čtvrtfinále
27.01.2021 17:45 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Ruslan Malinovskyj (© AFP)

Atalanta v oslabení otočila utkání s Laziem a postupuje

Atalanta předvedla další ze strhujících zápasů a raduje se z postupu do semifinále Coppa Italia. Jen za první poločas jsme viděli čtyři branky, po dvou na obou stranách. Atalanta navíc dohrávala utkání v oslabení, ale přesto dokázala otočit stav zápasu a vyhrát!

Atalanta dnes odpoledne hostila hodně náročného soupeře, protože Lazio je tak trochu specialista na Coppu. A dnes se tým trenéra Inzaghiho pokoušel o postup do další fáze. Vsadil při tom na ofenzivně laděnou sestavu s Muriqim, Faresem nebo Pereirou. Atalanta na druhé straně válí v lize a obrana Lazia dobře věděla, že to proti frajerům jako Muriel, Malinovskyj nebo Aleksej Mirančuk nebude snadné.

A kdyby to náhodou nebylo Laziu jasné, dost rázně mu to připomněla sedmá minuta. V ní se totiž Reina poprvé vracel do sítě pro míč. Po rohovém kopu sice hostující brankář ještě dokázal zasáhnout, jenže míč vyrazil pouze k Beratu Djimsitimu, který už dopravil míč do sítě - 1:0

Reina čelil dalším střelám soupeře a poměrně často musel dokazovat, že do starého železa rozhodně ještě nepatří. Díky tomu přispěl k daleko většímu dramatu, v nějž se dnešní klání proměnilo. V 17. minutě totiž Lazio srovnalo krok. Trochu překvapivě se k vápnu Atalanty přihrnul jako velká voda stoper Acerbi, který potáhl míč a na jeho perfektní centr si naskočil útočník Vedat Muriqi. A protože brankář Gollini nedokázal doskočit na umístěnou hlavičku, panoval remízový stav.

A to nebylo všechno. Deset minut před koncem první půle totiž záložník Pessina ztratil míč kousek od vápna, obral jej o něj Francesco Acerbi a směle postupoval do vápna. V něm si počínal jako starý mazák, obešel dokonce dva stopery a ještě neomylně zakončil na zadní tyč!

Jenže odpověď Atalanty byla bleskurychlá. Opět u toho byl Luis Muriel, který si současné období střelecky užívá opravdu na maximum. Jen o dvě minuty po inkasované brance totiž Muriel potáhl míč k vápnu, nikdo z obránců Lazia jej o něj nepřipravil a Muriel našel ve druhé vlně neobsazeného Ruslana Malinovského!

Po tak ofenzivní podívané následoval poločas na góly jednoznačně chudší, ale i tak dokázal vzbudit dost emocí. Především 54. minuta, v níž obránce Palomino musel faulovat unikajícího rychlíka Lazzariho a sudí Pairetto to ohodnotil rovnou červenou kartou!

Jenže místo soustavného tlaku Lazia se dostavila ledová sprcha. Po pouhých třech minutách totiž Romero obral o míč Hoedta a naservíroval jej do běhu na Alekseje Mirančuka. Jeho ránu mezi nohama sice Reina škrtal, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal. Po hodině hry mohla být Atalanta úplně v klidu, protože Duván Zapata po faulu na vlastní osobu zahrával penaltu. Jenže Reina bravurně jeho ránu chytil! Přesto postup neoslavil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele