čtvrtfinále
29.01.2020 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Inter doplnil semifinálovou čtveřici Coppa Italia

Semifinále Coppa Italia zná všechny své účastníky. Týmy Neapole, Juventusu a AC Milán doplnil i druhý z milánských velkoklubů Inter. Nerazzurri doma porazili Fiorentinu 2:1, když rozhodující branku vstřelil v 67. minutě mladík Barella. Premiéru si v modročerném dresu odbyl Christian Eriksen.

Interu se v posledních zápasech nedařilo podle představ a díky tomu začal na vedoucí Juventus ztrácet. Není proto divu, že si chtěl postupem do semifinále Coppa Italia spravit chuť. Jenomže o to samé usilovaly i "Fialky".

Antonio Conte nechal některé opory odpočívat a tak se v základní sestavě objevili například Andrea Ranocchia nebo křídelník Alexis Sánchez. Úvod zápasu překvapivě vyšel lépe Fiorentině, tedy alespoň co se nebezpečných šancí týče. V 5. minutě vystrašil stadion Giuseppe Meazzy střelou těsně vedle Pol Lirola. Inter o chvíli později vyrovnal hru a byl aktivnější, jenomže k žádné větší šanci to nevedlo. Z vývoje zklamaní Tifosi domácích se dočkali až těsně před koncem prvního poločasu. Lautaro Martínez sice nedokázal před gólmanem Terraccianem ideálně zakončit, ale dorážející Antonio Candreva vše vyřešil za něj.

Inter tedy po poločase vedl a na začátku druhého dějství jen prosvištěla Sánchezova rána těsně vedle. Domácí si vytvořili další dvě velké šance, ale žádná z nich neskončila gólem. Martínez těsně přestřelil a Vecinovu hlavičku výborně vychytal Terracciano. Přesně po hodině hry pak přišel šok, Pulgarův centr doplachtil na hlavu Martina Cácerese a bylo vyrovnáno. Zmražený Inter pak mohl dorazit Chiesa, ovšem z pohledu domácích skvěle zasáhl Handanovič.

A to nakonec stálo Fialky zápas. V 67. minutě se opřel do balónu Nicoló Barella a propálil vše, co mu stálo v cestě. To už byl na hrací ploše i dánský záložník Christian Eriksen, který přišel jako nová posila z londýnského Tottenhamu. Eriksen dokonce přihrál Martínezovi na gól, který však neplatil. Inter i přes nervóznější závěr výsledek udržel a postoupil do semifinále.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Recoba Inter

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

super je to tam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele