základní část, 8. kolo
02.10.2022 15:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo nadělilo Salernitaně "bůra"

Velkým debaklem skončilo pro Salernitanu utkání na Mapei Stadium proti Sassuolu. Domácí zvítězili rozdílem pěti branek a mezi střelce se zapsalo hned pět různých hráčů. Neroverdi dvakrát skórovali v prvním poločase a další várka branek přišla po změně stran.

Byla to jednoznačná podívaná. Sassuolo vyjádřilo svojí dominanci nejen vstřelenými góly, ale například také počtem střel. Na branku jich šlo z domácích kopaček hned jedenáct, zatímco Salernitana vyprodukovala jen jeden střelecký pokus.

Kanonáda domácích začala ve 12. minutě. Armand Laurienté obstřelil Sepeho přesně k tyči a branka poslala Neroverdi do sedla. O chvíli později mohl zvýšit Thorstvedt, ale Sepe proti jeho střele dobře zasáhl. Svojí příležitost si vypracovala i Salernitana a jmenovitě Boulaye Dia měl hned dvě! Nejprve nechal vyniknout brankáře Consigliho a o chvíli později střílel z vyložené pozice vedle. Ještě v prvním poločase odskočilo Sassuolo na rozdíl dvou branek. Erlić fauloval v pokutovém území Vilhenu a sudí měl o penaltě jasno. Andrea Pinamonti si problémy nedělal a tvrdou ranou k tyči zvýšil na 2:0.

Ve druhém poločase přidalo Sassuolo ještě další tři góly. V 53. minutě zakončil neomylně pod břevno Kristian Thorstvedt a v závěrečné čtvrthodině zvyšoval už na 4:0 Abdou Harroui, který rovnou z jedničky zakončil Laurientého přihrávku.

Ani to ještě nebyla konečná a v nastaveném čase završil "bůra" Janis Antiste. Střelu Álvareze dokázal Sepe vyrazit, nicméně na dorážku Antiesteho byl krátký. Sassuolo vyhrálo přesvědčivě 5:0 a zvítězilo po druhé v řadě. Naopak Salernitana nevyhrála v pátém po sobě jdoucím utkání a zůstane hluboko ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele