semifinále - odvety
10.02.2021 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Matteo Pessina (© AFP)

Atalanta vyřadila obhájce z Neapole a zahraje si finále Coppa Italia

Ve finále Coppa Italia ročníku 2020/2021 si zahrají Atalanta a Juventus. O druhém finalistovi se rozhodlo mezi domácími Bergamaschi a obhájcem trofeje Neapolí. První zápas pod Vesuvem skončil 0:0, druhý v Bergamu vyhráli svěřenci Giana Piera Gasperiniho 3:1.

Neapol musela před zápasem řešit citelnou absenci obou hlavních stoperů Manolase s Koulibalym a střed defenzívy nakonec obsadili Maksimović a Rrahmani. Domácí zase nechali na lavičce náhradníků odpočívat Josipha Iličiće nebo Maria Pašaliće.

Netrvalo to dlouho a Atalanta spustila svojí obávanou ofenzívní kanonádu. Ze střední vzdálenosti práskl do balónu Duván Zapata a Ospina se k tyči natahoval marně. O šest minut později už Atalanta zvyšovala na 2:0, když Zapatovo šikovné sklepnutí napálil zblízka od tyče do branky Matteo Pessina, který dostal důvěru v základní sestavě. Pro Neapol to byl katastrofální začátek utkání a hosté potřebovali co nejrychleji uklidnit hru. Moc dobře totiž věděli, čeho je rozjetá Atalanta schopná. Parthenopei se to svým způsobem podařilo, byť ve 37. minutě střílel nebezpečně vedle Luis Muriel. Ještě před koncem prvního poločasu sáhl trenér Gattuso k prvnímu střídání a Hysaje nahradil Ruiem. Neapol neměla v průběhu prvního poločasu žádný výraznější moment, což chtěl pochopitelně její trenér změnit.

Gennaro Gattuso musel mít o přestávce ohnivý projev, protože Neapol vstoupila do druhé půle o poznání lépe a poměrně brzy splnila jeden z důležitých cílů - vstřelit kontaktní branku. Tečovaná střela Bakayoka se odrazila k Lozanovi, toho v prvním momentu ještě vychytal Gollini, ale na další dorážku už byl krátký. Utkání se rázem zdramatizovalo.

Po inkasované brance Atalanty se dostal na trávník i Iličić a jak je jeho dobrým zvykem, začal trápit hostující defenzívu. V 67. minutě vyrazil jeho dělovku na rohový kop brankář Ospina. O pár minut později měla Neapol obrovskou šanci na vyrovnání. Po přihrávce z pravé strany zakončoval před Gollinim Osimhen a domácí brankář zachránil Atalantě těsné vedení.

Následně platilo staré pořekadlo nedáš-dostaneš. Zapata opět skvěle podržel balón v šestnáctce, posunul ho Pessinovi, který ho doslova dotlačil za Ospinova záda - 3:1 pro Atalantu. Třetí gól v síti Neapol znamenal konec nadějí. Atalanta už si dvoubrankový náskok pohlídala a finále Coppa Italia si zahraje po dvou letech. Čeká jí tam Juventus. Neapol jako obhájce trofeje končí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shevchenko

Krásné góly Atalanty Duván

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele