čtvrtfinále
09.02.2022 18:30 CET
1 : 1
4:5 pen.
(0:1, bez prodloužení)
Stadión:
 

Reportáž

Versailles zvládlo penaltovou bitvu, přes Bergerac postoupilo do semifinále Coupe de France

Duel dvou celků, působících až na čtvrté výkonnostní úrovni, vyústil v postup Versailles. To proti Bergeracu dlouhou dobu drželo těsné vedení, v závěru o něj ovšem v oslabení přišlo, a tak muselo střetnutí dospět do kopů ze značky pokutového kopu. Ty ve finále stejně vyzněly ve prospěch klubu z pařížského regionu, jenž se v semifinále Coupe de France střetne s Nice.

Hostům se zdařilo do zápasu vstoupit lépe. Bránící Wachter v nevhodný moment ve vlastní šestnáctce přišel o míč na úkor presujícího Sylvy, ten následně předložil míč Diarrasoubovi, který vykouzlil opravdu skvostnou technickou střelu ke vzdálenější tyči, za kterou by se nijak nemohla stydět leckterá hvězda světového fotbalu. Do přestávky ještě mohl náskok navyšovat Michel, se svým tvrdým zakončením ovšem na brankáře Labordeho-Turona nedokázal vyzrát.

Versailles mělo utkání vlastně plně pod kontrolou prakticky až do závěrečných momentů, ale situaci mu notně zkomplikoval střídající Ibayi, který strávil na hřišti jen pár okamžiků, jelikož inkasoval během dvou minut dvě žluté karty a následnou červenou. V 79. minutě se zřejmě příliš přemotivovaný vydal obrat o balón Ducrose, ve finále ho však u lajny jenom nevybíravě sestřelil, a vyloučení zkrátka bylo na místě. A přesilovku pak Bergerac využil k vyrovnání.

V 89. minutě Sahibeddine strčil merunu na hranici pokutového území, kde našel Gyebohaoa, ten ji ještě vsunul k Tressensovi, jenž střelou na vzdálenější tyč přelstil gólmana Delaunayho. Penaltový rozstřel každopádně lépe vyšel Versailles, poněvadž všech jeho pět exekutorů bylo úspěšných, zatímco u jeho protivníka se přece našel jeden nešťastník, konkrétně Mingoua, jehož pokus orazítkoval pouze brankovou konstrukci, byť Delaunay skákal na opačnou stranu.

Autor: Patrik Sandev / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele