čtvrtfinále
31.01.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Matteo Darmian (© AFP)

Inter jde dál, gólem Darmiana udolal Atalantu

Do semifinále Coppa Italia postoupil Inter a to na úkor Atalanty. Utkání na milánském San Siru přineslo jediný zásah v 57. minutě a postaral se o něj křídelník Matteo Darmian. Postup Nerazzurri je vzhledem k dění na hřišti naprosto zasloužený, Atalanta si totiž nedokázala vytvořit tolik šancí, kolik by potřebovala.

Domácí trenér Simone Inzaghi nijak sestavou nešetřil a s výjimkou Džeka nechyběly v základní jedenáctce žádné opory. Totéž se nedalo říci o Gianu Pierovi Gasperinimu, který například posadil Ademolu Lookmana.

Inter byl o něco aktivnější, i když první výraznější šanci měl až ve 21. minutě při střele Nicóla Barelly. Musso se však stihl přemístit k tyči a balón lapil do své náruče. O pár minut později domácí reklamovali ruku v pokutovém území a je pravdou, že Tolói rukou evidentně zahrál. Sudí ale nevyužil možnost videa a hru nechal pokračovat, protestům Interu navzdory. Tlak Interu postupně rostl, nejprve jen se štěstím nedoputoval balón na hlavu Lukakua a chvíli na to orazítkoval Çalhanoğlu tyč.

I do druhého poločasu vstoupil lépe Inter. Další hlavička Belgičasna Lukakua skončila v náruči Mussa, ale v 57. minutě už Inter vedl. Matteo Darmian vyslal křižnou přízemní střelu a Musso na ní nedosáhl - 1:0.

Atalanta musela reagovat a i ona si konečně vypracovala slušnou šanci. Po rozehrání standardní situace pálil do boční sítě Boga. Ačkoliv si v závěru Orobici udržovali převahu, tak do další šance už se nedostali. Inter si nejtěsnější náskok uhájil a zamířil do semifinále. Atalantu ve zbytku sezony čeká především ligový boj o první čtyřku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele