Reportáž

Oslabené PSG si zajistilo double, ve finále Ligového poháru udolalo Lille

Po nejvyšší domácí soutěži Laurent Blanc zkompletoval čistý hattrick také v rámci Ligového poháru, kde jeho Paris Saint-Germain rovněž triumfuje už potřetí v řadě. Jako po másle to přitom nešlo, hrdinou celku z hlavního města se ale čtvrt hodiny před koncem stal Ángel di María, jenž PSG vystřelil výhru 2:1 i navzdory vyloučení Rabiota...

Kletba Frédérika Antonettiho tak pokračuje i nadále - současný kouč Lille se do finále poháru probojoval už počtvrté, stále ale čeká na první výhru. "Hosté" přitom jsou v dobré formě, dnes to ale zkrátka nestačilo. Blanc si naopak díky triumfu vysloužil veřejnou pochvalu od klubového šéfa Nassera Al-Khelaifiho a jeho pozice by měla být v bezpečí, navzdory vypadnutí ze čtvrtfinále Ligy mistrů.

PSG nastoupilo v zajímavé sestavě. David Luiz byl v obraně nahrazen Marquinhosem a Blanc také kompletně změnil levou stranu hřiště - místo Maxwella s Cavanim se v sestavě objevili Layvin Kurzawa a Lucas. Dogy se musely vypořádat s distancem pro Renata Civelliho; jeho místo tak zaujal Adama Soumaoro, který se postavil na stopera vedle stálice Marka Baši.

Změněná obrana Lille málem kapitulovala už po dvaceti vteřinách - Zlatan Ibrahimovic chytře našel Di Maríu, argentinský záložník ale pálil přímo do brankáře Vincenta Enyeamy. Ten musel následně zasahovat ještě dvakrát, než se Lille zkonsolidovalo a začalo samo hrozit. První šance Dog nicméně byla zásluhou štěstěny; Thiago Silva odklízel míč, ten se ale smolně odrazil od Marquinhose a gólman Sirigu měl co dělat, aby udržel míč mimo tři tyče.

Pařížané však byli opticky lepším týmem a Ibrahimovic zahodil další šanci po půlhodině hry; jeho zpracování Marquinhosova pasu bylo brilantní, následný lob ale mířil příliš vysoko. Před Lucasem zase zachraňoval na poslední chvíli skvělý Baša. PSG se nakonec zaslouženého vedení dočkalo ještě do poločasu - pět minut před změnou stran nedokázala obrana Lille odklidit míč po rohovém kopu a Pastore přízemním volejem zpoza vápna propálil vše, co mu stálo v cestě.

Lille udeřilo krátce po změně stran. Adrien Rabiot fauloval Sofiane Boufala, obdržel žlutou kartu, a Djibril Sidibé z následného přímého kopu (dobrých 30 metrů od brány) parádní střelou srovnal. Sirigu se za míčem pouze ohlédl. Rabiotův černý večer pokračoval i nadále - v 69. minutě si mladý záložník vyšlápl na Boufala podruhé a po další žluté se pakoval ze hřiště.

Podobná situace už v sezoně jednou nastala - hned v prvním kole Rabiot rovněž nedohrál, PSG ale přesto Dogy porazilo. Dnes se situace opakovala. Lille nakonec potopila další hrubka v defenzivě - nezkušený Soumaoro hlavičkoval přímo do cesty Di Maríovi, který se příliš nerozpakoval a prudkou ránou propálil vybíhajícího Enyeamu. Antonettiho muži v přesilovce vyvinuli závěrečný tlak, Obbadiho rána ale letěla mimo a Pařížané nakonec těsné vedení uhájili.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

0:1 e

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
HullCity

Přeji trofej Lille!!

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Lille si to posralo samo

Reagovat
smazaný uživatel

p! s! g! paris! paris! paris!

Reagovat
smazaný uživatel

Francouzká liga a celkově Francouzkej fotbal je vcelku bizarní. PSG je tak daleko přede všema, že zbytek působí jako okresní přebor.... Nebejt jich ale, tak francouzká liga by spadla jako ta Nizozemská....

Reagovat
smazaný uživatel

Když ostatní francouzské týmy fungují jako farma hráčů pro ostatní ligy, je dlouhodobá konkurenceschopnost na bodě mrazu.

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani, Ibra, Silva, Luiz, Verrati, Moura, Wiel, Di Maria, Maxvell..... těch pár hráčů to rozhodně nedělá....

Reagovat
smazaný uživatel

Já píšu o konkurenceschopnosti v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to Nizozemská liga taky.... prostě Franouzká liga není top liga, nebejt PSG tak jsou na tom jako ta naše. možná hůř....

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
pawelFCB

::eek ::

Reagovat
smazaný uživatel

no bizarni je tadle sezona. psg ma sice rekordni rok ale ty tradicni esa nam to neuveritelne usnadnily. pristi rocnik podle me bude vypadat tak jak ma nebo aspon doufam v to ze nas budou stihat olympiques a monaco a vo pohary si to rozdaj lille etienne a bordeaux. pres leto ocekavam velky zemetreseni.

Reagovat
F.Torres

Jaké to překvapení.

Reagovat
smazaný uživatel

smiešna francúzska liga

Reagovat
smazaný uživatel

smesna francouzska liga v kery se hraje pohlednejsi fotbal jak v bajny anglii.

Reagovat
guzman

Reagovat
.13

Merci Paris

Reagovat
pawelFCB

Sranda liga. Dokud to šejky nepřestane bavit a nebo nějaký boháč nekoupí např. Lyon,tak to bude vždy liga o druhý flek a níž. Jinak jsem zvedav,koho PSG v létě přivede, když Ibra a Cavani končí...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele