22.12.2019 17:45 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Lazio porazilo Juventus i v Rijádu a slaví zisk Supercoppy

Hráči Lazia Řím dokázali během tří týdnů i po druhé porazit Juventus stejným výsledkem a získat italský Superpohár. Na neutrálním hřišti saúdskoarabského Rijádu se hrálo ještě čtvrthodinu před koncem nerozhodně, než se trefili Senad Lulić a Danielo Cataldi.

Tradičně na neutrální půdě a daleko od Apeninského poloostrovu, to je italský Superpohár mezi vítězem Scudetta a držitelem trofeje Coppa Italia. Tentokrát se hrálo v Saúdsko-arabském Rijádu. Juventus měl Laziu co oplácet, není to tak dávno co s ním v Římě prohrál.

Lazio se na utkání velmi dobře připravilo a už v úvodu zápasu mělo navrch. V 8. minutě pálil nepřesně Luis Alberto a stejný hráč za zhruba stejnou porci minut vstřelil první gól. Lulić se perfektně uvolnil přes De Sciglia a přihrávkou našel Immobileho, který nestřílel, ale ještě posunul na lépe postaveného Luise Alberta a ten překonal Szczęsnyho. Tempo zápasu bylo dobré a Lazio mohlo zanedlouho zvýšit, kdyby byl Albertův technický obstřel o něco přesnější. Vzápětí na sebe upozornil i Juventus a Cristiano Ronaldo pálil po Higuaínově zpětné přihrávce nad. Juventus pak přeci jenom přitlačil, ale v koncovce nebyl přesný. Platilo to i o volném přímém kopu Paula Dybaly.

Římský celek ale zůstával nebezpečný a Szczęsny musel opět zasahovat po šanci Correy. Užuž to vypadalo, že si Lazio ponese do šaten jednobrankový náskok, ale Juventus ještě stihl odpovědět. Ronaldovu dělovku Strakosha vyrazil, ovšem proti dorážce Dybaly už nic nezmohl.

Po přestávce si první gólovku vytvořil Juventus, Ronaldo posunul balón na Dybalu, který tentokrát netrefil. Na druhé straně zase Szczęsny lapil Correou tečovaný balón. Šancí bylo dostatek na obou stranách a bylo čím dál jasnější, že jediná chyba a gól mohou rozhodnout. A skutečně tomu tak bylo, v 73. minutě odcentroval Lazzari, Parolo balón přizvedl a Senad Lulić na zadní tyči poslal Lazio do vedení!

Juventus musel útočit a tím se otevírali vrátka pro římské brejky. Correa dokonce postupoval sám na Szczęsnyho a to dvakrát, ale neuspěl. Už v nastavení přišla "Stará dáma" o vyloučeného Bentancura a Lazio hned o minutu později definitivně rozhodlo. Přímý kop Danila Cataldiho skončil v síti a Biancocelesti se mohli radovat ze zisku cenné trofeje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (324)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele