semifinále - odvety
13.06.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Mertens spasil Neapol, kterou ve finále čeká Juve

Soupeřem Juventusu bude v blížícím se finále Neapol. Objektivně měl Inter víc ze hry a už ve druhé minutě smazal manko z minulého utkání, jenže Dries Mertens ke konci první půle srovnal na konečných 1:1.

Inter hrál o všechno, na San Paolu potřeboval nutně vyhrát. Trenér Antonio Conte dal volnost Dánovi Eriksenovi, který podporoval Martíneze s Lukakuem. Neapol bránila jednobrankové vedení z prvního utkání a ani trenér Gennaro Gattuso neodolal jedné změně. Místo na poslední chvíli zraněného Fabiána Ruize poslal do záložní řady mladý talent Eljifa Elmase. Na křídlech Neapole pak operovali Insigne s Politanem, který dostal přednost před veteránem Callejónem.

Byl to ale Inter, který se do svého soka pustil pěkně od začátku. A měl i kopu štěstí. Už ve druhé minutě totiž pořádně zamíchal postupovými kartami brankář David Ospina. Inter kopal rohový kop, ve vápně všichni vyhlášení a nebezpeční hlavičkáři Nerazzurri, jenže ani jeden z nich se k míči nedostal. A nebylo to třeba, protože Eriksenův kroucený míč z rohu skončil přímo v bráně! Ospinovi propadl mezi rukama a Inter vedl.

Inter byl vepředu pořád nebezpečný a hrozil jednoduchými, ale efektivními útoky. Candrevův přízemní centr z pravé strany vybízel argentinského kanonýra Lautara Martíneze v předbrankovém prostoru. Tam se nakonec na poslední chvíli vrátil obránce Maksimović. Neapol se stále nemohla dostat do tempa, zatímco Inter si rady věděl. Eriksenovu přízemní ránu zlikvidoval Ospina, Brozovićův pohyb zase nenašel volného Martíneze.

Inter se možná příliš uspokojil a občas začal být laxní. Třeba jako Handanović při rozehrávce malé domů ve 23. minutě, kdy jej málem obral o míč Politano. Horko mohlo být i na druhé straně, když se Eriksenův rohový kop vrátil k Marcelu Brozovićovi a chorvatský záložník jej z první bez přípravy poslal vedle.

David Ospina toužil napravit své zaváhání ze začátku utkání a měl k tomu moře příležitostí. Po půlhodině hry načechral Ashley Young nádherný pas na Romela Lukakua a belgický forward mířil hlavou jen do míst, kam se hbitý Ospina rychle natáhl. Zkušený veterán mezi třemi tyčemi Neapole čaroval i ve 40. minutě, když Hysajovi utekl Antonio Candreva. Někdejší hráč římského Lazia ale ztroskotal právě na Ospinovi.

Ten měl prsty i v další povedené akci Neapole. Okamžitě totiž vyhodil dlouhý míč a jeho výhoz našel Lorenza Insigneho. Oblíbený hráč sprintoval po kraji, pláchl Eriksenovi a předložil míč do druhé vlny. Tam totiž dobře tušil Driese Mertense. Belgický kanonýr se ve snadné pozici nemohl mýlit a Neapol srovnala!

Po změně stran se hra trochu rozkouskovala a mohlo za to především razantní zvýšení faulů. Obrana Neapole působila jistější dojmem než v první půli a Ospina nemusel zasahovat tak často. Domácí v ofenzivní fázi produkovali jednoduchý a účinný fotbal, zpravidla po ose Insigne - Mertens. Stejná dvojice si tentokrát prohodila pořadí a po Mertensově pasu zakončoval Insigne. Jenže jeho rána mířila o pár centimetrů vedle tyče! Na tohle by Handanović neměl nárok.

Inter pořád potřeboval ještě jednu branku, aby mohl postoupit. Jenže Ospina se překonával. Po Handanovičově brilantním vyhození pokračoval v akci hbitý Moses, který předkládal míč volnějšímu Sánchezovi. Jenže zkušený Chilan minul tyč Ospinovu o notný kus. Ospinu pak prověřil dělovou ránou také Eriksen, který rozehrál volný přímý kop fantasticky. Našel ale jen rukavice brankáře Neapole.

Interu utíkal čas mílovými kroky a Nerazzurri znervózněli. Tíhu okamžiku pak neunesl Eriksen. Osm minut před koncem Lukaku našel Biraghiho, který prostrčil míč na Sáncheze. Chilský útočník šikovně patou vybídl volnějšího Dána, jenže Eriksen před Ospinou totálně selhal! Tím skončily veškeré naděje Interu a do finále jde Neapol!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Forza Inter

Reagovat
Largo

Přeju to Neapoli.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

postup Neapol

Reagovat
To som ja

Som zvedavý na dnešný zápas a v akej forme sa predstavia mužstva.Včera to bolo veľmi slabé.

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!! Konečně zápas

Reagovat
Elmas

Mertens hraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele