čtvrtfinále
02.02.2023 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bremer (© AFP)

Juventus se stal posledním semifinalistou Coppa Italia

Semifinálová čtveřice Coppa Italia je už kompletní. Juventus ve čtvrtek večer udolal Lazio 1:0 a zvýšil své šance na vítězství v této soutěži. Jediný gól zápasu vstřelil před koncem prvního poločasu obránce Gleison Bremer. Juventus se o postup do finále střetne s Interem.

Juventus je po patnáctibodovém odečtu v Serii A v těžké pozici a proti Laziu potřeboval uspět, aby udržel naději na zisk Italského poháru. Massimiliano Allegri přesto zamíchal sestavou a rozhodně dobrou zprávou byl návrat Dušana Vlahoviće. V základní sestavě Lazia se zase objevil kanonýr Ciro Immobile.

První poločas nabídl šance na obou stranách, nicméně Zaccagniho křižná střela, ani Kostićova pumelenice se neujaly. Prvně jmenovaný zařízení netrefil, toho druhého skvěle vychytal Maximiano. Také ve 28. minutě byl brankář Lazia v jednom ohni a po hlavičce Rabiota si připsal další úspěšný zásah. Hra se pak přesunula na druhou stranu hřiště a z dálky nepřesně napřáhl Anderson. Až minutu před koncem prvního poločasu udeřilo. Na precizní Kostićův centr si naskočil Gleison Bremer a Juventus vedl na domácím hřišti 1:0.

Do druhého poločasu už nenastoupil Ciro Immobile a ofenzívu posílil Pedro, nicméně útočné snahy Lazia vycházely vniveč. Po změně stran už se zkrátka tak aktivní fotbal nehrál a až v 70. minutě mohli diváci shlédnout první šanci. Moise Kean si seběhl pro Locatelliho přihrávku a následnou střelu mezi nohy kryl Maximiano.

Lazio potřebovalo útočit, ale jakoby si s obranou Staré dámy nevědělo rady. Juventus těsný náskok udržel, přečkal i pětiminutové nastavení a po závěrečném hvizdu postoupil do semifinále Coppa Italia. Lazio v soutěži končí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Naseroslosos23

2:2

Reagovat
Pharrell

1:2 1:3 Lazio win

Reagovat
M11

BREMER !!!

Reagovat
Zark

Maximiano

Reagovat
M11

Dusan zapocal tam kde koncil.. pozice 3.utocnika

Reagovat
10

tragikomedie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
DelPiero137

Ako hral Cuadrado? Max povedal ze je vo forme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele