semifinále
16.04.2011 18:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

United se treblu nedočkají, ve finále FA Cupu si zahraje ManCity

Jeden sen končí, ten druhý nadále žije. Umřel ten, který poslední dny živil Manchester United, když postoupil do semifinále Ligy mistrů a opět naplno zatoužil po treblu. Ten je však nenávratně pryč poté, co gól Yayi Tourého pro změnu přiblížil Citizens k první trofeji po 35leté odmlce.

United přitom odstartovali nadějně a bez rozpaků. Hned po čtvrt hodině hry se musel Hart vytasit s opravdu obdivuhodným zákrokem proti Berbatovovi, který jen chvíli poté z dobré pozice trestuhodně přestřelil. Do třetice to zanedlouho nevyšlo ani Vidičovi, jenž po rohu hlavičkoval těsně mimo. Oklepalo se tedy i City, které na první slušnou příležitost čekalo až do 32. minuty. Tehdy všechno dobře zamýšlel Barry, fanoušky ovšem přinutil tak akorát k falešným gólovým oslavám, když z většího úhlu rozvlnil pouze boční síť. Nedaleko gólu byl ještě do přestávky také Mario Balotelli, jeho parádní projektil však skvělým způsobem zlikvidoval plachtící Van der Sar.

Druhé dějství přineslo přeci jen větší množství pozoruhodných momentů. Především se po přestávce nečekalo tak dlouho na úvodní gól zápasu. Jestliže totiž prve Van der Sar s Ferdinandem zvládli uhájit prostor u své branky před dotírajícím Balotellim, v 52. minutě Carrick trestuhodně ztratil míč na hraně šestnáctky a průbojný Yaya Touré už poté neměl problém skórovat. To naopak nebyl případ United, kteří se záhy ne a ne probrat k životu. Místo toho mohl brzy zvýšit Lescott, kdyby svou hlavičku nasměroval přeci jen lépe.

Červení se opět pořádně nadechli až v 66. minutě, kdy se však opět vytáhl brankář Hart. Tentokrát si doskočil pro povedený přímý kop Naniho a odrazil míč alespoň na břevno. Tím na delší dobu zmrazil naděje United. Ti totiž v kombinaci se Scholesovým "červeným" šlapákem ze 72. minuty drahnou chvíli nemohli najít ztracenou nit, a když už se tak ke konci stalo, šlo akorát o nemastné neslané pokusy Carricka či Evry. Hart už se do konce zápasu nemusel vytasit s žádným pořádným zákrokem, spíš se už mohl tiše koncentrovat na později vypuknuvší oslavy postupu do finále.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (451)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele