základní část, 12. kolo
29.10.2022 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolo Fagioli (© AFP)

Nicoló Fagioli vystřelil nejtěsnější výhru Juventusu na stadionu Lecce

Důležité tři body veze ze stadionu Via del Mare Juventus. I v okleštěné sestavě s několika mladíky dokázal porazit Lecce 1:0 a alespoň částečně dal zapomenout na nezdar v Lize mistrů. O jedinou branku zápasu se čtvrthodinu před koncem postaral Nicoló Fagioli.

Trenér Massimilliano Allegri se musel znovu obejít bez několika klíčových hráčů a tak dal přednost mladíkům, kteří už proti Benfice ukázali, že umí hrát fotbal.

Utkání mělo v prvním poločase sice dobré tempo, ale hrálo se bez vyložených šancí. Teprve ve 43. minutě zazdil první velkou příležitost Juventus. Na vynikající centr Kostiće si naskočil Rabiot a Falcone výtečným zákrokem uchránil Lecce průběžnou remízu.

Ve druhém poločase pokračovala optická převaha Juventusu a v 53. minutě neuspěl ve své šanci Milik. Ten místo toho, aby razantně z malého vápna zakončil, rozhodl se patičkou prodlužovat na Cuadrada a to byla chyba.

Každopádně Lecce začalo čím dál častěji chybovat a příležitosti Staré dámy se množily. Střelu Milika vytěsnil Falcone a Moise Kean vzápětí branku netrefil. Lecce drželo s Juventusem nerozhodný výsledek až do 73. minuty. Nicoló Fagioli dostal spoustu času otočit se a pak zamířit technickou ranou do branky. Jeho obstřel byl fantastický a balón od tyče zapadl do sítě. Jak se nakonec ukázalo, byla to rozhodující trefa utkání.

Lecce chtělo alespoň bod a snažilo se s nelichotivým výsledkem něco udělat. V závěru měl Juventus několikrát štěstí. Nejprve Hjulmand přízemní střelou orazítkoval tyč a o chvíli později nebezpečně odcentroval Di Francesco, načež Colombo nepochopitelně nešel do souboje a nechal balón jenom prolétnout.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele