základní část, 16. kolo
04.01.2023 12:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Sampdorie (© AFP)

Sassuolo doma klopýtlo a přenechalo tři body Sampdorii

Sassuolo doma selhalo a po výjimečně špatné první půli přenechalo tři body Sampdorii. Svěřenci trenéra Dejana Stankoviće díky brankám Gabbiadiniho a Augella registrují teprve druhou výhru v ročníku.

Sampdoria přeci jen žije! Jako předposlední tým tabulky potřebuje jakýkoli bodový zisk a v prvním utkání po dlouhé pauze získala rovnou tři. Delší dobu oběma týmům trvalo, než se dostaly k něčemu zajímavějšímu. Jako první málem udeřili hosté - ve dvacáté minutě si Gabbiadini převzal v plné rychlosti míč a šajtlí ho napálil těsně vedle. Na tohle varování ale Sassuolo nedbalo a to se mu stalo osudným.

Nejprve se ve 26. minutě Sampdorii povedl rohový kop, který poslal míč do vzduchu ke Gabbiadinimu. Zkušený forvard střihl nůžkami a brankář Consigli neměl nárok zasáhnout. Jenže se Sassuolem bylo ještě hůř, protože o pouhé dvě minuty později Sassuolo až komicky chybovalo v obraně a neodkoplo snadný míč. Balon se proto dostal k dobíhajícímu Tommasu Augellovi, který nechytatelnou bombou zvýšil!

Domácí Neroverdi o sobě poprvé výrazněji dali vědět ke konci první půle, kdy Thorstvedt napálil míč těsně nad bránu. Mnohem živější Sassuolo jsme viděli po změně stran. Jenže domácí pálili jednu šanci za druhou. Ať už to byl Berardi, Laurienté nebo Traoré, nikdo nedokázal vystřelit dostatečně přesně.

Povedlo se to až v 64. minutě. Debutant v dresu Dorie, stoper Nuytinck, fauloval Berardiho a ten si z penalty poradil suverénně. Na víc ale nervózně hrající Sassuolo už nemělo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak je možné, že nevyšlo NK? Muže mě to někdo vysvětlit .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele