osmifinále - 1. zápasy
07.10.2009 16:00 CET
3 : 6
(?:?)
Stadión:
 
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Sokol Živanice - FK Jablonec 3:6

Divizní Živanice již dokázaly v poháru vyřadit ligovou Mladou Boleslav a ani dnes se soupeře z Gambrinus ligy nezalekly. S Jabloncem sehrály, především v první půli, vyrovnanou partii, během které dokonce hned třikrát vedly, nakonec ale padly. Zápas skončil hokejovým výsledkem 6:3 ve prospěch Baumitu.

Úvodních třicet minut se odehrálo skutečně ve velkém tempu. Diváci viděli hned pět gólů a jako spokojenější tým odcházely do kabin Živanice, které se střelecky prosadily už po pouhých čtyřech minutách. Úspěšným střelcem se stal Mergant. Jablonci se povedlo vyrovnat až v 23. minutě, kdy domácího gólmana překvapil nečekanou střelou Jan Kovařík.

Jenže nerozhodný stav příliš dlouho nevydržel, konkrétně jen pár sekund. Ranou přesně k tyči se do střeleckých listin zapsal také Radim Holub. Tentokrát už ale Jablonec zareagoval o poznání rychleji a po centru Kovaříka poslal míč do brány kanonýr David Lafata. Živanice ovšem opět zabojovaly a šly potřetí v utkání do vedení. Na 3:2 zvyšoval Vrba.

Takovýto vývoj pochopitelně Severočechům vůbec nevyhovoval, a tak se předpokládalo, že ve druhém poločase už budou muset začít hrát o poznání lépe. Trenér Komňacký stáhl ze hry po přestávce Tomáše Michálka a na hřiště naopak poslal ruskou ligou ostříleného Tomáše Čížka. A tato změna se skutečně vyplatila. V 61. minutě se totiž po centru Čížka prosadil Milan Vukovič.

Většinu z více jak tisícovky přihlížejících diváků si rozhodčí Paták znesvářil v 67. minutě, kdy odpískal penaltu. Tu proměnil zkušený exekutor Petr Pavlík. Zanedlouho se hlavou prosadil také Jiří Krejčí a svou trefou dodal Jablonci klid. Domácí Jedlička mohl v 75. minutě snížit, ale jeho ránu zastavila tyčka. Na místo toho se dokázal podruhé v utkání prosadit Lafata. Jablonec tak má před odvetou výbornou výchozí pozici.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele