odveta
21.05.2018 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg vyhrál i odvetu s Kielem a zůstává prvoligový

Hráči Wolfsburgu udrželi prvoligovou příslušnost a proti Kielu zvládli vítězně i odvetu. Čtvrthodinu před koncem rozhodl utkání hlavičkující Robin Knoche. Wolfsburg si už z prvního utkání přivezl solidní náskok v podobě domácí výhry 3:1.

Stadion v Kielu zažil velký svátek, nováček 2.Bundesligy hned v první sezoně vybojoval baráž o nejvyšší soutěž a na sever Německa dorazil VfL Wolfsburg. Die Wölfe si z domácího zápasu přivezli výhru 3:1, takže Holstein Kiel musel zvítězit minimálně o dvě branky.

Ale aktivněji začali hosté, střela Brekala na branku neprošla a hlavičkující Udukhai těsně minul. Na druhé straně nebezpečně vypálil levačkou Seydel, ale v ochozech Holstein-Stadionu to jen zahučel, balón totiž skončil těsně vedle vzdálenější tyče. V 19. minutě dokázal Wolfsburg vstřelit gól, ale pro clonění Origiho byl máván ofsajd, takže se pokračovalo za bezbrankového stavu. Kiel překvapivě častěji držel balón, ale Vlci mu nedovolovali zakončit. Až v nastaveném čase prvního poločasu přiletěl do vápna hostů centr a Schindler nechal vyniknout brankáře Casteelse.

Casteels předvedl důležitý zákrok i po změně stran, kdy ho patičkou nepřekonal nejlepší střelec 2.Bundesligy Ducksch. Holstein Kiel měl šance na vedení, ale neproměnil je podobně jako v prvním zápase a to ho nakonec stálo postup. Čtvrthodinu před koncem totiž rozhodl o setrvání Wolfsburgu Robin Knoche. Nejprve Kronholm předvedl výtečný zákrok po šanci Arnolda, ale z následného rohového kopu hlavičkoval z malého vápna nikým neobsazený Robin Knoche a VfL vedlo 1:0.

V tu chvíli museli domácí vstřelit alespoň tři branky, aby si vynutili prodloužení a to už bylo nad jejich síly. Naopak, do velké příležitosti se v závěru hnal Origi, ale dobře zasáhl Czichos. V 87.minutě nebyla Kielu pro hru rukou uznána branka a to znamenalo definitivní konec nadějí. Wolfsburg zvítězil ve Šlesvicku-Holštýnsku 1:0 a udržel prvoligovou příslušnost.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (20)

Přidat komentář
RadekVonCZE

2:0

Kiel musí ať je někdo ze Severu Bundeslize a poslat Wolfsburg smrdět do 2. Bundesligy!

Reagovat
Frantszek

Už jsem ti chtěl vynadat, ale Hamburk vlastně padá.

Reagovat
Rudnevs

Tak stále budú hrať Bundesligu tri severonemecké tímy - Werder Bremen, Hannover 96 a VfL Wolfsburg.

Reagovat
Frantszek

Nechci si hrát na odborníka, asi máš ale pravdu. Já to spíš bral tak, že ty týmy jsou geograficky střed Německa (asi Sasko-Anhaltsko). Brémy už jako Západ. (Dolní Sasko). O rozdělení na Západ, Sever, Východ, Jih moc ponětí uplně nemám.

Reagovat
Rudnevs

Bremen nie je Niedersachsen ale patrí do rovnomennej spolkovej krajiny...

Medzi tie severonemecké kluby do Norddeutscher Fußball-Verband patria kluby zo spolkových krajín Hamburg, Bremen, Niedersachsen a Schleswig-Holstein. Čiže z Bundesligy po odchode Hamburgu zostane tá spomenutá trojica. V 2. BL naopak spolu s HSV budú St. Pauli a Kiel.

Kluby zo Sachsen-Anhalt patria pod Nordostdeutscher Fußballverband, čiže sa jedná o východonemecké kluby...

Reagovat
Frantszek

Reagovat
RadekVonCZE

2:0

Kiel musí ať je někdo ze Severu Bundeslize a poslat Wolfsburg smrdět do 2. Bundesligy!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

škoda tak snad příště

Reagovat
matteo17
Reagovat
Han střelil první

Ty vole... a ještě v Ajacciu

Reagovat
matteo17

Zajímavá je ta situace u druhého golu hostí, hráč řekne něco rozhodčímu a on pískne penaltu?

https://www.youtube.com/watch?v=7tIzfrmh3nU 3:30?

Reagovat
ttopi

Koukám na to furt a vůbec nevím, za co tam je penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Neviem co za "francuzsky" styl piskania to je taktiez nechapem tej penalte

Reagovat
oli9

řekl mu .. Tak pískni penaltu ty čurá ne ?

Ale je to blb i hráč kazdopadě

Reagovat
stajnko

je to teda tak, ze kdyz se hrac opre do rozhodciho a zacne mu nadavat/strci do nej, tak zalezi na jejich postaveni a kdyz je to ve vapne, tak je to penalta? a kdyby mu nadaval na pulce, tak jen volnej kop? nemel by to teda ve vapne bejt neprimej volnej kop?

Reagovat
tnt03

Reagovat
Zark

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele