semifinále - odvety
22.01.2008 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Tottenham rozmašíroval Arsenal a je ve finále Carling Cupu!

Fotbalisté Arsenalu v předvečer tohoto důležitého utkání snad něco bujaře oslavovali až do ranních hodin, jinak si snad nejde jejich úterní kolaps na White Hart Lane vysvětlit. Tottenham na svého londýnského souseda vlétl hned od začátku a už po 30 minutách hry vedl 2:0, pak už se jen hrálo o to, kolik který tým dá gólů. Ve finálovém zúčtování vzešel z tohoto duelu jako jasný vítěz domácí celek, jenž Arsenal rozdrtil 5:1.

Celý první poločas jakoby Kanonýři prospali a evidentně je neprobrala ani brzká branka Jenase už po třech minutách hry. Domácí středopolař si vzal míč zhruba 20 metrů od branky Arsenalu, kterou tentokráte neslavně hájil Polák Fabianski, a vystřelil Spurs vedení. Ospalé hosty pak definitivně poslal do kolen hráč z jeho vlastních řad. Forvard Bendtner sice skóroval, ale pro něj netradičně rozvlnil síť své branky, když Jenasův centr z volného kopu omylem sklepl za záda Fabianského.

Ani druhá branka Tottenhamu ale Gunners neprobudila, ba naopak hosté spali v poklidu dál. Po půlhodině hry napálil Berbatov tyčku a v nastavení první půle ještě z úhlu střílel vedle Jenas.

Možná se dalo očekávat, že Arsene Wenger vymyslí na svého starého známého londýnského rivala nějaký recept, nicméně nestalo se tak. Kanonýři vybrali slabou chvilku i na začátku druhého poločasu a dali kapitánovi Spurs Keaneovi šanci pečetit postup Kohoutů do finále Ligového poháru. Báječně mu na gól nahrával Lennon a stejné duo si pak gólovou akci v opačném gardu ještě zopakovalo. Po třetí trefě domácích nejprve sice nastalo klasické arsenalské obléhání, ale stačila jedna ztráta míče, kterých napáchali hosté v tomto utkání víc, než by bývalo na takový klub zdrávo, a Lennon na druhé straně hřiště po pasu Keanea trefuje mezeru mezi nohama Fabianského – 4:0.

Následně dvacet minut před koncem ještě po překrásné akci Eduarda s Fabregasem snížilo další střídající eso jménem Adebayor. To už mohlo Arsenalu ale jen těžko pomoci. Gunners i nadále zbytečně přicházeli o balon uprostřed hřiště a často se nepochopitelně oddávali zběsilým individuálním výletům vpřed, přestože jejich síla spočívá nepochybně hlavně v kombinační hře. V poslední minutě navíc jasný postup Tottenhamu pečetil Malbranque.

Arsenal tak po domácí remíze 1:1 v prvním semifinálovém střetnutí prohrál na White Hart Lane vysoko 1:5 a loňské finále Carling Cupu si nezopakuje. Spurs naopak takto oplácejí svému největšímu rivalovi loňské vyřazení ve stejné fázi soutěže, kdy skončily zápasy 2:2 a pak 3:1 v celkový prospěch Gunners.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Další "bratrovražedný" londýnský souboj. Byť League Cup není tak považovaný jako PL či FA Cup, jde o hodně. Ale u Arsenalu zcela jistě nenastoupí nejsilnější možná sestava. Nejen díky africkému šampionátu, ale také díky tomu, že Wenger dává v těchto zápasech prozíravě šanci dalším, nadějným hráčům. Tip 1:1. Nakonec postup Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

jaký bratrovražedný? Arse-Anal nejsou žádní naší bratři.....jsou to jen přivandrovalí otrapové z Woolwiche...

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to je řežba.. zápas v hodně rychlém tempu, hráči nijak nešetří krokem a Tottenham vyučuje Arsenal jak malé kluky. Berbatov je prostě mega hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je doslova masakr..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Tottenham hrál fakt fantasticky, hlavně Lennon.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď začnou ještě ztrácet v lize a vypadnou v LM s AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Na NOVĚ stejně řeknou, že Arsenal dostal šišku, protože nehrál Rosa

Ale budu se věnovat i něčemu jinýmu. Kdy už Arsene pochopí, že zkrátka nejde hrát bez tvůrce hry v záloze. Takhle nastoupili i v Praze na Slávii (tam dokonce chyběl myslím i Hleb, což je ještě větší fraška) a podali hodně chabej výkon a teď, když nastoupili takhle proti Spurs, tak dostali zaslouženě po papuli. Po kom chce Wenger, aby tvořil v záloze hru, když nechá oba playmakery sedět na lávce? Nopochopitelnej tah ... . Ale včera jsem přesvědčen, že by Tottenham nezastavil ani rozjetej vagon. Klukům to sedlo a bylo to vidět.

Kohouti se konečně rozjeli a konečně přemohli ten komplex z Arsenalu . Ramos tam dělá opravdu dobrou práci a pokud se povede v zimě nějaká ta rozumná posila (nemyslím Freda ... ), tak by to mohli na ty pohárový příčky v lize ještě vytáhnout. Sám tomu nevěřím, ale pokud budou hrát jako včera a pokud bude chytat Radek, tak mají šanci. Fandím jim

PS: nedivím se Ramosovi, že chce prodat Defoea. Byl jsem sice jeho velkým obdivovatelem, ale v posledních zápasech opravdu nedokáže trefit branku ani z nejlepších pozic. Jak včera zavraždil tu šanci, kdy byl sám před děravým Fabianskim, měl prostoru jako svině a on to dal takovou nemastnou neslanou střelou vedle ... To bylo zakončení jako s okresního přeboru, si myslím ... Možná je to psychikou, možná je to absencí motivace, protože ví, že odchátí, ale právě teď by měl zabrat - hraje o svůj budoucí kontrakt ...

Reagovat
smazaný uživatel

dobry hodnoceni, mas muj plnej souhlas..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě jsem zapoměl, že jestli pan Hoyte neumí prohrávat, nemá lézt na hřiště. Úmyslná kosa, kdy tam Keanovi přepočítal bez balonu achylovky by se stávat neměla a určitě bych za tyhle zákroky dával okamžitou ČK. Je to hnus

Reagovat
smazaný uživatel

Ten zákrok sem viděl . Hrozný co ti mladíci dnes nevydrží ....

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
alegre

Arsenal nebokte se! Slavia Vás pomstí!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slávia dostane klepec od Spurs .

Reagovat
irik

GO ON SPURS !!! Tak todle se povedlo ...

Reagovat
smazaný uživatel

GO ON SPURS!!! Konečně se ukázalo kdo je v Londýně nejlepší vy lemry!!

Reagovat
smazaný uživatel

Máte pravdu ... V Londýně není nejlepší Gunners , ale ani Spurs Ale přece "blues" z Fulhamu !

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se vyzná ve fotbale pochopí mě ...

Reagovat
plechi

anebo taky hammers ze stamford bridge, viď

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem si moc věřil ... Jestli to nevíš tak Chelsea (resp. Stamford Bridge) je u Fulhamskýho stánku a to mě nevadí ... narážel jsem nato, že Chelsea je z Fulham Road , ale koukám , že se tu najdou blbci co to nepochopí

Reagovat
alias

Tak jestli bude hrát Tottenham jako včera tak se Slavie může těšit na další sedmičku z ostrovů Jinak neskutečný fotbal včera, akce na jeden dotek v obrovské rychlosti, super!

Reagovat
smazaný uživatel

tady kohouti vyhrajou 1 zapa proti nasim mladikum a hned znich delate hvezdy..........sezonu nedela 1 zapas a kvuli jednomu zapasu prece hned nemuzete odepisovat arsenal,pokud vim tak liga je trchu dulezitejsi nez carling cup....a to ze se ty mladi kluci doplnovany starsima harcovnikama jako je gilberto dostali do semifinale neni zrovna spatna vizitka...nemyslite?

Reagovat
smazaný uživatel

NE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

bože, co ty jsi za debila.....

Reagovat
smazaný uživatel

Kouhoti chytaji druhy dech no....s arsenalem odehrali vice nez dobry zapas....a dokazaly ze to s utokem na poharove pricky vazne....s arsenalem jasne dominoval!!!!

tottenham forever...a arsenal muze byt rad ze dostal jen 5 ,mohl dostat aj klidne sedmicku...

Reagovat
smazaný uživatel

Kohouti úplně Kanonýry zostudili !!! To si Emerates Stadium za rámeček nedají.

Reagovat
M11

dlouho jsem nevidel mysmana

Reagovat
smazaný uživatel

leží teď pod kapačkama na ARU, bo mu včera ve 22:45 praskla cévka mozku.....

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle mě nemálo rozesmálo. Ale snad se tu ukáže....až vytáne tu hlavu z písku

Reagovat
smazaný uživatel

ramos by mohl dat robinsonovi proti slavii prilezitost se ukazat..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

supa zapas neni co vic dodavat

Reagovat
Devil

Hmmm gut !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele