semifinále
19.04.2022 20:45 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Nils Petersen (© AFP)

Freiburg slaví historický úspěch, přes Hamburk prošel do finále Německého poháru

Poprvé v historii klubu se Freiburg probojoval do finále Německého poháru. Za postupem si kráčel hladově už od úvodních okamžiků, o svém sukcesu rozhodl již během prvního dějství. Hamburk správný recept na svého soupeře nenašel, za své vystoupení v této soutěži se jakožto druholigový celek však stydět nemusí. Účast v semifinále vyhodnotí pozitivně asi až časem.

Hostům první poločas vyšel náramně. Bezpochyby jim klid na duši dodal parádní vstup do utkání, během krátké chvíle se ujali hned dvoubrankového vedení, přičemž přidat stačili ještě do přestávky jednu trefu. V 11. minutě jim vyšel rohový kop, který Grifo rozehrál centrem na přední tyčku, tam spolu svedli hlavičkový souboj dva hráči se sedmadvacítkou na zádech, a to domácí bek Vagnoman společně s protivníkem Höflerem, po jejich počínání se ovšem situace nijak zásadně nezměnila. Až když se meruna dostala k Lienhartovi, jenž ji předával zpátky k Höflerovi, se ledy přece pohnuly. Následný pas srazil gólman Daniel Heuer pouze k volnému Petersenovi, a ten hlavou uklízel za brankovou čáru. Uběhlo poté jenom šest minut a Freiburg skóroval znovu. Höfler se tentokráte zpoza šestnáctky propracoval k zakončení svou pravou nohou, a protože jeho střelu tečoval ještě bránící Schonlau, zapadla za záda Daniela Heuera.

Hamburk nedokázal na tyhle dvě inkasování jakkoli reagovat, naopak musel ve 35. minutě řešit další nepříjemnost. A v konečném účtování ji nevyřešil, lépe řečeno konečný stav upravil až v závěru, nicméně na úspěchu jeho soka se stejně nic nezměnilo. Arbitr Aytekin se zprvu neodhodlal k nařízení pokutového kopu poté, co vracející se Heyer trefil nešťastně do hlavy ve vlastní šestnáctce na zem padajícího N. Schlotterbecka. VAR mu nicméně poradil, aby se přece jal zkontrolovat inkriminovaný moment na videu, a nakonec rukou udeřil na pokutovou značku. K penaltě se postavil Grifo, který si počínal dost nekompromisně a zacílil pod břevno.

Po obrátce mohl náskok navyšovat Sallai, jenže svou dělovku nasměroval do boční sítě, na druhé straně se domácí propracovali do slušné šance po pasu Vagnomana, po němž balón na svého spoluhráče Kittela sklepával Glatzel, avšak Höfler s N. Schlotterbeckem se zapojili do bránění zavčasu, a tak brankář Flekken zakročil. V 88. minutě se již ale Hamburk dočkal své odměny, velmi snadno totiž hlavou zužitkoval Glatzel dlouhou pobídku zleva od Muheima.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Perfekt Freiburg! Lipsko si brousí zuby na celkového vítěze Poháru, jenže Freiburg pro ně může být nejpříjemnějším soupeřem než chybějící Bayern, Dortmund či Bayer. Věřím že FR finále vyhraje! A že se dostane i do LM!

Reagovat
DidusIneptus

Předlouhá únavná cesta do Hamburku (pokud nepoužili leteckou dopravu) nezabránila Freiburgu ve výhře a postupu do finále. Ve finále to bude velmi těžké. Oba, jak Lipsko tak Union jsou těžký soupeři.

Reagovat
DidusIneptus

V Hamburku bylo vyprodáno - 57.000

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele