čtvrtfinále
10.02.2022 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Ani čaroděj Pegolo Sassuolu nestačil, opět rozhodl Vlahović

Veterán v bráně Sassuola se pro domácí hráče pomalu měnil v Toho-jehož-jméno-se-nesmí-vyslovit. Nakonec ale ani on neodolal obrovskému tlaku Juventusu a zejména štěstí na kopačce Dušana Vlahoviće.

Juventus nastoupil do domácího utkání s atraktivním rozestavením 4-2-3-1, které umožnilo nasadit Dybalu, Vlahoviće, Cuadrada i Zakariu s Arthurem. Stejnou formaci zvolil i kouč Alessio Dionisi, který poslal do hry Scamaccu a záda mu kryl i někdejší velký talent Juventusu Domenico Berardi. Volné místo zbylo i na mladíčky Raspadoriho s Traorém.

Stará dáma ukazovala od prvních minut mladistvý elán a dravost, za což byla po právu odměněna. Zatímco Sassuolo se snažilo poklidně kombinovat, Juve do toho šláplo od úvodu. McKennieho ránu zpoza vápna ještě obrana Neroverdi dokázala zneutralizovat, jenže při tom nepohlídala Paula Dybalu. Ten si nádherným volejem pod břevno připsal první branku dnešního utkání.

Neroverdi ale tahle branka zas tak nezaskočila a zvýšili své tempo. Po čtrnácti minutách hry se navíc dočkali první větší šance. Na začátku všeho byla špatná rozehrávka zadních linií Juve, kterou vystihl Berardi a ihned zakončil. Naštěstí pro Bianconeri se brankář Perin stačil přesunout. Jenže za dalších 10 minut mu už ani to nestačilo. Mladíček Hamed Traorè si dal předčasný dárek k blížícím se narozeninám, když si narazil míč se Scamaccou a krásným obstřelem srovnal na 1:1!

Pak zase přidal Juventus, jenže ani Cuadrado s Vlahovićem nemohli najít skulinku v hostující obraně. Stará dáma vešla do druhé půle aktivně, ale dlouho měla kopec smůly. Prostě nedokázala ani přes větší množství šancí dostat míč do sítě. Zkoušela střely, centry po standardkách, ale nic se neujímalo. Domácí naráželi i na špatně postavené tyče. Břevno v 57. minutě orazítkoval Weston McKennie, zatímco po přímém volném kopu trefil De Ligt další konstrukci.

Z velké části Turínští spalovali šance i kvůli famóznímu brankáři Pegolovi, který v módu Supermana chytal jednu šanci za druhou. Z Pegola se s každým dalším momentem stávala noční můra hráčů Juventusu, protože zkušený gólman likvidoval každou snahu o vstřelení branky. Ani Vlahović na něj osm minut před koncem nevyzrál, Pegolo znovu chytal bez chyb. Nepřekonal ho zblízka ani někdejší spoluhráč Locatelli.

Obrovský tlak ale nebylo možné snášet pořád. Pověstné ucho se utrhlo v tu nejméně vhodnou chvíli, minutu před koncem. A opět nás nechal do svého širokého repertoáru nahlédnout Dušan Vlahović. Vedení Juventusu na něj před utkáním pělo chvály a dobře vědělo proč. Vlahović nasprintoval do vápna, kličkou se zbavil obránce a s pomocí teče dalšího propasíroval míč za Pegolova záda.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

DYBALAAAAA !!!

Reagovat
Melchior

To 4-4-2 se mi prostě nelíbí, nemáme na to zálohu.

Reagovat
M11

odporny vykon

Reagovat
Melchior

Cuadrado je na vystřídání.

Reagovat
M11

Max je masochista.. nevim kolikrat se jeste musi spalit

Reagovat
10

s čím si myslel včera? jsem to ještě neviděl celý...

Reagovat
DelPiero137

Strasne vela jednoduchych-zbytocnych strat. Ak si to sadne, bude to dobre.

Kennie je strasny plasan a do kombinacie nepouzitelny. Cuadrado ako vzdy brzda.

Neviem co sme si mysleli, po jednom gole v 3min sa Sassuolo vzda a staci nam hrat na pol plynu zatiahnuty?

Reagovat
10

McKennie je sice plašan, ale v každým zápase se dostane do 2-3 gólovek, v tom je naprosto unikátní...bohužel má i dost smůlu, ty jeho 4 letošní góly moc neodpovídají

Reagovat
DelPiero137

To nepopieram, on je super v tej utocnej polovici. Ale pri tvoreni a vystavbe utoku tam dava prihravky ako ja co neviem spracovat ani loptu

On by nemal hrat tak hlboko, ale potom si bude zavadzat s Dybalom.

Reagovat
Melchior

To co tam teď pálíme za šance

Reagovat
M11

to je silene

Reagovat
Melchior

Nabízí se paralela se střeleckou převahou ve včerejším hokeji

Reagovat
M11

DUSAAAAAAAAAAAAAAAAAAN !!!

Reagovat
Melchior

VLAHOVIC!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Melchior

Prvních 15 minut a celý druhý poločas dobrý výkon. Jen více proměňovat šance. Tři tyče jsou fakt moc. Grazie

Reagovat
DelPiero137

V rokoch 2002-06 by z tolkoto sanci bolo aj 6 vyhier

Arthur klobuk dole, ten isiel velmi do seba. Loca tiez super. Dobry zapas, stal nas hodne sil (Pegolo zivotny vykon) ale dvolezity je postup!

Reagovat
10

"nejvtipnější" bylo, jak podle médií měl Kaio hrát od začátku...a pak ho tam dal tradičně v 90. minutě

Reagovat
DelPiero137

Ten by si zasluzil aspon jeden polcas. Snad tymto novym stylom (3 utocnici v predu) sa tam casom dostane. Uz len dufat ze Max bude aspon trocha rotovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele