čtvrtfinále
20.03.2022 16:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Phil Foden (© AFP)

Citizens bez problému přešli přes Southampton do semifinále FA Cupu

Southampton ve čtvrtfinále FA Cupu nestačil na Manchester City, se kterým prohrál 1:4. O postupu hostů góly rozhodli Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Phil Foden a Riyad Mahrez. Branku domácích si jako vlastní připsal Aymeric Laporte.

V desáté minutě měli domácí smůlu. Romeu pěknou přihrávkou vysunul Armstronga, ten však následný pokusem trefil pouze tyčku hostující brány. Citizens na to odpověděli za dvě minuty vedoucím gólem. Po Stephensově chybě se k míči dostal Gabriel Jesus, který jej ještě posunul na lépe postaveného Raheem Sterlinga, který balon uklidil k tyči Forsterovy brány.

Ve 27. minutě napálili tyčku i hosté. Cancelovy zpětné přihrávky ke střele využil Ilkay Gündogan, jehož rána však trefila pouze brankovou konstrukci a následnou dorážku Jesuse domácí obrana zablokovala. V nastaveném čase prvního času domácí vyrovnali. Elyounoussi dostal pěknou přihrávku, kterou chtěl ve vápně předat lépe postaveným spoluhráčům, ale míč si do své brány smolně uklidil Aymeric Laporte.

Po hodině hry Gabriel Jesus převzal v pokutovém území míč a následně byl faulován Salisuem. Balon si na penaltový puntík postavil Kevin De Bruyne a jeho rána po zemi k tyči byla naprosto přesná, a tudíž nechytatelná. V 73. minutě mohlo být znovu vyrovnáno. Elyounoussi totiž přihrál na penaltu čerstvému Adamsovi, který však v obrovské šanci nedokázal prostřelit Steffena, jenž si připsal skvělý zákrok.

A tak znovu udeřili hosté. Phil Foden se v 75. minutě k míči dostal trochu šťastně díky odrazu od soupeře, ale neváhal a zpoza vápna vyslal parádní ránu z jeho pohledu k levé tyči - Forster se natahoval po balonu marně. Za tři minuty bylo rozhodnuto. Riyad Mahrez získal míč v pokutovém území, nerozpakoval se napálil jej k přední tyči. Forster ani nestihl zareagovat, to byla velká chyba obrany Saints, která alžírského reprezentanta nechala úplně volného.

Citizens tak postoupili do semifinále FA Cupu, kde je čeká lepší z duelu Nottingham Forrest - Liverpool.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
SOTON

1-0 .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele