čtvrtfinále
20.03.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Kevin De Bruyne (© AFP)

Man City v závěru zlomil odpor Evertonu a v FA Cupu pokračuje dál

Everton dlouho vzdoroval silnějšímu protivníkovi, nakonec však favorizovanému Manchesteru City podlehl a jeho cesta FA Cupem skončila ve čtvrtfinále. "Citizens" naopak stále sní o zisku tří trofejí v jedné sezoně.

Obě mužstva vsadila při skladbě základní jedenáctky na brankáře, kteří v Premier League plní roli náhradníků. Domácí Virgínia je v hierarchii "Toffees" dokonce až třetím gólmanem. Jeho kolegové Pickford a Olsen se však ocitli na marodce, a tak to byl mladý Portugalec, kdo v sedmnácté minutě zpacifikoval ránu Sterlinga. Dvě minuty poté musel být ve střehu i strážce hostující svatyně Steffen, avšak míč po nůžkách Richarlisona přeletěl břevno.

Ve 29. minutě chtěl bránu Evertonu znovu ohrozit Sterling, jenže z přímého kopu pálil příliš vysoko. Těsně před pauzou se útočnou snahou připomněly "Karamelky". Mina si po rohovém kopu Digneho naskočil na hlavičku, kterou však do bezpečí odvrátil u brankové čáry hlídkující Zinčenko.

Výčet střeleckých pokusů druhé půle načal čtyři minuty po změně stran, ovšem jeho volej pozdravil pouze nebesa. Mnohem nebezpečnější byl pokus domácího Richarlisona po standardní situaci z 58 minuty, který se však mezi tři tyče rovněž nevešel. Hned vzápětí konečně kloudně odpověděl Sterling, jehož po výborné práci na levé straně hřiště vyhledal kapitán Manchesteru Fernandinho. Everton ale důležitým zásahem podržel Virgínia.

Bezbrankový stav neukončil ani v 66. minutě Foden, byť jeho ráně z dálky nechybělo mnoho k úspěchu. O sedmnáct minut později již stejný hráč zacílil do vymezeného prostoru, kde si však poměrně jednoduchý zákrok připsal Virgínia.

Až v 84. minutě se Citizens konečně dočkali. Laporte se po útočném výletu dostal i k zakončení, které Virgínia vytáhl na břevno, z dorážky však hlavou skóroval Gündogan - 0:1. Hosté definitivně utnuli odpor Evertonu v 90. minutě. Za obranu Toffees se po přihrávce od Rodriho dostal De Bruyne, který samostatný únik zakončil gólovou pojistkou. Domácí ještě reklamovali vysokou nohu Mahreze před klíčovým pasem Rodriho, zásah De Bruyneho ale sudí uznali.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
MCFC_8

Snad postup, idealne v riadnom hracom case...

Reagovat
Kinky7

Foden jesus sterling a de bruyne s rodrigem na lavce. Jo to půjde

Reagovat
diastan

Reagovat
diastan

Na delfína, no KONEČNĚ

Reagovat
MCFC_8

Ayme dnes riadne ofenzivne vypady az do 16-tky

Reagovat
diastan

no ten jejich beton tomu pomohl

Reagovat
Kinky7

On musel

Reagovat
diastan

Krása a suché triko

Reagovat
Kinky7

Ty s tim suchym trikem. Ja tady pri te Zinchenkove hlave z cary malem porodil jezka

Reagovat
t0mmy33MCFC

j uz to smrdelo prodlouzenim ale nakonec pohlidany na klid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele