semifinále
10.04.2012 20:45 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

GFCO Ajaccio - Olympique Lyon 0:4

Olympique Lyon smetl třetiligové Gazélec Ajaccio ze hřiště čtyřmi góly a po zásluze postupuje do finále francouzského poháru, kde se utká s vítězem duelu Quévilly - Rennes. Domácí hráli od 38. minuty v deseti.

Favorit se do úvodní šance zápasu dostal už ve 3. minutě, kdy Briand našel zpětnou přihrávkou Källströma, ale švédský záložník svým volejem levačkou pouze donutil brankáře Rastella ke skvělému zákroku. Na druhé straně zahrozil v 9. minutě Colloredo, který pronikl do vápna, zpracoval centr Seymanda a z otočky trefil tyč.

A atraktivní úvod utkání pokračoval dalšími šancemi na obou stranách. Rachidi málem vytěžil branku ze závaru po rohu, ale jeho hlavička minula pravou tyč Llorisovy brány; za Lyon mohl otevřít skóre Briand, ale jeho pěkná individuální akce skončila pouze ránou do břevna.

V 19. minutě způsobil fanouškům Les Gones infarktovou chvilku obránce Koné, jehož nepřesný odkop sebral v nebezpečné vzdálenosti Seymand, ale jeho střela zpoza vápna se mezi Llorisovy tyče nevešla. Outsider z Ajaccia ale tlačil dál a ochozy to zahučelo i dvě minuty poté, když Verdier obehrál opět zmatkujícího Koného, ale i on opřel svoji ránu pouze těsně nad břevno.

Ve 34. minutě se opět Verdier postavil k přímému kopu a pořádně provětral Llorisovy rukavice; klíčový moment zápasu však přišel čtyři minuty poté. Colinet totiž sestřelil k zemi Lacazetteho a sudí nevahál - červená karta! V přesilovce už sympaticky hrající Ajaccio nedokázalo držet krok a málem inkasovalo ještě v nastaveném čase první půle, ale ani Briand, ani Källström úspěšní nebyli. Prvního jmenovaného zastavil skvělým zákrokem Rastello, druhého břevno.

Po poločase mohl oslabený tým skórovat hned z první akce zápasu, místo toho ale díky Verdierovi trefil podruhé v zápase konstrukci - a poté už přišel čas Lyonu. Lisandro v 56. minutě zpoza vápna ještě narazil na fantastického Rastella, ale o tři minuty později už se Les Gones radovali. Rastello pouze vyrazil Briandovu ránu a míč se odrazil ke kopačkám Lacazetteho, který nikým nehlídán uklidil do brány - 0:1.

Aktivní Briand poté mohl zaznamenat gól i sám, ale přestřelil; v 73. minutě už nicméně bylo prakticky rozhodnuto. Mohl za to Lisandro, který v pokutovém území zpracoval přízemní centr Réveilléreho a levačkou po zemi překonal bezmocného Rastella podruhé - 0:2.

Poslední záchvěv Ajaccia zaznamenal střídající Gbizié, jehož ránu však nadvakrát zpacifikoval Lloris. Jinak se však už jen kosmeticky měnilo skóre; v 80. minutě sice Rastello ještě vyrazil Fofanův přímý kop na roh, poté však ve skrumáži zaváhal a vyboxoval míč pouze na kopačky volného Gréniera - 0:3.

Briandovi dnes nebylo přáno, což se ukázalo minutu poté, kdy bývalého kanonýra Rennes skvěle vychytal domácí gólman. Nakonec se však Les Gones podařilo vsítit i počtvrté - už v nastaveném čase se individuální akcí z brejku předvedl Gomis, který tváří v tvář Rastellovi nezaváhal a upravil konečné skóre na 0:4.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
Langi

jako doufám že nebude co řešit pánové...letos chceme 2 trofeje...Tip: 0:2

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

bravoooo LG !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele