semifinále - odvety
12.06.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus po bezbrankové remíze s AC Milán postoupil do finále

Dlouho očekávaná odveta semifinále Coppa Italia žádnou branku nenabídla a to znamená, že si finále zahraje po remíze 1:1 z prvního zápasu turínský Juventus. Utkání hodně ovlivnila brzká červená karta, kterou obdržel za karatistický zákrok na Danila útočník Rossoneri Ante Rebić. Celému incidentu navíc předcházela neproměněná Ronaldova penalta.

V Itálii se zase začal hrát fotbal a v pátek večer byla na programu odveta semifinále Coppa Italia mezi Juventusem a AC Milán. Utkání začalo minutou ticha jako projev úcty k obětem koronaviru i záchranným složkám.

AC Milán se musel obejít bez řady opor - Zlatana Ibrahimoviće, Thea Hernándeze i Samuela Castilleja. Na domácí straně zase scházel Gonzalo Higuaín. Juventus začal dle očekávání náporem a Milánští měli plné ruce práce, aby uhlídali ofenzivní snažení domácích. Už ve 2. minutě zatopil obraně Rossoneri Alex Sandro, který vlétl do šestnáctky a přihrávkou pod sebe vybídl ke střele Douglase Costu, ten však hodně minul. Ve 13. minutě Juventus reklamoval Contiho ruku v pokutovém území a jak ukázal opakovaný záznam, Conti skutečně loktem míč zasáhl a to úmyslně. Cristiano Ronaldo proměnil penaltu v prvním utkání na San Siru, ale tentokrát si vybral smůlu a svojí střelu poslal jen do tyče. Nutno podotknout, že Donnarumma správně tipl směr a možná by i penaltu chytil. Každopádně hned poté, co Milán přežil kritickou chvíli, předvedl zcela nesmyslný zákrok Ante Rebić. Ve snaze zasáhnout balón karatistickým kopem udeřil Danila a sudí bez váhání vytasil červenou kartu.

Milánští byli v těžkém postavení, ale situaci nevzdávali a celkem překvapivě byli po zbytek zápasu vyrovnaným soupeřem. Juventus měl ale přeci jenom navrch, ve 28. minutě pálil nad Ronaldo a o chvíli později vychytal zblízka Matuidiho spolehlivý Donnarumma.

Je velká škoda, že k vyloučení došlo v úvodu zápasu, protože tím byly možnosti Milána limitovány. Po změně stran začali Rossoneri o trochu lépe, ale když se dostali do koncovky, scházela větší razance. V 70. minutě těsně netrefil balón v nebezpečné pozici de Ligt a na druhé straně zase hlavičkoval vedle dobře hrající stoper Kjaer. Juventusu se nedařilo zlomit utkání definitivně ve svůj prospěch i díky Donnarummovi, ten vychytal pokus Dybaly i závěrečnou šanci Alexe Sandra. AC si v závěru tlak nevytvořilo a po bezbrankové remíze se s touto soutěží loučí. Juventus si zahraje finále proti lepšímu z dvojice Neapol - Inter.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
raduinho

Shevchenko je kokotko.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus na druhém místě?! Co hulíš Pražáku?

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
rel7

dávají to někde??

Reagovat
To som ja

sport1

Reagovat
smazaný uživatel

tipsport

Reagovat
sankakofi

3:0

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele