čtvrtfinále
04.03.2009 19:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Hamburg po tuhém boji přešel přes Wehen

I v DFB-Pokalu potvrdil Hamburg dobrou sezónu, ačkoliv proti druholigovému Wehenu rozhodně nepřesvědčil. HSV vedlo o dvě branky a další šance neproměnilo, ve druhé půli ale hrál spíš outsider a domácí byli nakonec rádi, že udrželi výhru 2:1 a postoupili do semifinále.

Utkání mezi v bundeslize druhým Hamburgem a posledním týmem druhé ligy Wehenem začal podle očekávání. Domácí do soupeře bušili, ten se prakticky jen bránil. Ve dvanácté minutě zahrozil Petrić, ale hlavičkou těsně minul, o dvě minuty později to byla hlava pro změnu Jansena, která tentokrát trefila dokonce břevno. Až v 17. minutě se HSV dočkalo, když z pravé strany nacentroval Benjamin a na přední tyči se míč od nešťastného Kopilase, který zde sváděl souboj s Petrićem, odrazil do sítě - 1:0.

Domácím ale jeden gól nestačil, hnali se stále do útoku a vytvářeli si další příležitosti. Se střelou Jarolíma si poradil Walke, stejně tak s pokusem Pitroipy, akci Guerrera s Petrićem na poslední chvíli uhasila hostující obrana. Ovšem v 37. minutě našel Jansen perfektní přihrávkou Petriće, který po balancování na hranici ofsajdu převzal míč a bez potíží ho poslal k pravé tyči - 2:0. Ještě do přestávky zavařil domácí obraně Simac, branku ovšem nevytěžil.

Po změně stran ještě musel Walke likvidovat Petrićovu šanci a udržovat tak postupové šance Wehenu při životě, zhruba od šedesáté minuty se ale hosté dostávali čím dál tím více do hry. Od minuty 70. navíc hráli na tři špice, a šance přišly. V 82. minutě nahrál Simac Königovi, který vypálil a jeho rána šla jen těsně kolem levé tyče. Tři minuty nato již bylo sníženo, když se do odraženého míče opřel Schwarz a Rost nedokázal jeho přízemní ránu vyrazit mimo brankový prostor - 2:1.

Domácí fanoušci, kteří již o poločase provolávali "Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin", tak byli najednou plní napětí, s jejich miláčky to ovšem dobře dopadlo a HSV tak poprvé od roku 1997 postoupilo do semifinále. Wehen určitě nezklamal, možná se ale namísto snění o finále měl raději věnovat záchraně druhé nejvyšší soutěže.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
$dolar$

Dobre Hamburg, nevadi ze byly problemy ke konci dulezitej je vysledek

PS: herbage - jak hral Rincon?

Reagovat
Counter

Mě by zas zajímalo, jak hrál Tavares - jestli se nepletu, tak to byl jeho první start v základní 11

Reagovat
Bakary3

Ty jo, HSV hráče nešetřili a Tavares hrál, jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele