semifinále - odvety
24.04.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lazio vyhrálo v Miláně a zahraje si finále

Prvním finalistou Coppa Italia pro ročník 2018/2019 se stalo Lazio. Svěřenci trenéra Simone Inzaghiho dokázali po bezbrankové remíze z domácího utkání vyhrát na San Siru 1:0 a Rossoneri tak oplatili nedávnou porážku z ligového utkání. Rozhodnutí zařídil po hodině hry Joaquín Correa.

Zápas byl v úvodu často kouskován, hra se hodně přerušovala a už po čtvrthodině hry muselo Lazio sáhnout k prvnímu střídání a zraněného Sergeje Milinkoviće-Saviće nahradil Marco Parolo. O první výraznější šanci se postaral až ve 28. minutě střeleckým pokusem Davide Calabria, který brankář Strakoša dokázal vytěsnit mimo tyče. Levý obránce AC Milán byl dalším, kdo utkání nedohrál a pět minut před koncem prvního poločasu musel i on vinnou zranění střídat, na trávník se tak dostal Andrea Conti.

Už v nastaveném čase prvního poločasu mělo Lazio obrovskou možnost jít do vedení. Centr Luise Alberta propadl v pokutovém území Milána přímo na kopačku Bastose, který ale nedokázal trefit Reinovu branku. Vzápětí byl v tutovce i Joaquín Correa, který si narazil s Immobilem, ale z pohledu domácích výborně zasáhl Pepe Reina.

Lazio bylo aktivnější a platilo to i po změně stran, Leivovu ránu k tyči vyrazil Reina a z následného rohového kopu hlavičkoval těsně vedle Bastos. V 55. minutě dobře vypálil k tyči Correa a Reina se musel znovu natáhnout. Hosté získávali drtivou převahu a o tři minuty později vstřelili zaslouženě vedoucí gól. Rychlý brejk tažený Immobilem zakončil ve vápně Joaquín Correa a hostující Tifosi mohli slavit. Bylo jasné, že na San Siru se prodlužovat nebude, AC v tu chvíli potřebovalo na postup dva góly.

Zdramatizovat utkání mohl v 76. minutě Patrick Cutrone, který sice hlavou překonal Strakošu, ale gól nemohl být kvůli ofsajdu uznán. Čím více se Rossoneri tlačili dopředu, tím více se Laziu nabízely rychlé kontry. Sedm minut před koncem odmítl po přihrávce Parola vstřelit pojistku Immobile, hostující kanonýr z penaltového puntíku trestuhodně přestřelil. Po chybě Musacchia měl Immobile další gólovku, ale dobře zakročil Reina. Milán předvedl další špatný výkon a po porážce z poháru vypadl. Lazio zvítězilo na San Siru 1:0 a zahraje si finále.

Autor: Ondřej Linhart / gazzetta.it, football-italia.net,

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele