čtvrtfinále - 1. zápasy
08.04.2009 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Slavia uhrála ve Zlíně pouze remízu

Gólu se diváci ve Zlíně, kde přijela pražská Slavia, nedočkali. Po devadesáti minutách hry se tak oba celky rozešly smírně.

Pohár ČMFS nemá pro Slavii příliš velkou hodnotu, a tak kouč Jarolím postavil do základní jedenáctky několik náhradníků. Na druhé straně tomu tak ovšem nebylo. Zlín nastoupil v nejsilnější možné sestavě a hlavně proto se dala očekávat vyrovnaná bitva.

Domácí Tescoma ale svého protivníka poměrně zaskočila a už v úvodní desetiminutovce mohla hned dvakrát rozvlnit síť. Nejprve Šmahaj skvěle uvolnil rychlonohého Žůrka, který postupoval na bránu, jenže život mu znepříjemňoval jeden z obránců hostujícího celku, a tak vystřelil. Romanovs si s jeho střelou bez větších potíží poradil. V 8. minutě byl gólu ještě blíže Vitalij Trubila. Jeho oblouček z hranice pokutového území jen těsně minul slávistickou svatyni.

Po šancích Zlína začala úřadovat také Slavie. V 17. minutě si musel Kořínek poradit s nebezpečnou ránou Jandy, následná Grajciarova dorážka naopak letěla příliš nad. O pět minut později Kořínek podržel svůj tým podruhé, když včasným vyběhnutím zlikvidoval šanci Šventa. Diváci viděli v první polovině slušnou podívanou. V 30. minutě potěšil domácí fandy Žůrek, kterému ale po sklepnutí Kroči vůbec střela nesedla.

Zlínu krátce na to pěkně zavařila dvojice Dřížďal - Fořt. Prvně jmenovaný utekl po pravé straně hřiště, centrem našel v pokutovém území právě Fořta, jenž z první přestřelil. Těsně před přestávkou se pokoušel hlavou překonat Romanovse Dostálek, ale také bezúspěšně.

V 48. minutě se mezi střelce málem zapsal hostující Tijany Belaid. Uprostřed pokutového území se sice objevil naprosto osamocen, avšak vysoko přestřelil. Slavisté byli na začátku druhé půle poměrně nebezpeční a v 61. minutě to jasně dokázali. Nejprve zabránil ve skórování Šventovi obránce Malcharek, již o pár sekund později propásnul Švento jasnou tutovku. Grajciar z pravé strany poslal míč na malé vápno, kde ho prodloužil k zadní tyči Fořt, jenže Švento nedokázal na brankové čáře míč dorazit.

Belaid opět zklamal v 72. minutě, kdy byl zcela volný na malém vápně, jenže po přihrávce od Fořta vysoko přestřelil. Zlín se nechtěl v závěru utkání smířit s remízou a hned dvakrát pořádně vylekal hostující hráče. Dalekonosná rána Filipa Rýdela pořádně zaměstnala Romanovse, jenž musel míč vyrážet na roh. Lotyšský gólman ve službách Slavie zachránil své spoluhráče také o dvě minuty později, kdy zmařil šanci Lukaštíka.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

si neaky moc chytrý ne ...ze to predem odpískáváš ...takové mam fakt rád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele