semifinále - odvety
31.01.2023 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sean Longstaff (© AFP)

Newcastle postoupil poprvé od roku 1976 do finále ligového poháru

Newcastle United dokázal porazit Southampton i v odvetném zápase semifinále ligového poháru a postoupil tak do finále. V zápase se dvakrát prosadil domácí odchovanec Sean Longstaff, za hosty pak dokázal už jen snížit Ché Adams.

Favorizovaný Newcastle, který si z prvního zápasu odvezl jednogólový náskok, vkročil do odvetného zápasu nejlépe jak mohl. Ve třetí minutě nejprve mimo tři tyče sklepl míč Callum Wilson, o několik desítek sekund se domácí fanoušci dočkali otevření skóre. Krásnou týmovou akci, kterou započal průnikem okolo několika soupeřících hráčů Guimarães, zakončil přesně k zadní tyči odchovanec Magpies Sean Longstaff, brankář Bazunu na křižnou střelu zareagovat nedokázal, a tak šel Newcastle do vedení.

Longstaff byl při chuti, což potvrdil o nedlouho později, když po rychlé zasekávačce zblízka jen těsně minul levou tyč. Ve 21. minutě se však přeci jen dočkal své druhé branky v utkání. Kombinací se Magpies dostali až do vápna nemohoucího Southamptonu, kde opět číhal anglický středopolař. Další pohlednou akci zakončil doprostřed branky a zvýšil na 2:0.

Dvoubrankové vedení domácím vydrželo jen osm minut. Chyby v rozehrávce dokázal využít Ché Adams, který se opřel do míče z úctyhodné vzdálenosti a přesnou tvrdou střelou k tyči překvapil Nicka Popea - 2:1. Do konce první půle se snažili hosté srovnat, nicméně zkonsolidovaná obrana Newcastlu své soupeře k nebezpečným šancím nepustila.

Southampton potřeboval v druhém poločase alespoň dvakrát skórovat, aby si vynutil prodloužení, ale předvedená hra svěřenců Jonese tomu moc nenasvědčovala, mnohem aktivnější byl totiž Newcastle. V 72. minutě však měl na noze překvapivé vyrovnání Adam Armstrong, ten však v situaci jeden na jednoho proti domácímu brankáři zazmatkoval a obrovskou příležitost neproměnil.

Deset minut před koncem byl vyloučen za hrubý šlapák na Sama Edozieho brazilský záložník Bruno Guimarães, i přesto dokázal Newcastle udržet jednobrankové vedení a postoupit tak do finále ligového poháru, ve kterém se střetne pravděpodobně Manchester United, který v prvním zápase porazil Nottingham Forest 3:0.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (2)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Surprise 1:1

Reagovat
Godblesss

What a team!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele