čtvrtfinále
08.02.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Edin Džeko a Alexis Sánchez (© AFP)

Mourinhovi se návrat na San Siro nepovedl, AS prohrálo s Interem o dvě branky

Duel dvou velkých vah, který je však poslední dobou spíš jednostrannou záležitostí, vyhrál podle očekávání Inter. Ubránit čisté konto proti nepřesně hrajícímu AS mu nedělalo moc potíží a díky trefám Edina Džeka s Alexisem Sánchezem postupuje do další fáze Coppa Italia.

Portugalský trenér José Mourinho se po dlouhé době vrátil na San Siro a hodlal ukázat všem pochybovačům (včetně mohutného zástupu v řadách příznivců AS), že ještě umí, že ještě nevyměkl a že má co nabídnout. Což je něco, o čem se v Římě s každým klopýtnutím obvykle často diskutuje. Začátek utkání ale Mourinhovi rozhodně podle představ nevyšel.

Ačkoli domácí trenér Simone Inzaghi udělal v základní sestavě čtyři změny oproti prohranému derby, tak byl jeho Inter rozhodně lepším týmem. Nebo aspoň týmem, který přesněji věděl, co a jak hrát. Z pohledu Římanů se znovu potvrdilo prokletí bývalých hráčů, protože se po pouhých dvou minutách prosadil Edin Džeko. Hráč, který byl z AS odeslán jako nepotřebný, si naběhl na Perišićův centr a přesně zakončil akci rozjetou chybou hostující obrany.

Dostat branku po dvou minutách, to na mužstvo zapůsobí hodně depresivně. Obzvlášť na takovou partu labilních diletantů, jakou seskupuje AS Řím. A nemuselo to být všechno, protože v šesté minutě pokoušela neexistující záloha AS štěstí, když nechala Barellu u míče déle, než bylo zdrávo. Jeho nádherná dělovka ale zatřásla pouze břevnem za zády brankáře Patrícia.

Po patnácti minutách se poprvé ozvali i hostující Giallorossi, jmenovitě Tammy Abraham. Anglický útočník však kvůli pozornému zákroku brankáře Handanoviče zakončoval jen stehnem a tedy nad bránu. Následně vytáhl zkušený brankář skvělý zákrok proti ráně někdejšího hráče milánského klubu Zaniola a držel šance Interu nad vodou.

Pak se začalo trochu víc faulovat a trochu víc žlutit, ale to zejména v táboře hostí není nic neobvyklého. Inzaghimu a přítomnému prezidentu Interu, Stevenu Zhangovi, jistě zatrnulo, když ze hry doslova odkulhal jeden z největších prospektů italského calcia a klenot Interu, stoper Bastoni.

Druhou půli začalo odvážněji AS a nebylo daleko od srovnání. Po hodině hry a několika nepřesných akcích se Sérgio Oliveira rozhodl pro ránu a protože ji otřel o Brozoviće, tak s ní Handanovič měl co dělat.

Poslední slovo ale měli hráči Interu. O pár minut později se Darmianovi povedlo udržet míč pro Alexise Sáncheze a ten dokázal, že pod vedením trenéra Inzaghiho vzkvétá. Napřáhl z větší vzdálenosti a trefil famózní ranou prostor pod břevnem, kam se portugalský brankáře Rui Patrício natahoval marně! Navíc to nemuselo být všechno, jenže to byl se Perišić nesměl nacházet v ofsajdu, když zakončoval centr od Sáncheze. Inter byl vždy o pár tahů napřed, zatímco v podání AS je to pořád jeden velký chaos...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Není co ztratit, Nico musí navázat a ještě přitlačit před svou disciplinární pauzou.

Stříbrná hvězda by měla být cílem č.1. Potřebuje to klub, Mou i hráči, jinak se nic nezmění.

Daje!

Reagovat
Largo

Reagovat
scr

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
pastal

Reagovat
Lubinterista

Edin!!!

Reagovat
Shevchenko

Jaký retard zas vymyslel že se obě ČF budou hrát na San Síru a ještě k tomu dva dny po sobě?

Reagovat
Largo

Mohlo by to bejt i horsi….

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Largo

Bejvaly doby, kdy mezi dvema zapasama na jednom stadionu byl rozdil i 15 minut….

Reagovat
lnterista

Kua

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Nuno čomes

Snad jen výron

Reagovat
Dejwa

Můžem doufat

Reagovat
lnterista

Teď byl Skriniar jak Ronnie O'Sullivan.

Reagovat
Lubinterista

Lahudka

Reagovat
Nuno čomes

Alexiiiiiis do piče to byl banán

Reagovat
Dejwa

Reagovat
Maritazzi

To je normální bomba. Každej tým se snaží jít cestou dynamických hráčů, rychlýho přechodu a u nás rozehrává postiženej Mancini, kterej nemá komu, protože mu to ucpou svým debilním výběrem místa a nulovym pohybem Veretout / Cristante / Oliveira - kdokoliv. Když člověk vidí v porovnání zálohu Interu nebo třeba rozdíl na krajích zálohy.. smutnej pohled.

Reagovat
Largo

A když si představím, že hráč, který by mohl něco takovýho přinýst, odchovanec Frattesi, skončí zřejmě právě v Interu, je mi fakt smutno.

Reagovat
smazaný uživatel

jako asi souhlasím, ale když to srovnám s ostatními zápasy proti top 5 týmům ligy, tak to tak špatné nebylo, na naše poměry jsme se snažili kombinovat po zemi a šance na obrat odešla ze hřiště právě s Veretoutem a Oliveirou. Spíš bych dneska nejvíc vinil kraje obrany/zálohy, Karsdorp nedal přesnou přihrávku a Viňa byl defenzivně špatnej a ofenzivně mrtvej.

Mou by měl být odvážnější a El Sha tam dát od začátku, mimo to Veretout a Oliveira opravdu nemají nulový pohyb navíc Veretout je svázanej def. pokynama.

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Lubinterista

Jose

Nezapomeneme

Reagovat
Largo

Kéž bysme my mohli zapomenout....

Reagovat
Lubinterista

Nedivím se, už bych ho taky nechtěl, ale kdyz na nej spustí chorál a on opetuje…, proste nostalgie, už to v nás zůstane

Reagovat
Dejwa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele