základní část, 14. kolo
09.11.2022 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Federico Baschirotto (© AFP)

US Lecce překvapilo Atalantu a doma získalo všechny body

Vložené kolo italské nejvyšší soutěže přineslo další překvapení a po včerejším zaváhání AC Milán ztratila i Atalanta. Hosté dokonce prohráli, když na Via del Mare inkasovali během úvodní půlhodiny dva góly. Na lavičce Bergamaschi se objevil i teprve dvacetiletý český záložník Lukáš Vorlický, do hry se však nedostal.

Je to velké překvapení, protože Atalanta byla v zápase jednoznačným favoritem. Gasperiniho svěřenci ale nezvládli vstup do zápasu a ten je nakonec stál všechny body.

Lecce vyrukovalo na Atalantu s taktickým záměrem vyčkat vhodných příležitostí a pak zasadit smrtící úder. Nikoho nepřekvapí, že hosté častěji drželi balón, ale bylo to Lecce, kdo měl první výraznější šanci po průniku Colomba. Lecce si u první branky pomohlo standardkou, ve 28. minutě hlavičkoval po rohovém kopu González a po něm rovněž hlavou Federico Baschirotto, takže Sportiello ani nestačil zareagovat. Opařená Atalanta vzápětí inkasovala i druhý gól, když Federico Di Francesco prošel vápnem přes Sportiella a střelou do prázdné zakončil.

Atalanta prohrávala o dva góly, ale ještě do šaten stihla korigovat a vrátit se zpět do hry. Duván Zapata dostal milimetrově přesnou přihrávku mezi dva stopery a střelou pod padajícího Falconeho snížil.

Po přestávce se očekával tlak Atalanty, nicméně i Lecce se dostalo do šancí. V 51. minutě vyrazil Sportiello jen tak tak střelu Strefezzy. Na druhé straně srazil Édersonovu ránu Baschirotto a následný propadlý balón z rohového kopu musel pacifikovat Falcone. Lecce se toho nebálo a podnikalo nebezpečné výpady. Po jednom z nich zakončil kousek nad Di Francesco.

Bylo s podivem, že za celé utkání byla vyslána jen jedna branka mezi tři tyče, přestože oba týmy se snažily hrát ofenzivně. Bohužel ale už žádná další branka nepadla, zuby si vylámali jak domácí Ceesay, tak především hostující Koopmeiners. Atalanta se tak vrací z Lecce s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele