semifinále
10.06.2020 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Druhým finalistou DFB-Pokalu je Bayern, skolil doma Eintracht

Bayern si v semifinále DFB-Pokalu poradil s nevyzpytatelným Eintrachtem, s nímž neměl v minulosti v několika případech úplně nejlepší zkušenosti, a postoupil do červencového finále, kde ho čeká Leverkusen. Nebyla to pro mnichovský celek úplně jednoduchá pořízená. Rozhodující přesný zásah zařídil až čtvrthodinu před koncem Robert Lewandowski.

Oba celky se v květnu roku 2018 utkaly v rámci Německého poháru ve finále a Bayern tehdy svému soupeři podlehl o dva góly. Mimochodem právě od Frankfurtu utrpěl rovněž letošní suverénně největší debakl sezóny. I tak bylo mužstvo trenéra Hanse-Dietera Flicka pasováno do role jasného favorita. A nakonec se mu podařilo soupeře přetlačil o jediný gól.

Domácí vstoupili do zápasu hodně zostra a už v 6. minutě se mohli radovat ze vstřelené branky. Müller nasměroval svou hlavičku do brány, míč už směřoval do sítě, nicméně na brankové čáře vytěsnil jeho střelu do bezpečí parádně bránící Kohr. O osm minut později se však skóre již přece jenom měnilo, prosadit se dokázal nikým nehlídaný Perišič.

Nejprve se snažil Lewandowski proniknout protivníkovou defenzívou, byl ovšem od balónu odstavený stoperem Hinteregger, každopádně bleskově poté Müller našel ve vápně svým centrem chorvatského reprezentanta, jenž pak snadno zacílil. Ve 26. minutě mohl Bayern svůj náskok navýšit, jenže Coman po Daviesově nahrávce na zadní tyčce selhal v koncovce.

Ve 32. minutě se poprvé výrazněji ozval Lewandowski, který svou elegantní kličkou zbavil svéprávnosti vracejícího se N'Dicka i Hintereggera, následně pravačkou ostře vypálil, gólman Trapp ale merunu stačil konečky prstů vyrazit do zámezí. Frankfurt v prvním poločase opravdu nijak nezlobil. Zdálo se, že bude jen otázka času, kdy inkasuje podruhé.

Nicméně ve druhém dějství přišlo ze strany svěřenců kouče Adiho Hüttera přece jenom mírné zlepšení. A v 69. minutě se dočkali toužebného vyrovnání. Chandler zleva poslal pas do šestnáctky, odtud se sice střídající Kamada neprosadil, avšak s dorážkou byl přichystaný jiný náhradník da Costa, jenž z blízkosti z vyložené pozice propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ne že by Die Roten během druhé pětačtyřicetiminutovky působili nějakým zcela dominantním dojmem, v žádném případě ne, přesto měli poslední slovo právě oni. Davies vyzrál na ofsajdovou past, přihrával v pokutovém území ještě lépe postavenému Kimmichovi, a ačkoli ten na míč nedosáhl, propadl až k Lewandowskému, který už lehce skóroval.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Rich

4-1 Pojďme Bayern.

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
Heresy

Prvni polocas mel byt 5:0.. Ve druhym se to vyrovnalo pomerne a faul hinteregra byl na pest na oko zmrd jeden..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele