čtvrtfinále
28.01.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Parma FC - Juventus FC 0:1

Nejtěsnější možná výhra rozhodla také o posledním postupujícím v rámci lednového programu Coppa Italia. V úterý večer postoupilo římské Lazio, které o jednu branku porazilo AC Milán. Jen jedna branka byla k vidění také v trochu jednoznačnějším zápase mezi prvním a posledním týmem Serie A.

Parma se zmítá v problémech ekonomických i herních. Nyní je ohrožena samotná její existence v první lize, protože se Ducali ocitají až na posledním místě. Navíc jejich kádr opustila asi největší hvězda, Antonio Cassano. V útoku Parmy se dnes večer objevil Raffaele Palladino, kterého podporovala nová posila z Atlética Madrid Cristian Rodríguez. Juventus Turín naproti tomu neomezeně vládne Serii A, což měl demonstrovat také dnes. Tak suverénní ale nebyl. O výhře Staré dámy rozhodla až branka ze závěru zápasu, kterou vstřelil střídající Alvaro Morata.

Speciální utkání čekalo brankářskou legendu Gianluigiho Buffona. Italský reprezentant jednak slavil právě dnes své 37. narozeniny, ale především jeho tým hrál proti celku, ze kterého Buffon do Turína přestupoval. Trenér Max Allegri ale v rámci rotace kádru postavil mezi tři tyče Marca Storariho. Ten neměl v prvních minutách příliš mnoho práce, protože mu vydatně pomáhali jeho obránci. Naopak se do slibné šance dostával na druhé straně rychlík Kingsley Coman, ale svým centrem nikoho ze spoluhráčů nenašel.

Od úvodu se brankář Antonio Mirante musel hodně soustředit především na pasy geniálního maestra Andrey Pirla, který mu však posílal převážně neškodné pozdravy. Hodně aktivní byl Raffaele Palladino, který se Juventusu pokoušel pomstít za to, že mu nedal dostatek příležitosti. Dnes večer se mu dařilo rozhýbat unylé ofenzivní taktiky Parmy a byl hodně nebezpečným hráčem Ducali. Po dvaceti minutách se do zajímavé šance dostal "věčný marod" Simone Pepe. Pepe pronikl s míčem až do pokutového území, odkud vyslal jedovatou střelu. Ta byla ale sražena obránci na rohový kop.

Práci měl také brankář Storari, kterého prozkoušel právě Raffaele Palladino. Ten s míčem postoupil až do vápna Juventusu, odkud vypálil táhlou střelu. Ta mířila jen těsně nad břevno. Pět minut před koncem první půle se Parma dostala k centru z levé strany, míč se po odrazu hráče dostal k Nocerinovi. Někdejší hráč AC Milán nebo FC Turín ale vyslal ránu, která byla zablokována. První branka mohla přijít v nastaveném čase první půle, když se Simone Pepe rozhodl poslat do vápna centr. Ten nikdo netečoval a míč se zastavil až o tyč bezradného Miranteho!

Zajímavý pas z počátku druhé půle vyslal Cristiano Rodriguez, který centroval velmi dobře, ale ještě lépe zasáhl obránce Stephan Lichtsteiner. Dvacet minut před koncem zápasu se na hranici pokutového území prodral k zakončení opět agilní Raffaele Palladino, ale ani tentokrát nemohl slavit branku. Skvělá obranná linie Juventusu mu zabránila v přesnosti. O pět minut později se na hřiště dostal Alvaro Morata, který vystřídal unaveného Kingsleyho Comana.

A byl to právě mladý španělský střelec, kdo rozhodl o postupu Juventusu už v normální hrací době. Nejprve se do rány opřel francouzský záložník Paul Pogba, ale neúspěšně. Poté se míč odrazil k Marchisiovi, který neváhal a okamžitě vypálil. I s pomocí teče jednoho z domácích hráčů se ale míč do sítě nedostal. To se naopak povedlo až Moratovi, ke kterému se dostal míč a španělský střelec v náběhu prostřelil přízemní střelou brankáře Miranteho. Byl sice tísněn vracejícím se obráncem, ale přesto se dokázal prosadit. Postupuje tedy mistr posledního ročníku Serie A, překvapení se nekoná.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
hradec

Parma FC 0:3 Juventus FC

Reagovat
Airus

to byl prej pěkně hnusnej zápas. ještě že jsem ho vypustil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele