4. kolo
17.09.2010 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Union přehrál Herthu, z derby vytěžil ale pouze bod

První letošní berlínské derby vítěze nemělo. Favorizovaná Hertha sice šla brzy do vedení a pak i přes chorý výkon směrem dopředu dlouho vedla, srdnatě bojující Union ale nakonec i na brankáře Aertse našel recept a dočkal se zaslouženého vyrovnání na konečných 1:1...

Hosté zpoza západního břehu Sprévy měli v Köpenicku start z říše snů. Probíhala druhá minuta, když standardka Rukavytsyi našla na malém vápně zcela volného Niemeyera a ten hlavou překonal bezmocného Glinkera - 0:1. Tím ale Blau-Weißen minimálně pro první půli skončili a přenechali soupeři volné půle působnosti. V desáté minutě Aerts vyškrábl hlavičku Brunnemanna a dorážku Mosquery zpacifikoval na čáře Kobiashvili.

Pár minut nato se právě kolumbijský útočník v domácích barvách střetl v pokutovém území s Lellem a ten mohl být hodně rád, že se nepískala penalta. K Unionu se obrátilo štěstí zády, ve dvacáté minutě se totiž v pokutovém území dostal ke střele Benyamina a trefil břevno. Dále pak vystrašil hosty Peitz bombou z dálky, která jen těsně minula šibenici, proti další ráně, tentokrát z kopačky Benyaminy, musel vytáhnout výborný zákrok Aerts.

Hertha byla v ofenzivě naprosto chorá a to se příliš nemělo změnit ani po obrátce, kdy místo Raffaela přišel na hřiště defenzivní středopolař Perdedaj - systém 4-1-4-1 se absolutně neosvědčil. Přesto mohli hosté svůj náskok brzy navýšit, v 50. minutě se totiž Ramos prohnal po levé straně pokutového území a následně nabil Friendovi, ten ale z obtížné pozice nezakončil důrazně a Glinker si tentokrát poradil.

Utkání plné tvrdých soubojů dále ubíhalo prakticky bez šancí a pomalu to vypadalo, že si bezzubá Hertha odveze všechny body. To by ovšem nesměla přijít 82. minuta, kdy si nikým neatakovaný Kolk mohl dovolit potáhnout míč až za vápno a následně přesnou střelou k levé tyči srovnat na 1:1. V úplném závěru se tak do ofenzivy podívali už i hosté, nic ale vymyslet nedokázali a odvážejí si jen bod, zatímco ten druhý více než zaslouženě zůstává na Alte Försterei.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

60 let ?

Reagovat
smazaný uživatel

pome hertha

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 ... Hubník si dá nejprve vlastňáka, pak zařidí penaltu + dostane redku.

Reagovat
smazaný uživatel

o co ti jde? nudíš se nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

neřeš ho mgora !

Reagovat
smazaný uživatel

Arne? Kolik to tipuješ?

Reagovat
Arne

Remízu, jak je v preview... Já fakt nevím, osm bodů rozdíl už po třech kolech, forma, kvalita, všechno hraje pro nás. To mi přijde až moc jednoznačný, čekám překvápko.

Jestli máme teď někdy ztratit, tak raději dneska než za týden v Cottbusu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebál bych se si tipnout 0:2 ( Friend, Domo )

Reagovat
Arne

Jo, tak třeba to tak bude, já jsem občas trochu skeptik. Friend se ale trefí a Domo by mohl taky, sice nehraje nic moc, ale je docela produktivní.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Friend

Reagovat
Losinho

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Hertha.

Reagovat
j_mrazik

allez - alou

allez - chodíte

allez - jdete

allez - jděte

allez - jedete

allez - jezdíte

Co jsi tím myslel?

Reagovat
Arne

Že je Hertha přejede...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože v celém Berlíně jsou jen 2 profesionální kluby ?

Reagovat
Arne

Prostě to tak je... Když teda nepočítám Babelsberg, kterej je v Potsdamu, ale tam taky podle mě musejí chodit do normální práce...

Dalšími kluby je třeba Türkiemspor (asi jsem to špatně napsal) nebo BFC Dynamo, ale ti profesionální nejsou určitě.

Reagovat
Arne

Tak Babelsberg vlastně postoupil do třetí, takže ten profesionální je, ale už to teda není Berlín...

Reagovat
smazaný uživatel

Türkiemspor? To je tým tureckých přistěhovalců?

Reagovat
Arne

Jj, přesně tak, ale hrají tam i Němci... Byl tu i o tom článek, akorát od ČTK a ty se podle smlouvy po roce mažou, takže si ho tu už nepřečteš.

Reagovat
fantomas

Opravdu teda Berlín ale v minulosti vyprodukoval kopu slavných týmů, jak se píše v odstavci, nebo tomu takle jen přidávaj na "senzačnosti"?

Reagovat
Arne

To víš, že přidávají... Sice v první polovině století vyhrály titul kromě Herthy (2x) i Blau-Weiß a Viktoria, ale žádné slavné týmy to teda nejsou. Pak Dynamo a to je vše.

Reagovat
fantomas

Dík.

Reagovat
JozkokozleJ

Dakujem za clanok

Uz sa neviem dockat zapasu.

Reagovat
Kepy_FCB

jůůůůůůůůůůůůů

Reagovat
JozkokozleJ

Muhehe ... a teraz sup na Youtube, pustit si par videi s paradnymi kluckami Cristiana

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, on si tam radeji pusti par debilku, co do sebe busi.

Reagovat
Arne

Jo, tak takhle bych si to představoval...

Reagovat
Arne

Tak takhle teda ne... Výkon

Poměr šancí tak 5:1 a my z toho vedeme, to je k posrání... Druhou půli buď nějaká změna a konečně zpět ke 4-2-3-1, ten druhej DM ve středu nám moc chybí. Jestli to bude pokračovat, tak dostaneme trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

bida, na druhou stranu hrajou co potrebujou takrikajic

skoda ze tam unionu neco nespadlo aby museli hrat

Reagovat
Arne

No, potřebujou... To bych bral, kdyby je nepouštěli do šancí. Sice by se mi to nelíbilo, ale na krásu se nehraje... Jenže to, že vedeme 1:0, je čistě o štěstí, o ničem jiném bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

nejak moc je netlacej a krome toho rohu to byly strely z dalky

vedeni jednoznacne nezaslouzeny to jo

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej tip v preview

kolikrat byli na pulce unionu v 2. puli?

Reagovat
Arne

To nevím, prostě šílený...

Reagovat
jv

Tak pro Vás budou důležitý ty následující tři zápasy, z toho Karlsruher a Aachen máte doma, mezitím je tam Cottbus, která hraje zatím výborně, až nad očekávání, letos budou vysoko...U Energie je zajímavý sledovat ten jejich neuvěřitelnej národnostní mix, navíc tam hrajou naši odchovanci Brzenska s Kruskou, výbornej je mladík Nils Petersen, kterej už dal za čtyři zápasy šest branek...

Reagovat
smazaný uživatel

ten mix už není to, co bejval....

Reagovat
jv

Ale zase tam oproti tomu jsou výborní Němci, např. Brzenska, Kruska, Petersen...

Reagovat
Arne

Teď už tam mají Němců docela dost, určitě víc než my.

Ten Petersen je vynikající, rád bych ho k nám, kdyby nepostoupili a my jo. Hrají výborně, u nich je bude hodně důležitý. KSC a Aachen bychom měli doma dát za tři.

Reagovat
jv

Reagovat
F.Torres

parádní tip

Reagovat
Arne

Ale spletl bych se rád...

Reagovat
jv

Jinak výborná práce, tohle by se tady mohlo objevovat častěji.

Reagovat
Arne

No, není to nic extra... Ale jako jo, v pátek a pondělí, kdy tu je relativně volno a je čas, tak určitě to sem tam napíšu... Uvidíme, až přijde nějaký dobrý zápas, příští týden možná my v Cottbusu, později asi nějaký zápasy týmů o postup, až se to trochu vykrystalizuje.

Reagovat
jv

Výbornej nápad, i v 2. BL se hrajou zajímavý zápasy, např. Cottbus - Karlsruher, dohrávka třetího kola.

Reagovat
Arne

Nj, to kdybych věděl, že padne deset branek, tak to víš že bych koukal... Předem jsem to za moc atraktivní nepovažoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že som ten zápas nevidel, ale súhlasím s Arnem, že v strede nám tam chýba druhý DM, no nič, musíme počkať až sa vráti Lusti ..........

Reagovat
Arne

Perdedaj tam první dva zápasy hrál znamenitě... Babbel chtěl mít na hřišti jak Raffaela, tak Domovčiského, ale jak vidno, oba tam být prostě nemůžou. Raffael je s odstupem nejlepší hráč druhý ligy, hrát by měl, Domo sice dosud byl celkem produktivní, ale přínos pro hru nic moc.

Jinak s DM problémy nemáme, zahrát tam umí i Bigalke, na šanci čeká Dárdai a pak je tu ještě Hartmann, i když u toho je otazník, jak na tom je.

Reagovat
smazaný uživatel

Áno Dárdai je veľmi skúsený tak by mohol hrať, alebo by mohol hrať Bigalke namiesto Domovčijského

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele