odveta
29.05.2017 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál i odvetu a udržel se mezi německou elitou

Wolfsburg nakonec těsně vyhrál i druhý zápas a zůstává mezi elitou. Nicméně vzhledem k vyrovnanosti obou barážových duelů a nervozitě, jaká na hřišti občas panovala, se dá čekat, že za rok si tuto zkušenost budou Vlci rozhodně chtít nechat ujít.

Ve 3. minutě se jako první osmělil Daniel Didavi. Jeho pokus nevypadal nijak nebezpečně, ale nakonec přeci jen fotbalisty Braunschweigu mírně vystrašil. O deset minut později začali výrazněji zlobit motivovaní domácí. Christoffen Nyman však z nějakých sedmi metrů mířil přímo na Koena Casteelse, zatímco Gustav Valsvik svou dobrou příležitost nakonec zcela propásnul.

Wolfsburg rozhodně neměl zápas pod kontrolou, ale do konce poločasu si ještě vytvořil dobré šance. Ve 34. minutě poslal Vieirinha dobrý balon za obranu, kde se ho chopil Yannick Gerhardt, leč z úhlu nastřelil pouze Jasmina Fejziće. Za chvíli se prosadil Mario Gómez, jenže rozhodčí Tobias Stieler gól nemohl uznat, jelikož si všimnul, že Gerthardt fauloval Maximiliana Sauera.

Na druhé straně se ve výborné pozici octinul Ken Reichel. Mohl si vybrat, do jakého místa míč zacílí. Jeho úkoly na hřišti jsou však povětšinou jiné, takže se vlastně ani nelze příliš divit tomu, že se jeho střela mezi tři tyče nevešla. Diváci na Eintracht-Stadionu tedy během úvodního dějství branku neviděli.

Zato v tom druhém na ni nemuseli čekat ani čtyři minuty. Přihrávka z pravého křídla doputovala na hranici šestnáctky, kde stál úplně osamocený Yunus Malli. Zpracování nebylo ideální, takže volil kličku, načež se ocitnul tváří v tvář Fejzićovi. Brankář Lvů jeho ránu vyrazil, nicméně pouze k Vieirinhovi, který míč z nějakých patnácti metrů napálil z první přesně pod břevno - 0:1.

Pro portugalského mistra Evropy to byla první trefa od prosince 2015, kdy dal v Lize mistrů gól Manchesteru United. Za těchto okolností potřebovali svěřenci Torstena Lieberknechta vsítit tři branky, což už mnozí začínali tušit, že se jedná o takřka neřešitelný rébus. Přesto je docela překvapením, že domácí ve zbytku zápasu v podstatě nevystřelili na branku.

Naopak Wolfsburg si prostřednictvím Yunuse Malliho (dvakrát) a dokonce i Luize Gustava vytvořil ještě tři dobré možnosti, ze kterých se určitě dalo skórovat. Nepříznivý stav už byl moc na Sauera, jenž v 82. minutě stáhnul na zem pronikajícího Gerhardta, tudíž vyfasoval druhou žlutou kartu a Braunschweig dohrával o deseti. Vlci tedy nemuseli v závěru čelit žádnému drtivému tlaku a celkem v poklidu uhájili bundesligovou příslušnost.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
OnderCZ

Přání 3:1, ale obávám se, že sice možná Eintracht Braunschweig těsně tu výhru urve, ale bohužel to bude výhra o jeden gól, tedy nepostupová. Nevěřím, že Wolfsburg aspoň jeden gól nevstřelí. Každopádně jsem zvědavý a snad nebudou sporné momenty jako v prvním zápase.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dle ocekavani. Ani to tolik nemrzi, Braunschweig jswm v BL zrovna dvakrat nepotreboval

Reagovat
OnderCZ

Škoda, že nakonec do baráže neproklouzl Union. Myslím si, že by mnohem víc lidí přálo postup Unionu než Braunschweigu.

Reagovat
smazaný uživatel

hore union,st.pauli a k-lautern, dolu wolfsburg, lipsko a hamburg.

Reagovat
cologneFC

Radsej dole Hoffenheim ako HSV

Reagovat
smazaný uživatel

tak toje jasný

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale koukejte hrát pořádně !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to prece jenom koupili, mrdky.. Skoda, ze ta sketa Draxler utekl uz v zime, hrozne bych ho chtel videt placat se s ostatnima v tech hovnech, hlavne ze si vybrecel prestup ze Schalke.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele