odveta
01.06.2015 19:00 CET
1 : 2
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

Hamburk po prodloužení otočil zápas a zůstává mezi elitou

Hamburk znovu utekl hrobníkovi z lopaty a stále o něm můžeme říci, že nikdy z 1. Bundesligy nesestoupil. V obrovské dramatu měli nejprve mírně navrch hosté, jenomže dvanáct minut před koncem rozradostnil celý stadion Yabo. V nastaveném čase však krásným gólem z přímého kopu vyrovnal Díaz a v prodloužení rozhodl střídající Müller...

První poločas žádnou vyloženou příležitost nenabídl. Hamburk měl sice více ze hry, branku Orlishausena však ohrožoval pouze střelami ze střední vzdálenosti. Hodně aktivní byl v tomto ohledu Rafael van der Vaart, jenž jeho pověstnou levačkou nejprve střílel nad a následně do rukavic připraveného brankáře. O nejzajímavější pokus Karlsruher se postaral Japonec Jamada, jeho zakončení z otočky však postrádalo razanci a Adler jej bez větších potíží chytil.

Druhý poločas nabídl více šancí na obou stranách, v největší příležitosti se ocitl aktivní Pierre-Michel Lasogga, jeho hlavičku ale výtečně vyrazil Orlishausen. Z následného protiútoku navíc udeřili domácí. Rouwen Hennings krásným lobem vybídl ke skórování Yaba a ten prostřelil Adlera.

Svěřenci Markuse Kauczinskiho pak jako by podlehli euforii a dělali chyby v obraně. Hamburk nevyužil několik obrovských příležitostí, Lasogga například nastřelil tyč, defenziva Karlsruher nevěděla, kam dřív skočit. Poslední šance na vyrovnání se naskytla po ruce Gordona asi 18 metrů od brány. K přímému kopu se postavil Marcelo Diaz a perfektním technickým kopem srovnal stav na 1:1. Chilský záložník si připsal svoji vůbec premiérovou trefu po přestupu z Basileje.

Rozzuzlení pak přinesla až 25. minuta prodloužení. Po akci tří střídajících hráčů se balón po ose Stieber - Reis dostal až k volnému Nicolaii Müllerovi, jenž zblízka neměl problém trefit odkrytou branku. Závěr už byl pochopitelně hodně nervózní, ve 122. minutě pak ještě hlavní sudí Gräfe nepochopitelně nařídil za údajnou ruku pokutový kop pro domácí, Rouwen Hennings ovšem nabídnutou příležitosti pohrdl a za hrdinu byl Adler.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (331)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele