základní část, 6. kolo
11.09.2022 15:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Udinese (© AFP)

Zebry mají čtvrtou výhru v řadě, v závěru smetly domácí Sassuolo

Kdo by to byl řekl, že po šesti kolech bude Udinese ztrácet na první místo jen bod. Zebry se rozehrály do skvělé formy a zvítězily i na Mappei Stadium, když v závěrečné čtvrthodině ofenzivním uragánem otočily výsledek z 0:1 na 3:1.

Nutno však podotknout, že od 43. minuty hrálo domácí Sassuolo bez vyloučeného Tressoldiho. Neroverdi tak poměrně dlouho vzdorovali početnější převaze, aby nakonec stejně padli.

Udinese bylo po kanonádě do sítě AS Řím pořádně nabuzeno a aktivně vstoupilo i do souboje se Sassuolem. Jejich ofenzivní výpady však k nějaké větší šanci nevedly a naopak domácí se prosadili z první vážné akce. Davide Frattesi využil prostrčení Laurienteho a z vůbec první střely na branku v utkání zařídil vedoucí gól. O chvíli později nebezpečně střílel i Lauriente a Silvestri musel zasáhnout. Bohužel pro Sassuolo tím výčet jeho akcí skončil a ve 43. minutě byla jeho iniciativa tatam. Ruan Tressoldi podkopl Successe a protože ten by jinak šel do stoprocentní šance, byl domácí hráč potrestán červenou kartou!

I v oslabení se Neroverdi dlouho bránili a gól na 1:1 inkasovali až čtvrthodinu před koncem. Pereyra zvládl odcentrovat a načechrat balón na hlavu skórujícího Beta. Zebry po vyrovnání výrazně ožily a nakonec v samotném závěru strhly vítězství na svojí stranu. Lazar Samardžić dostal ve vápně spoustu prostoru pro zakončení a v první minutě nastavení rozhodl. Vzápětí potrestal samostatný únik opět Beto a stanovil konečný výsledek 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele