06.08.2017 15:00 CET
1 : 1
4:1 pen.
(0:0, 1:1)

Reportáž

Chelsea neudržela vedení, Community Shield nakonec ovládl Arsenal

Anglický superpohár nakonec nenabídl nějakou okuláhodící podívanou, nicméně s tím se před utkáním tak trochu počítalo. Oba soupeři v druhé půli vstřelili po gólu, a tak musel o osudu utkání rozhodnout penaltový rozstřel. V tom byli nakonec úspěšnější Gunners, kteří tak mohou slavit úspěšný vstup do sezóny.

Do utkání anglického superpoháru vstoupil lépe Arsenal, který si v úvodu vypracoval územní převahu a postupem času se začal dostávat i do šancí.

Po více než pěti minutách hry hosty vyděsil Iwobiho průnik do šestnactky, jehož zpětnou přihrávku se štěstím zlikvidoval Courtois. O chvíli později se do vápna vřítil pro změnu Welbeck, ale i jeho zpětný centr brankář Chelsea zlikvidoval.

Největší šanci první půle si tak po 22. minutách hry připsal Lacazette, který po rychlém brejku orazítkoval pravou tyč.

Následně se konečně začali činit i Blues - nejprve to zkousěl z velkého úhlu Moses, Čech ale byl připraven. Později se po přenesení Williana dostal do solidní pozice Pedro, i jeho projektil však Čech pokryl.

V závěru poločasu pak přišel sporný moment - do pokutového území vběhl Willian, Bellerin mu pravděpodobně jemně zavadil o nohu, načež se brazilský reprezentant sám podrazil - sudí celou záležitost vyřešil překvapivou žlutou kartou za simulování.

Hned po změně stran se do vedení dostala Chelsea. Po rohovém kopu míč vrátil do ohně Cahill, tam si jej našel Moses, který zblízka neměl problém překonat Čecha.

I v dalších minutách však bylo šancí skutečně poskrovnu, brankáře Chelsea vyděsil nepovedeným centrem Elneny, Courtois se pak musel zaskvět ještě při ráně Xhaky, kterou jen tak tak vytěsnil ma rohový kop. Na druhé straně ze slušné pozice přestřelil Morata.

Deset minut před koncem však průnik Elnenyho zastavil nevybíravým skluzem Pedro, za což vyinkasoval rovnou červenou kartu. Z následného přímého kopu navíc Gunners vyrovnali, když si centr našel zcela neobsazeného Kolašinače, který balón usměrnil do sítě.

O osudu utkání tak musela rozhodnout střelba ze značky pokutového kopu, která se poprvé odehrávala pod kabátkem nového formátu připomínající tenisový tiebreak. A zatímco hráči Arsenalu byli stoprocentní, jejich protivníci z Chelsea zahodili hned dva pokusy, díky čemu může družina Arséna Wengera oslavovat zisk Community Shieldu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (921)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele