semifinále - odvety
20.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Danilo (© AFP)

Juventus si doma snadno poradil s Fialkami a zahraje si finále

Favorizovaný Juventus si s Fiorentinou poradil i ve druhém semifinálovém klání a hladce postupuje do finále. Žádné překvapení se na Allianz Stadium nekonalo, o čemž se gólově ujistili střelci Federico Bernardeschi a Danilo.

Do domácího duelu šla Stará dáma s vědomím, že poprvé byla šťastnějším celkem a že tentokrát bude muset přidat, aby aktivně hrající Fialky vyřadila. Minule jí pomohla smolná vlastní branka Venutiho, který dostal od trenéra Italiana šanci v základu, aby svou chybu odčinil. Musel se ale činit, protože především duo Morata - Vlahović chtělo zaměstnávat jeho obranu. Jako prvnímu se to povedlo Moratovi, který pronikl za obranu a zastavil ho až parádní zákrok brankáře Dragowského.

Hodně pozornosti bylo samozřejmě upřeno na Dušana Vlahoviće, ještě před pár měsíci miláčka florentských davů. Jeho náběhy do vápna si ale obrana Fiorentiny hlídala. A trochu zapomněla na jiného bývalého hráče Violy, křídelníka Federica Bernardeschiho. K němu se dostal míč po hrdinském obranném zákroku Violy ve vápně a Bernardeschi zakončil elegantní ranou přesně pod břevno!

Fiorentina se vepředu zas tak moc nesnažila a hrozila spíš ojediněle. Jako třeba pár minut před koncem první půle, když z velké dálky zakončoval González. Do druhé poloviny utkání už trenér Italiano nasadil Sofyana Amrabata místo nevýrazného a poněkud unaveného Torreiry.

Byl to ale dál Juventus, kterému se dařilo před bránou soupeře. Jako třeba v případě 56. minuty, kdy si Denis Zakaria převzal míč ve vápně a z bezprostřední blízkosti napálil tyč! Dvacet minut před koncem zase Rabiot vstřelil branku, kterou ale VAR pro ofsajd odvolal.

Přesto jsme se dočkali ještě jedné trefy. Po delší pasáži, v níž se Fialky marně snažily vstřelit kontaktní branku, a povětšinou diktovaly tempo hry, udeřil opět Juventus. Psala se už 94. minuta, když po bleskové akci Juana Cuadrada a jeho průniku do vápna Danilo obdržel ve druhé vlně míč a zcela nepokrytý napálil míč k tyči - 2:0. Tím pečetil dobrý výkon Juve a především postup do finále Coppa Italia.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
Zark

Bernaaaa

Reagovat
M11

RABIOT !!!

Reagovat
M11

Tak ne

Reagovat
M11

DANILO !!!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele