Reportáž

PSG získalo Trophée des Champions, v Číně otočilo zápasu proti Rennes

Hráči PSG na prahu nové sezony získali Francouzský Superpohár, známý jako Trophéé des Champions. V čínském Šen-čenu sice s Rennes prohrávali, ale výsledek dokázali po změně stran otočit. I bez hvězdného Neymara, který do utkání vůbec nezasáhl, porazili vítěze francouzského poháru Stade Rennes 2:1. Na trefu Adriena Hunoua odpověděli Kylian Mbappé a z volného přímého kopu Ángel Di María. Celé utkání v dresu poražených odchytal Tomáš Koubek.

PSG mělo Rennes co oplácet, byli to totiž hráči bretaňského celku, kteří překazili favoritovi zisk double. V hlavním městě Francie se v létě událo dost změn a to se promítlo v zahajovací jedenáctce. V sestavě Thomase Tuchela se tak objevili Pablo Sarabia nebo Ander Herrera. Oproti tomu Rennes bylo značně oslabeno o hráče, kteří startovali na Africkém poháru národů, což kouč Julien Stéphan horko těžko lepil.

Pařížané mohli udeřit už po dvanácti minutách, ale obránce Kehrer hlavičkoval po standardní situaci do břevna. Pro favorita to nakonec mělo devastující účinky, protože Rennes z následující akce vstřelilo gól. Bourigeaud poslal do šestnáctky centr, který nehlídaný Adrien Hunou jen lehce lízl a to bohatě stačilo, aby překonal Aréolu! PSG chtělo nelichotivý vývoj co nejrychleji změnit a tři minuty od inkasovaného gólu vystrašil Koubka dalekonosným pokusem Pablo Sarabía. Tlak Tuchelových svěřenců neutichal, nicméně veškeré snažení vycházelo v prvním poločase vniveč. Ve 44. minutě neskončilo brankou ani nedorozumění Koubka s Bourigeaudem, po které jen těsně minul branku uruguayský bomber Edinson Cavani.

Rennes stáhlo po prvním poločase autora dosud jediného gólu Adriena Hunoua a to bylo z jeho strany vesměs všechno. I po přestávce byla aktivnější Paříž a tentokrát už se její příznivci dočkali. V 57. minutě si seběhl na průnikovou přihrávku Sarabia a ten dalším pasem vyzval ke skórování Kyliana Mbappého. Český brankář Tomáš Koubek nemohl nic dělat, Mbappé zakončoval už do prázdné branky a z pohledu favorita vyrovnal na 1:1.

Po hodině hry už mohlo PSG vést, kdyby Meunier lépe trefil přihrávku z levé strany. V 68. minutě přišla i velká chvíle Tomáše Koubka, který se proti střele Di Maríi vytasil s parádním zákrokem. Diváci na stadionu v Šen-čenu už viděli jen hru na jednu branku, ve které bylo otázkou času, kdy Paříž rozhodne. Osud zápasu se nakonec naplnil čtvrthodinu před koncem, přesněji v 73. minutě, kdy PSG dostalo možnost rozehrát volný přímý kop s dobré vzdálenosti. Ángel Di Maria ukázal skvělou kopací techniku a povedeným přímákem překonal Koubka po druhé.

Rennes měli na odpověď stálo dost času, ovšem ve zbývajících plus mínus dvaceti minutách Aréolu zaměstnat nedokázalo. Castillo byl před koncem sice v dobrém postavení, naneštěstí pro Rennes ale minul. PSG zvítězilo 2:1 a před začátkem nové sezony získalo první trofej.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

A clanek k BVB vs FCB nebude?

Reagovat
smazaný uživatel

Bude stačiť expreska.

Reagovat
smazaný uživatel

4 z 5 letních posil budou chybět kvůli zranění to začíná dobře

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

Jestli fakt naskočí dvojka Kehrer-Diallo, tak to bude neskutečný propad dolu oproti Silva-Marquinhos

Ale čas letí a Thiago nemůže hrát věčně.

Reagovat
mxyzptllk

Však tahle dvojka hraje jen proto, že Brazilci nejsou ještě připravení. Jinak jsou Marqui a Thiago jasný jedničky.

Reagovat
raduinho

Ta pravděpodobná sestava PSG s jejich možnostmi takhle oslabit během dvou let

Reagovat
Jeňa

Kurzawa v záloze?

Reagovat
mxyzptllk

Občas tam hrává, mají přetlak v obraně a zrovna on je dost ofenzivně laděný, takže mu to tam vyhovuje.

Reagovat
johan14

Zatiaľ to tam Tuchel riadi v starých koľajach. 0:1

Reagovat
Visca el barca

Hrozně přeceňovaný trenér.

Reagovat
John Obi Mikel

Di Mária už řádí!

Reagovat
Spasitel

Tie dresy by mohli mat celu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten to dobře ignoroval ty oslavy

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Teprve před pár dny začal normálně trénovat s týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie má ban ešte.

Twelve months on Tuchel takes on Rennes without the suspended Neymar.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vlastně máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://youtu.be/ogUSCar8MgM

Mpabbe odstrcil neymara z oslav

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hned v dalším záběru ho k sobě přitáhl a objímal. Takže to je jen kamarádské odstrčeni.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele