play off - semifinále - 1. zápasy
10.05.2013 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eagles doma ani neskórovali, v Brightonu to tak budou mít složité

Druhý nejpotentnější útok Championshipu na svém Selhurst Parku vskutku neprožil pohádkový večer. Crystal Palace byl v průběhu bezbrankového duelu tou méně nebezpečnou stranou, přičemž ještě zřejmě na celý zbytek play-off přišel o 30gólového střelce Murrayho. Hostující Brighton tak dále zůstává favoritem tohoto dvojzápasu...

Oba celky si mezi sebou vypěstovaly jednu z nejsilnějších a zároveň nejbizarnějších rivalit anglického fotbalového prostředí, kterou pořádně nedokážou vysvětlit ani mnozí fanoušci Seagulls či Eagles. Prostě se navzájem nesnášejí, očekává se to od nich a oni neprotestují. Z toho důvodu se dnes v Londýně fandilo intenzivně, a to z obou stran, zatímco na hřišti se zprvu odvíjela spíše jen bitva kolíků a ostrých loktů.

V sedmé minutě měl na hlavě vedoucí branku Ulloa poté, co se po levé straně až příliš jednoduše proběhl k centru Bridge - argentinský útočník nicméně z dobré pozice hrozivě minul. A v dresu Crystal Palace, který letos doma vstřelil více branek než jakýkoliv jiný anglický mančaft, na sebe v první řadě upozornil Williams nepřesnou ranou ze střední vzdálenosti.

První tutovky, opepřené vynikajícím zákrokem Speroniho, jsme se posléze dočkali s příchodem 20. minuty. Tehdy nestačil pro změnu levý bek Crystal Palace a byla z toho další hlavička z trestuhodně výhodného postavení; Hammond z osy hřiště nicméně zacílil akorát do prostředka Speroniho klece, což zkrátka nestačilo. Jižané každopádně se svým celkovým projevem v úvodní části mohli být maximálně spokojení. Dá se říct, že určovali tempo zápasu, docela dobře si přivlastnili cizí půdu a až do přestávky Eagles nepustili k ničemu velkému.

Úvodem druhého dějství si obě strany vyměnily obligátní pozdravy: Williams trestuhodně nenačasoval krok k přízemnímu centru Zahy, na což Brighton zareagoval šancí ze standardky, kterou anuloval praporek asistenta. Eagles tím pádem za svou nedůslednou defenzivní práci nijak nepykali, smutnit z jiného důvodu ovšem museli po 64 minutách. Tehdy se Murraymu, nejlepšímu střelci soutěže, zničehonic ošklivě podlomilo koleno a už na první pohled bylo jasné, že klíčová opora Crystal Palace nedohrála nikoliv pouze s platností na dnešek, ale i na celé play-off.

To už snad nebude případ další součástky obávané ofenzívy Eagles, talentovaného Velšana Jonathana Williamse, jenž patrně s nataženými třísly opouštěl kolbiště v 76. minutě. Tedy mimochodem chvíli předtím, než se Crystal Palace naposledy ocitl blízko vedení. Zrovna vystřídavší Bolasie po spoluhráčově hlavičkované výzvě zakončoval z velmi zajímavého místa, avšak v krkolomném rozpoložení, číhající těsně za svým strážcem - nakonec tedy trefil akorát Calderona, přibíhajícího právě na zadní tyčku. Míč by stejně směřoval mimo, Calderon měl ovšem štěstí, že svým nekontrolovaným odkopem netrefil někoho z aktérů postávajících poblíž.

Druhé semifinále play-off tedy na rozdíl od prvního, který k tomu měl jenom kousek, přeci jen dospělo k bezbrankové remíze. Z čistě gólového hlediska tudíž prožíváme podobně neatraktivní vstup do play-off jako před dvěma lety. Tenkrát se otevíralo dvěma výsledky 0:0, aby se následně s brankami roztrhl pytel...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (92)

Přidat komentář
HullCity

Brighton do PL!!! 0:2

Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton aspon podle formy postup minimálně do Wembley

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal ukáže stejnou jízdu jako před 9-ti lety a tu PL vykope!! 3:1

Reagovat
penepi

Brighton musí!!!

Seagulls medzi elitu!

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto souboji straním domácím. Tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton je sympatický klub, postup do PL bych jim docela přál

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
paver

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si že pristi sezonu po malé pauze opet uvidíme v PL Iana Hollowaye (Jan Holohlav)

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Brighton dáme Crystal a vo Wembley aj Leicester

Reagovat
penepi

Reagovat
Kongo

Brajtn jsou ódésáci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ulloa vystriela postup, ak nie, tak šup do Raya

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton postup...tady remizka....Brighton hraje mnohem libivejsi fotbal podle me. Za to CP ma Jedinaka....coz je hrac, kterej se mi svym pojetim hry nelibi vubec

Reagovat
CHONG

Brighton do Premier League

Reagovat
j_mrazik

Bývávaly časy, kde jsme s bráchou hráli fotbalovýho manažera ve 4. nejvyšší anglický soutěži. Já za Hull a on za Brighton. A teď se perou o PL.

Reagovat
frankiefcb

orlové

Reagovat
smazaný uživatel

Brighton má krásnej stadion

Reagovat
penepi

Reagovat
fantomas

Brighton je krásnej celej. Jih Británie obecně ftw!

Reagovat
penepi

Mal som to šťastie navštíviť ho.

Reagovat
fantomas

Taky, třikrát, když tam budu počítat i krátkou zastávku ve Stonehenge.

Reagovat
penepi

Ja iba raz. Ale o rok snáď už natrvalo a s pravidelným navštevovaním PL.

Reagovat
salami

já právě doufám, že nepostoupěj a podívám se tam na fotbal, protože jestli postoupěj, tak lístky neseženu

Reagovat
penepi

Vypermanentkované (kua, to je slovo! ) nebude určite všetko a zas tie ceny na zvyšné lístky by mali byť relatívne v pohode - určite nebudú nadpriemerom PL.

Reagovat
salami

ceny mi nevaděj, ale oni tam maj věrnostní programy, ted na to play off je to jasný, ale chtěl jsem jít na Wolverhampton a taky jsem měl smůlu, protože jsem předtim u nich nic nekoupil, přitom to byl vlastně zápas v kterym o nic moc nešlo a míst bylo dostatek, celkově je to těžký dostat se tu na nějakej zápas, nejblíž mám Southampton a 14 dní před zápasem už je skoro vždycky vyprodáno

Reagovat
penepi

No neviem, ostatné dva mesiace som to trošku sledoval a cez net nebol nikdy problém zohnať lístky, okrem Wolves aj pár dní pred zápasom. Veď aj teraz s Wolves bolo vypredané (aj to bolo možno nejakých 200-300 miest voľných).

Reagovat
salami

Jak chápete tohle?:

"A pre-requisite product must be purchased prior to being used to make a second purchase. Membership purchases may require approval before they may be used as a pre-requisite. You must have previously purchased the product 'Three-season booking history'. You will need to reallocate these items to another customer and update your basket."

Reagovat
penepi

To ti vyhadzuje pri kúpe lístkov či ako?

Reagovat
salami

jo

Reagovat
penepi

Myslím, že takéto obmedzenie je iba teraz, nakoľko je na PO samozrejme zvýšený záujem.

Reagovat
salami

no to právě bylo i na ten Wolverhampton

Reagovat
penepi

No jo:

Tickets are available to all Albion supporters with a purchase history within the previous three seasons and supporters who qualify for a ticket can purchase online now or call the ticketline

Read more at http://www.seagulls.co.uk/news/article/secure-your-play-off-home-ticket-811307.aspx#iJalSA8tgTJWoTTr.99

Nie som si istý či to tam bolo aj počas sezóny - Wolves sú možný, predsa len išlo o posledný zápas zákl. časti a záujem určite malý nebol.

Reagovat
penepi

A toto - No pre-requisite products are required in order to purchase this product. - stojí pri season tickets. Snáď to tak bude aj v novej sezóne pri "obyčajných" zápasoch.

Reagovat
penepi

+ Brighton nie je Londýn, kde myslený záujem na Chelsea je aj cez 80,000/zápas. Samotný Brighton má tuším 155k a ak rátaš okolie (celé unitárne územie Brighton & Hove), dostaneš tak 300k (čo sa mi mimochodom veľmi páči ). Takže ak v Championship pri dobrých výsledkoch bol celo-sezónny záujem cca tých 25-tisíc ľudí, taký rapidný nárast nepredpokladám. V PL to bude možno okolo 35-tisíc. Takže preto ani tie ceny nebudú (snáď) horibilné v porovnaní s terajšími, ktoré sa dajú. Ale písal si teda, že ceny ti problém nerobia, o dostupnosti lístkov som písal. Ty tam žiješ, vieš najlepšie, ale skús potom fakt cez klubovú stránku.

Reagovat
fantomas

Jako takle..já si šest tejdnů dopředu rezervoval lístek na Cardiff-Leeds, domácí zápas dlouhodobě elitního celku Champu a dvou historických rivalů navrch, a prázdná byla de facto půlka stadionu. Cena nádherná, snad 16 liber i s poštovnym do Prahy. Sice to byla druhá liga, ale to se zvlášť v menšim Brightonu, jak píšeš, nebude moc lišit, jen cena pude nahoru.

V Norwichi teď třeba dávaj do general sale lístky na ManCity (!), na poslední kolo (!!), kdy se klub dost možná bude zachraňovat..cena sice nevábná, ale prostě dostal by ses k tomu.

Reagovat
fantomas

Ale dostanes.

Reagovat
Liquid

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Zaschrona

Osobne muzu hodnotit akorat Torquay, Plymouth, Exeter, pripadne Londyn a Stonehenge, ale vseobecne je to jizni pobrezi a okoli vice smerem do vnitrozemi naprosto uzasny..

Reagovat
Chazy

Reagovat
Chazy

Snad to Seagulls vyjde, ještě záchrana Latics a v PL budou tři Wigany.

Reagovat
Zaschrona

Wigan je jen jeden!

Reagovat
Chazy

A hrozně to přeju Poeytovi. Když už Wise úplně zmizel, tak aspoň on potvrzuje, co dřív společně předváděli s Leedsem.

Reagovat
Chazy

Teď mi došlo, že Wisemu vlastně zničilo kariéru to působení u NUFC

Reagovat
Chazy

* Wiseovi

Reagovat
fantomas

Reagovat
Liquid

2:3

Reagovat
kiwwi

viac to prajem asi Brightonu, ale chcem vidiet vyborny vykon od Zahu, cize by mi nevadilo, keby ich zostrelil

Reagovat
penepi

Pome Seagulls!

Reagovat
fantomas

SEAGUULLS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nemate niekto zostavy pls?

Reagovat
smazaný uživatel

Crystal Palace team v Brighton: Speroni, Ward, Gabbidon, Delaney, Moxey, Jedinak, Dikgacoi, Zaha, Garvan, Williams, Murray

Brighton team v C Palace: Kuszczak, Calderon, Greer, Upson, Bridge, Bridcutt, Lopez, Hammond, Buckley, Ulloa, Orlandi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, preco asi nehraje Smith? A Vicente nejak malo nastupuje, zase zranenia?

Reagovat
fantomas

Je na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledny zapas hral cely, preto sa pytam, myslim Vicenteho. So Smithom neviem co sa deje, moj oblubeny bourak z Peterborough

Reagovat
fantomas

Achjo, vypadá to pěkně, ale chce to dát gol hergot..

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti vcerajsiemu zapasu celkom dieta

Reagovat
penepi

Nevidel som včera, ale tak Crystal je pri všetkej úcte čajový. Doma sa nechať tlačiť. Pritom Brightonu by remíza do domácej odvety samozrejme vyhovovala. A to už Seagulls mohli viesť.

Reagovat
fantomas

Jak to moh Williams minout?

Reagovat
kiwwi

Zaha mu to tam dal na podnose

Reagovat
fantomas

Fuj fuj fuj.. chudák.

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa stalo, nejak som ten moment nezastihol

Reagovat
fantomas

Murraymu se uplně otočilo koleno, nezaviněně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Achjo, uplně se vidim, jak mě bude Zaha v PL šíleně točit a s kiwwim budem mít další zdroj sporů..

Reagovat
kiwwi

a preco?

Reagovat
fantomas

Je to prostě strašnej individualista (nebo se tak aspoň prezentuje pokaždý, co ho vidim)..

Reagovat
kiwwi

vsak vytvara jednoznacne najviac sanci pre svojich spoluhracov a prave sa malokedy tlaci sam za kazdu cenu do zakoncenia...prave od neho ocakavam, ze to bude robit castejsie

Reagovat
fantomas

No já to nemyslel nutně tak, že zakončuje, spíš že předržuje, furt se mazlí s balonem, udělá radši tři přešlapovačky, než aby to rychle rozdal, narazil si a pokračoval. Moc spolíhá na sebe prostě. Ale je možný, že v tomhle vyspěl - já ho přede dneškem naposled viděl možná proti vám v poháru.

Reagovat
kiwwi

robi to casto, ale aj z dovodu, ze je tam proste najlepsi a vie, ze ma schopnosti nato, aby tym aj nieco vytvoril

a ako som cital par clankov Hollowaya na jeho adresu, tak nepochybujem, ze to ma mozno az prikazom

ked si vezmes, ze za zapas dokaze tymto stylom vytvorit 5-6 vybornych sanci pre spoluhracov, tak nech si to robi aj 90 minut v kuse

Reagovat
kiwwi

jednoducho ak mas takeho hraca v time, tak to od neho chces, dokonca to od neho ocakavas

mimochodom, vacsinou ked ide do driblingu, tak fakt nema co ine okrem toho, aby to nahral dozadu

Reagovat
fantomas

To mi uplně nepřišlo, spíš to bylo půl na půl. Ale jo, dejme tomu. Sem potom teda tim spíš zvědavej na jeho proměnu ve většim klubu, kde už týmově hrát prostě bude muset.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze v PL tim vytvori tak maximalne 5-6 protiutoku za zapas, pokud se rychle neadaptuje Motat ty smatlaky v Champu je holt neco jinyho nez byt platnej ve velkoklubu, zvlast ted pod novym manazerem

Reagovat
penepi

Prvý polčas lepší Seagulls, druhý Eagles. Do odvety ale sľubný výsledok. Come on Brighton

Reagovat
smazaný uživatel

První zápas bez branek, tak to bude v odvetě ještě zajímavější ..... A doufám, že to Crystal Palace nakonec ukope !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

su goly v tomto playoff z vonku viacej cenne tak ako v LM, alebo nie?

Reagovat
Flamex

nene

Reagovat
Ferguson6

Radšej Brighton, CP bude mať budúcu sezónu hrozné dresy

Reagovat
smazaný uživatel

0-0 .. toš to at jdou hajzlu oba dva... kokoti nemohli dát 2 goly ? nooo at postoupí Leicester, ten aspon hraje fotbal.. kdežto tito, to bude něco typu Reading, QPR , Sunderland.. defenzivní týmy...

Reagovat
Trand

QPR defenzivní tým.

Reagovat
Ferguson6

ešte pár rokov a ten orol im odletí

Reagovat
Neuro

Reagovat
Gryphonheart

V Anglii jsem historicky fandil pouze dvěma klubům - Evertonu a Crystal Palace. Takže přeju jim postup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele