Reportáž

Rozhodující gól Blase (© AFP)

Nantes po více než 20 letech slaví trofej, vyhrálo Coupe de France

Poprvé od roku 2001 získali fotbalisté FC Nantes velkou trofej. Ve finále Coupe de France přehráli jedinou brankou Ludovica Blase z pokutového kopu OGC Nice 1:0. Finále hrané v Paříži domácím pořádně zhořklo.

Pro Les Aiglons je porážka na vlastním stadionu velkým zklamáním. Trenér Christopher Galtier mohl navázat na úspěšnou loňskou sezonu, kdy získal s Lille mistrovský titul, ale Ludovic Blas mu ve 47. minutě překazil plány.

Utkání začalo k nelibosti diváků opatrně a vůbec prvrní nadějná příležitost se naskytla až ve 28. minutě hráčům Nantes. Blas si výborně zpracoval přihrávku a ještě lépe před ním zasáhl brankář Bulka. Tempo se postupem času zvyšovalo stejně jako gólové příležitosti. Těch vyloženě stoprocentních bylo ale pomálu.

Finálový zápas se lámal na začátku druhého poločasu. Hned z kraje zahrál Boudaoui ve vápně rukou a sudí nařídil ve prospěch "Kanárků" pokutový kop. Velkou zodpovědnost vzal na sebe Ludovic Blas a razantní střelou do středu branku zajistil Nantes vedení.

Na tahu bylo Nice, ale tomu se ve druhém poločase vůbec nedařilo. Domácí byli kousek od vyrovnání v 71. minutě po střele Gouiriho, kterou Lafont vyrazil před sebe a následnou dorážku zastavil bránící hráč. Nantes výborně a obětavě bránilo, což Nice dělalo problémy. Galtierovým svěřencům navíc začal rychle ubíhat čas a čím dál častěji se pokoušeli zaskočit obranu Kanárků dlouhými centry - marně.

V závěru zápasu se začaly projevovat emoce na obou stranách, ale co je důležitější že Nantes už výsledek nepustilo. FC Nantes získalo svojí první velkou trofej od památného roku 2001, kdy kralovalo Francii a stalo se ligovým šampionem! Pro OGC Nice samozřejmě sezona nekončí a naopak se v závěru pokusí vybojovat Ligu mistrů prostřednictvím třetího místa.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ta šak dobre ta čo.

Reagovat
Israha

Velké překvapení, v přímém souboji bych na Kombouarého proti Galtierovi nikdy nevsadil. Každopádně Nantes v EL bude asi dost do počtu .

Reagovat
Seydou Doumbia

Muani Frankfurt, Simon a Blas do PL a Nantes bude hrát někde ve spodku tabulky ale jako Kombouré zaslouží respekt, s tímhle materiálem jsem mu věřil do středu tabulky, ale vytěžil maximum z toho týmu a opět si trochu vylepšil auru, kterou měl bídnou po několika sestupech a nezdarech v suterénu ligy...Galtier naopak jak krásně začal a šel si s týmem pro jistou LM, tak v závěru začal ztrácet, čekal jsem opačný průběh...a pro nás asi taky KO v boji o tu EKL...ale Nantes to přeju

Reagovat
Israha

Tak Galtier má čas, příští rok čekám, že z Nice udělá mašinu podobně, jako z Lille. Spíš je škoda, že dva z trojice Štrasburk-Nice-Lyon nebudou hrát poháry vůbec a ten třetí jen EKL, zatímco Nantes bude v EL, i když ten tým až na těch pár hráčů, cos jmenovat, a Lafonta nemá co nabídnout.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě. Tohle pro koeficient bude celkem těžký a přitom letos šel dost nahoru. My to po další sezoně bez LM a úplně bez poháru zase rozprodáme a budeme muset sázet na hráče z akademie, protože k nám hráči moc chodit nebudou a peníze Aulas taky asi pouštět nebude chtít. Nantes to rozprodá, Nice naopak v EL mohlo udělat solidní úspěch ,šířka kádru je už ted solidní a v létě určitě příjde ještě posílení kádru.

Reagovat
miguel bain

Tak a teď poprosím panáčky Blase a Gouiriho, aby se odebrali směr Londýn, Emirates

Reagovat
Shevchenko

Finále hrané v Allianz Riviéře v Nice domácím pořádně zhořklo.

Ale no tak, to myslíte vážně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele