čtvrtfinále
21.01.2020 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio titul v Coppa Italia neobhájí, skončilo ve čtvrtfinále na Neapoli

Římské Lazio loňský titul v Coppa Italia neobhájí, rozhodlo o tom čtvrtfinále na půdě Neapole, která vyhrála nejtěsnějším rozdílem. Parthenopei dali alespoň částečně zapomenout na velké trápení z ligy a pod Gennarem Gattusem se mohou radovat z menšího úspěchu. Herně to však stále nebylo ono, Lazio mělo navrch, ale nevyužilo některé své příležitosti včetně pokutového kopu. Rozhodující gól vstřelil už po dvou minutách Lorenzo Insigne. Oba celky také dohrávaly o jednoho muže méně, za Neapol se vykartoval Hysaj, za Lazio Lucas Leiva.

Loni si Lazio ziskem poháru vykompenzovalo osmé místo v lize, ale letos má zcela jiné starosti, neboť nahání vedoucí Juventus. Biancocelesti byli v pozici mírnějšího favorita, přeci jenom se jim teď daří, což se o Neapoli nedá říci. Jak Gennaro Gattuso, tak i Simone Inzaghi se rozhodli nasadit plné sestavy, na které jsou fanoušci zvyklí i z ligové soutěže.

Hned začátek zápasu byl pro další vývoj určující. Ve 2. minutě se nádherně individuálně uvolnil Lorenzo Insigne a Neapol díky jeho práci rychle vedla 1:0. To nemuselo trvat dlouho, protože jen o šest minut později byl ve vápně faulován Caicedo a sudí nařídil pokutový kop. Aktuálně nejlepší střelec Serie A Ciro Immobile však nepotvrdil svojí formu, penaltu poslal při podklouznutí mimo a Neapol nadále vedla. V 19. minutě přišla další hozená rukavice, unikajícího Immobileho fauloval Elseid Hysaj a za svůj zákrok uviděl už druhou žlutou kartu. Ani to však hostům nepomohlo, neboť za chvíli uviděl za nepřiměřenou reakci červenou kartu i Lucas Leiva a síly se na hrací ploše vyrovnaly. Nic dalšího první poločas už nepřinesl, nicméně dějství prvního poločasu slibovalo i po změně stran zajímavou podívanou.

Tím spíše, že Lazio bylo nuceno útočit. Neapol od příchodu Gattusa přeci jenom zapracovala na defenzívě a proti Laziu to bylo znát. Biancocelesti se prosazovali s velkými obtížemi a Neapol nejtěsnější vedení vcelku bez potíží držela. Pět minut před koncem mohl definitivně rozhodnout Mario Rui, ale po jeho střele zachránilo Lazio břevno. Branková konstrukce zachránila i domácí, to když hosté o tři minuty později sehráli nacvičený signál po rohovém kopu. Stoper Acerbi sice následně dorážkou rozvlnil síť, ale to už se jednalo o ofsajd.

V závěru zápasu už si Lazio vytvořilo opravdu velkou převahu. Neapol byla pod tlakem, ale čtyři nastavené minuty nakonec vydržela a postoupila do semifinále.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (24)

Přidat komentář
Recoba Inter

Reagovat
Elmas

2:1!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kolik bude dneska Immo kopat penalt??

Reagovat
smazaný uživatel

1 a zakopnul ji kvůli tobě, aby jsi neřekl.

Reagovat
Pharrell

Ciro mi zkazil tiket.

Reagovat
Elmas

Já měl výhru Neapole

Reagovat
Pharrell

Fakt ?

Já myslel , že ty nesázíš.

Reagovat
Pharrell

Elmas , a že tady tipuješ jen tak z hecu.

Reagovat
Elmas

Ne na přesný výsledky...

Reagovat
Pharrell

Jj ty přesné výsledky ti jdou dost OK.

Reagovat
Pharrell

Na tohle sázej.

a pak budeš vysmátej

Reagovat
Elmas

V PL mi dnes nevyšlo nic...

Reagovat
Elmas

V noci ze 13.12. 19 na 14. 12. 19 jsem měl sen, jak Liverpool někoho poráží 2:0. 14. prosince měl hrát Liverpool s Watfordem, tak jsem těch 2:0 jen tak zkusil za něco do stovky. A ejhle, stalo se...

A to fakt nekecám.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě bylo překvapení, že nastoupili v plný sestavě před derby.. (vyjma Alberta). Vsaď na AS dneska a vyhraješ

Reagovat
smazaný uživatel

proč mu radíš blbě?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude Cristiano, takže jasná 2.

Reagovat
Elmas

Dobře Neapol

Reagovat
Pharrell

Úplná haluz , VAR !!

Reagovat
Elmas

Já viděl asi 35 minut, podle mě to Neapol sehrála takticky dobře.

Reagovat
Pharrell

Byly tam sporné momenty ale..

Laziu neuznali 2.góly + pentle Immobile.

A Neapol kromě gólů 2tyče , i Lazio tyčka. A 2red na obou stranách , celkem to byl dobrej mač.

Reagovat
mastakillah

oba neuznané góly sudí vyhodnotil dobře

Reagovat
Pipo123

Ale červená pre Leivu bol joke, veď to nebol ani faul, jasne Leiva mal byť ticho a tú vymyslenú kartu prijať, ale tak trochu ho chápem že mu povedal čo si myslí. Massa je slabučký rozhodca už dlhodobo

Reagovat
Pharrell

nvm nvm , ale pro mě to byl kontroverzní zápas..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele