semifinále - odvety
23.01.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Chelsea i podruhé porazila Everton a je ve finále Carling Cupu

Chelsea v Goodison Parku navázala na domácí vítězství 2:1 a po výhře 1:0 se může těšit na další účast ve finále Carling Cupu. Jedinou branku evertonské odvety vstřelil Joe Cole.

Blues začali aktivněji a v úvodu marně pokoušeli štěstí Alex a Wright-Phillips. Daleko zajímavější situace byla k vidění na druhé straně, v 9. minutě hlavičkoval po Artetově rohu Lescott a Čech měl co dělat, aby hlavičku anglického reprezentanta vytěsnil z prostoru tří tyčí. Ve 28. minutě vyzkoušel Howardovu pozornost Anelka, o šest minut později pak po akci Bellettiho nezamířil přesně Malouda. Poslední šanci první půle měl Johnson, zásluhou včasného zásahu Alexe se ovšem vlnila pouze boční síť.

Hned v úvodu druhé půle mohl misky vah na stranu Chelsea ještě více naklonit Nicolas Anelka, jeho střele se ovšem do cesty postavilo břevno. Za domácí odpověděl Neville a Čech musel hodně rychle na zem, aby mu míč neprošel mezi nohama do sítě. Toffees si začínali vytvářet převahu, tu ovšem odvála 69. minuta. V ní Maluda krásným pasem za obranu našel rozeběhnutého Colea a ten prostřelil Howarda - 0:1.

Svěřenci Davida Moyese v závěru svého soupeře již nedokázali dostat pod tlak a neukončili tak třináctileté čekání na účast ve finále nějakého poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Everton už dlouho čeká na nějakou trofej, má formu a nepostihl ho tolik odliv hráčů na Mistrovství Afriky. Chelse přistoupí k tomuto zápasu odpovědně (jak jinak), ale v podvědomí přece jen mají prestižnější PL či FA Cup. Tip 2:1. Postup Everton !

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea se nenechá zostudit narozdíl od Arsenalu . Jestli si myslíš , že bude bránit ? Tak to se mýlíš . S Grantem nikdy nebránili (občas tak 8% ztoho co odehrál) . V prohlášení řekl: "Přijedete-li pouze bránit, můžete se dopustit chyby, pak ten zápas prohrajete díky té jedné chybě. Navíc by to nebyl náš styl. Nevěřím, že po třech měsících, ve kterých jsme předváděli jinou než obrannou hru, můžete předvést zcela něco jiného." Ale já bych do branky dal Cudiciniho. Z Čecha mám poslední dobou divný pocit ... Asi takový

Reagovat
Devil

Peta Cech vybornej vykon , myslim ze bez nej by asi uz trochu tipicky vysledek pro Chelsea 0:1 neudrzeli !

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem sekanně 1. půli. Hra Chelsea hodně vázla, byla to bída s nouzí, ale jedno jsem věděl, že neprohraje. To jsou právě ty zápasy dříve typické třeba zrovna pro CHelsea nebo pro Spartu Praha. I když je horší dokáže vyhrát. Fakt bída 1. poločas. Super vítězství. Everton hrál nepříjemně, jako vždy.

Reagovat
Devil

Nemas tak chlastat kdyz pak vidis sekane !

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda ! Tak jsem to přál Evertonu, ale rozhodně se nemá za co stydět. Odešel z Carling Cupu se vztyčenou hlavou. Ale to finále bylo tak blízko !

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera jsem to videl a podle me vyborny zapas!!! opravdu se bylo na co divat,Chelsea i Everton hrali pekne dopredu a porad hrozilo nebezpeci na jedne i na druhe strane.Chtel bych pochvalit hlavne Cecha ktery tym podrzel a taky Joea Cola za vyborne zpracovani a nasledny gol (2 doteky!!) fakt se mi ten zapas libil a i kdyz jsem fanousek Arsenalu tak jsem pral postup chelsea za vetsi aktivitu

Reagovat
Devil

Jeste bych pozdvihl dlouhy pas od Maloudi , ktery predchazel golu Joe Colea !

Reagovat
smazaný uživatel

Mslim, že Petr včera ukázal tadytěm pochybovačům co tu o něm píšou, že už není TOP brakář kvůli dvoum zápasům po zranění, že je pořád jeden z nejlepších gólmanů na světě! Chytal bezchybně, dovolil si i kličku útočníkovi, rozehrával s rozvahou. Jen tak dál Petře!

Reagovat
smazaný uživatel

Presně tak Petr je jednoznačne vychytal a diky němu je Chelsea ve finale....

Reagovat
smazaný uživatel

luck

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nebylo čecha chelsea by byla jako auto bez motoru

Reagovat
smazaný uživatel

zase pěkně přeháníte ty střely co na něho letěli by klidně chytil každej brankář v premier league (vyjímka Robinson ).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele