1. zápas
02.07.2020 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Werder bude hájit prvoligovou příslušnost proti hladovému Heidenheimu

V německé nejvyšší soutěži skončila uplynulý víkend základní část a je potřeba vyřešit poslední dva otazníky. Ve finále národního poháru se střetnout mistrovský Bayern proti Leverkusenu, o záchranu bude bojovat tradiční klub Werder Brémy s potencionálním nováčkem Heidenheimem. Roli favorita bude plnit domácí výběr, který zachránil alespoň dodatečnou baráž v hodině dvanácté.

Svěřenci trenéra Floriana Kohfeldta neměli v posledním kole situaci pod kontrolou. Museli totiž doufat v zaváhání Düssesldorfu na půdě Unionu Berlín a to přišlo, neboť Fortuna prohrála 0:3 a společně s Paderbornem sestoupila do druhé ligy. Naopak Werder dominoval a bez větších potíží deklasoval Kolín vysoko 6:1, díky tomu se posunul na šestnáctou barážovou příčku s jednatřiceti body o bod právě před Düssesldorf.

"Věděli jsme, že musíme být střelecky produktivní, neboť na porážku Fortuny jsme se spoléhat nechtěli. Nakonec ty vyšlo a všichni si uvědomili, že na vytouženou záchranu ještě můžeme dosáhnout. Heidenheim předváděl po celou dobu dobré výkony a v žádném případě ho nemůžeme podcenit, očekávám od něj velmi houževnatý výkon. Dostali jsme druhou šanci a tu rozhodně nechceme promarnit," uvedl odhodlaně sedmatřicetiletý Kohfeldt.

Werder v celé sedmapadesátileté historii Bundesligy spadl pouze jednou. Mezi elitou tak má na kontě šestapadesát účastí, což je vůbec nejvíce ze všech klubů, o jednu méně zaznamenal Bayern. Heidenheimem v posledním kole 2. Bundesligy vyhořel na půdě již postupujícího Bielefeldu (0:3). Toho mohl využít čtvrtý Hamburk, když na něj ztrácel jediný bod, jenomže tomu naprosto nevyšlo střetnutí se Sandhausenem (1:5) a třetí tak skončilo právě 1. FC.

Pokud by se mu podařilo postoupit mezi nejlepší osmnáctku, tak by se tak stalo vůbec poprvé v jeho klubové historii. "Podle mě nezáleží na tom, že my jsme naposledy prohráli a Werder naopak vyhrál. Za favority považováni nejsme, ale chceme ukázat to nejlepší, co v nás je. Venku jsme nepředváděli stabilní výkony, teď si však chceme odvézt nejlepší možný výsledek do odvety," řekl natěšeně hostující stratég Frank Schmidt.

Tomu stále bude scházet Thiel kvůli poraněnému kolenu, jistotu startu nemá ani Freick. Schmidt bude v ofenzivní fázi nejvíce spoléhat na útočníka Kleindiensta, který se v druholigovém ročníku prosadil hned čtrnáctkrát. Kohfeldt nemá k dispozici Möhwalda, Langkampa a zřejmě ani Sahina, do základní sestavy by znovu měl zařadit české krajánky Pavlenku s Gebre Selassiem. Oba dva soupeři se spolu v této sezóně jednou střetli, ve 2. kole poháru DFB zvítězil Werder celkem hladce v poměru 4:1.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Moisander, Bargfrede, Veljković - Gebre Selassie, Eggestein, Klaassen, Friedl - Osako, Füllkrug, Rashica

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Busch, Mainka, Beermann, Theuerkauf - Dorsch, Griesbeck - Kerschbaumer, Leipertz - Thomalla, Kleindienst

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, whoscored.com, werder.de, fc-heidenheim.de

Vzájemné zápasy

30.10.2019
Werder Brémy
4:1
Heidenheim
DFB-Pokal
2.k
30.07.2011
Heidenheim
2:1
Werder Brémy
DFB-Pokal
1.k

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Werder Brémy - poslední zápasy

27.06.2020
Werder Brémy
6:1
1. FC Köln
1. Bundesliga
 34. kolo
20.06.2020
Mainz
3:1
Werder Brémy
1. Bundesliga
 33. kolo
16.06.2020
Werder Brémy
0:1
Bayern Mnichov
1. Bundesliga
 32. kolo
13.06.2020
SC Paderborn
1:5
Werder Brémy
1. Bundesliga
 31. kolo
07.06.2020
Werder Brémy
0:1
VfL Wolfsburg
1. Bundesliga
 30. kolo
03.06.2020
Werder Brémy
0:3
E. Frankfurt
1. Bundesliga
 24. kolo

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

1. FC Heidenheim - poslední zápasy

28.06.2020
A. Bielefeld
3:0
Heidenheim
2. Bundesliga
 34. kolo
21.06.2020
Heidenheim
2:1
Hamburger SV
2. Bundesliga
 33. kolo
16.06.2020
Fürth
0:0
Heidenheim
2. Bundesliga
 32. kolo
13.06.2020
Heidenheim
4:1
Regensburg
2. Bundesliga
 31. kolo
07.06.2020
Hannover 96
2:1
Heidenheim
2. Bundesliga
 30. kolo
31.05.2020
Heidenheim
3:0
Erzgebirge Aue
2. Bundesliga
 29. kolo

Nebyly nalezeny žádné zápasy.

Komentáře (4)

Přidat komentář
Arnar Resmusonn

Už se těším na tento dvojzápas.

Hamburg si to neskutečně pokazil, v jejich případě bybta baráž byla hodně peprná.

Takto má Werder velkou možnost se udržet, navíc většina naráží dopadla lépe pro Bundesligovy tým.

Zajímá mě jak se s tím Heidenheim popere, zda li bude kvalitní soupeř a nebo třeba už dnes dostane tak na zadek že druhý zápas bude formalita

Reagovat
smazaný uživatel

Jako tohle jsem třeba já vůbec nečekal, že by doma Werder nevyhrál. Nicméně bezbranková remíza je pro ně pořád docela v pohodě. Venku stačí prostě neprohrát, ideálně dát branku, aby se vyhnuli ošemetnému prodloužení/penaltám. Snad nás nečeká překvápko. Mrzelo by mě to hlavně vůči našim reprezentantům :-)

Reagovat
Arnar Resmusonn

Já jsem hodně překvapený... jasně dají gól a bude to hned o dost lepší, jenže vzhledem k celé sezóně by nebylo divné kdyby prohráli a sestoupili.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsme dva. Vzhledem k tomu, jaký přišel hype v posledním kole, že při nich stáli všichni svatí, pokud nechceme rozebírat téma: konspirační teorie, tak jsem čekal, že doma vyhrají třeba 3:0 a druhý zápas bude formalita, tak jak si vlastně napsal ty. Doufám, že to neposerou. Jde mi ve finále hlavně o Čechy. Zase na druhou stranu, když by sestoupili, tak by Pavlenka konečně mohl zkusit zase lepší angažmá a Gebre třeba taky, ačkoli ten už je poměrně starý a spíš bych si u něj docela tipnul, že se vrátí do Čech dohrát kariéru. 33let už je docela věk na fotbalistu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele