odveta
23.05.2022 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hamburku dál uniká Bundesliga. O postup jej v baráži připravila Hertha

Hamburk sice zahájil baráž o 1. Bundesligu na výbornou a z berlínského Olympiastadionu si do odvety přivezl jednobrankový náskok. Domácí zápas ovšem Rothosen nezvládli. Hosté z hlavního města vstřelili dva góly a navzdory nevydařenému ročníku dál zůstávají v nejvyšší soutěži.

Trápení HSV tak dál trvá. Od sestupu v roce 2018 usiluje Hamburk každý rok o návrat mezi elitu, vždy ovšem narazí na překážku. Letos byl postupu během své druholigové anabáze doposud nejblíž, avšak berlínská "Stará dáma" může děkovat Marvinu Plattenhardtovi. Právě on se totiž podepsal pod oba zásahy Herthy v odvetném mači.

Natěšený Volksparkstadion zchladili Berlíňané již ve čtvrté minutě hry z prvního rohového kopu utkání. Domácí nezachytili náběh hned tří hráčů protivníka, z nichž se nakonec prosadil kapitán Boyata, jenž zužitkoval vynikající centr od Plattenhardta a hlavičkou srovnal souhrnné skóre dvojzápasu.

Rothosen se po inkasované brance hledali. Východisko z nezdařilé kombinace se zpravidla snažili najít Heyer s Jattou operující na pravé straně hřiště, ani oni však HSV nedovedli k jakémukoli ohrožení svatyně Alte Dame v první půli.

To hosté byli nebezpečnější. Velmi dobře operoval na hrotu Belfodil, který opět ukázal, že když má den, umí být pro mužstvo dosti platný. Právě urostlý útočník vytvořil dvě palebné pozice pro Tousarta. Francouzský středopolař ale nejprve ztroskotal na hamburském gólmanovi Heueru Fernandesovi, podruhé dostal po pohledné individuální akci Belfodila míč na paty, načež výsledné zakončení poslal do zámezí.

Po změně stran se domácí přece jen probrali. Pozornost berlínského brankáře Christensena prověřil nejprve hrdina úvodního duelu v Berlíně Reis, posléze už se strážce hostující svatyně musel pořádně natáhnout, aby zlikvidoval ránu Heyera. Zahanbit se ale nenechala ani Hertha. Plattenhardt zkoušel Heuera překvapit střelou na přední tyč, gólman HSV ale zůstal pozorný.

V 63. minutě už ovšem Plattenhardtova levačka úspěšně úřadovala. Sedminásobný německý reprezentant si vzal na starost standardní situaci, kterou perfektně zakroutil na zadní tyč. Heuer Fernandes v bráně HSV se kopem zahraným nedaleko postranní čáry nechal zaskočit podobně jako protějšek Christensen v prvním utkání.

Vedení "Staré dámy" mohli ještě navýšit Jovetić i střídající Darida, Heuer Fernandes však proti oběma zasáhl tentokrát úspěšně. Hamburk v závěru tlačil, Christensen již ale nemusel řešit žádnou ošemetnou situaci.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
Rich

2-0, Hamburg doma Herthu převálcuje a navrátí se do ligy.

Reagovat
Mönchengladbach

Darida se v prvním zápase ani při tak rozsáhlé marodce Herthy nedostal na hřiště???

O něj se po berlínském sestupu Sparta se Slavií v přestupáku pobijou...

Reagovat
Rich

Hertha

Reagovat
Artaxerxes

Super, budou obě derby

Reagovat
REPLIKATOR

Hertha

Reagovat
Kucka

Reagovat
DidusIneptus

Bravo Hertha! Konečně jste si dali říct Konečně vám po prvním zápase došlo že jste mazáci z bundesligy a to jste potvrdili v Hamburku. Díky!

Reagovat
DidusIneptus

Hamburku kdyby se podařilo přejít do ligy přes Hertu, měl by to tam hodně těžké, pokud by hodně neposílil. Letos se to povedlo Bochumu udržet se tam.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele