čtvrtfinále
20.03.2022 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Crystal Palace (© AFP)

Palace smáznul Everton v FA Cupu

Crystal Palace porazil ve čtvrtfinále FA Cupu Everton vysoko 4:0. Za domácí o postupu do semifinále rozhodli Marc Guéhi, Jean-Philippe Mateta, Wilfried Zaha a Will Hughes.

Demolici soupeře zahájili domácí ve 26. minutě. Od pravého rohového praporku odcentroval Olise do malého vápna. Tam míč propadl až na Marca Guéhiho a ten prudkou hlavičkou poslal míč za Pickforda, který neměl šanci zakročit. O osm minut později měl velkou šanci Zaha, jenž si sběhl na malé vápno, kam dostal centr z pravé strany a jen těsně minul.

Čtyři minuty před přestávkou už domácí měli dvoubrankový náskok. Eze vysunul na levém křídle Zahu, který téměř z úrovně brankové čáry poslal zpětnou přihrávku do druhé vlny. Tam si naběhl Jean-Philippe Mateta a po zemi propálil Pickforda k zadní tyči. V 78. minutě Crystal Palace udeřil potřetí. Výborně to udělal Wilfried Zaha, jenž si naběhl na malé vápno a prudkou přihrávku ze strany uklidil pohotově do sítě.

V 88. minutě bylo hotovo. Gallagherovu tvrdou ránu Pickford vyrazil jen před sebe na nepokrytého Will Hughese, který už měl snadnou práci a uklidil míč do prázdné brány. V semifinále se Palace utká s městským rivalem Chelsea - ta vyřadila výhrou 2:0 druholigové Middlesbrough.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele