finále
31.07.2020 21:10 CET
0 : 0
6:5 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

PSG získalo i Ligový pohár, na penalty porazilo Lyon

Všechny nejcennější trofeje ve Francii získalo v sezoně 2019/2020 Paris Saint-Germain. Po předčasném konci Ligue 1 a zisku Coupe de France si svěřenci trenéra Tuchela připsali konečné vítězství i ve francouzském ligovém poháru. Lyonu sice za sto dvacet minut branku nedali, ovšem v penaltovém rozstřelu byli nakonec úspěšnější.

Finále se hrálo na pařížském Stade France a i když bylo PSG favoritem, Lyonu se dávaly slušné šance. Paříž se musela obejít bez hvězdného útočníka Kyliana Mbappého, jinak ostatní soubor hvězd byl k dispozici.

O první rozruch se postaral střelou Neymar, ovšem Anthony Lopes si balón bez problému stáhl. Neymar za chvíli pálil o poznání nebezpečněji a jen těsně minul vzdálenější tyč. Lyon tolik příležitostí neměl, jednu z mála šanci představovala skákavá střela Corneta, pro kterou si podobně jako Lopes Navas došel. Závěr prvního poločasu přinesl příležitosti na obou stranách. Nejprve Moussa Dembélé v dobré pozici promáchl a po něm z brejku nezakončil dostatečně razantně Ángel Di María.

V podobném tempu se pokračovalo i po změně stran. Memphis Depay se po dobrém uvolnění rozhodl zakončit a jen díky teči balón neskončil v brance. Přímý kop Neymara zase vyrazil Lopes. Chvílemi se zdálo, že se oba celky nemají jak překvapit. V 76. minutě zahodil další možnost Sarabia, když po centru Bakkera hodně přestřelil. Ta vůbec největší šance v utkání přišla v 87. minutě. Po krásném centru hlavičkoval z malého vápna Neymar a Lopes musel vyrážet nad břevno. Devadesát minut gól nepřineslo a tak přišlo na řadu prodloužení.

V něm jako první zahrozili hráči PSG, jmenovitě Di María, jenž střelou nepřekvapil Lopese. Po něm zase zahrozil Lyon a mušku si z hranice vápna nesrovnal Bertrand Traoré. V závěru prodloužení uviděl za faul před šestnáctkou červenou kartu Rafael, ale Lyon bezbrankový výsledek ukopal a doufal ve štěstěnu v penaltové loterii.

Prvních pět sérii proměnili všichni střelci a klíčová byla nakonec šestá série. Na jejím začátku Navas vystihl směr Traorého střely a penaltu zlikvidoval. Pablu Sarabiovi pak stačilo proměnit a PSG ovládlo další trofej.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

První zápas po hahavirusu, který plánuji dokoukat až do konce. Záloha v tomhle složení vypadá přinejmenším dost zajímavě. Snad to bude vyrovnaný boj a ne konec po třicet minutách.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz to nejlepsi v zapase predvedou brankari:D

Reagovat
Seydou Doumbia

Konkrétně Lopes...Navas toho moc neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Chytil jim trofej

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
brusel1

ALLEZ PARIS FC ! ! !

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Elliasson

Allez Bahrajnci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LYON!

Reagovat
smazaný uživatel

Ligové poháry jsou hrozný nesmysl ...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LeonardoUžoa

Capoune, psal jsi titulek ty?

Reagovat
Kucka

Tyvole Cornet takový sáně z něho ještě bude wingback

Reagovat
Kucka

Chudák Bertrand, jako kdyby na něj už tak nebyl šílenej hejt

Reagovat
Langi

Hmm lepsi Lyon to zas neumi dotahnout do konce...no nic, tak pristi rok zaslouzene bez poharu

Reagovat
Elliasson

Ještě kdo ví.

Reagovat
Seydou Doumbia

žije ještě nějaká možnost?

Reagovat
Elliasson

Výhra Ligy Mistrů.

Reagovat
smazaný uživatel

Caqueret

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele