17.08.2021 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hráči Bayernu Mnichov slaví zisk Superpoháru (© AFP)

Bayern vytrestal chybující Dortmund a získal Superpokal

Borussia Dortmund podobně jako loni nezvládla utkání o Superpokal a podlehla Bayernu Mnichov, ve Vestfálsku se zrodil výsledek 1:3. Hned dvakrát se do listiny střelců zapsal Robert Lewandowski, svou první trofej po příchodu do Bavorska slaví nový trenér Julian Nagelsmann.

Německá fotbalová veřejnost o víkendu přišla o jednu ze svých největších osobností, svět opustil legendární útočník Gerd Müller a úvod se nesl ve znamení uctění památky neomylného střelce. Hráči obou týmů nastoupili se smutečními páskami, před úvodním hvizdem se držela minuta ticha a Manuel Neuer, Thomas Müller a Robert Lewandowski v rukou třímali dresy se jmenovkou svého hvězdného předchůdce.

Dortmund se musel vypořádat s řadou absencí a jeho hlavním problémem se staly laciné chyby v rozehrávce. Během úvodní dvacetiminutovky jeho hráči ztratili balón opakovaně a vše gradovalo v patnácté minutě, nejistý Passlack u rohového praporku nevyzrál na Gnabryho a ten připravil tutovku pro Comana, který z malého vápna neseřídil mířidla přesně.

Paradoxně pak mohlo zahřmět na druhé straně. Ve 21. minutě se rychle zorientoval Jude Bellingham, parádní kolmicí vyslal do tutovky Marca Reuse a proti domácímu kapitánovi vytasil skvělý zákrok Neuer.

V Signal Iduna Parku nebyl přítomný VAR a ten by měl spoustu práce ve 34. minutě. Po faulu Passlacka na Gnabryho rozehrával Bayern trestný kop, sudí nechali pokračovat v akci zavánějící ofsajdem a stoprocentní šance neproměnili Müller a Lewandowski, polský kanonýr následně marně reklamoval ruku bránícího v tomto případě stopera Witsela.

S blížícím se závěrem první půle se otevíraly defenzívy obou týmů a začaly se množit šance. Moukoko v té své překonal Neuera, jenomže se provinil proti ofsajdovému pravidlu, za Bayern odpověděl zajímavou ranou z první Coman a o několik desítek vteřin později kontroval Haaland, který skvěle "zalepil" pas za obranu a jeho loženku likvidoval Neuer.

A bezbrankový stav nakonec první půli nepřežil a radost z toho měl bavorský tábor. Ve 41. minutě opět nepokryl svěřený prostor nešťastník Passlack, Gnabry poslal centr do vápna a Lewandowski opět potvrdil svou extratřídu - 0:1.

Už v závěru první půle utrpěl zranění Coman, po změně stran problém nerozběhal a rychle střídal. Na trávníku tak nebyl u druhé gólové situace, po levé straně unikl Davies a lehce tečující Lewandowski ještě zakončit nedokázal, zmátl ovšem Kobela a Müller měl před prázdnou bránou už hodně snadnou úlohu - 0:2.

Dortmund mohl rychle vrátit do hry Haaland a podobně jako Moukoko v první půli překonal Neuera, jenomže rovněž jemu zkazil radost zdvižený praporek v ruce asistenta rozhodčího. I tak se komplikace pro Bayern dostavila a stála za to. V 64. minutě měl až příliš prostoru Bellingham, nabil Rausovi a ten trefil parádně - 1:2.

Jenomže Dortmund často hazardoval se svými nadějemi a ucho se definitivně utrhlo v 74. minutě. Hrubku tentokráte vyrobil Akanji, při napadání odvedl vynikající práci Tolisso a on něho se míč odrazil k Lewandowskému, ten se rázem objevil sám před Kobelem a zkušeně uklidil míč přesně k tyči - 1:3.

Bayern tak obhájil triumf v Superpokalu a nic na tom nezměnila ani situace ze druhé minuty nastavení, kdy svou šanci neproměnil Haaland.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (176)

Přidat komentář
Rich

Ten útok Dortmundu budí respekt, ale pojďme Bayern 2-3

Reagovat
Reggie

Útok mají určitě skvělej, ale že by byl útok Bayernu horší, to si teda nemyslím.

Reagovat
Müllered

Sarr prý odmítl turecké kluby, protože by musel s platem dolů a raději bude 3 roky vysedávat. Srdcař. Nagelsmann s ním podle všeho nepočítá.

Reagovat
Rich

Totálně vyhozený prachy za směšného hráče... Při přípravě dělal dobrý dojem, ale stejně před něj se dostal Stanišič a už si nekopne... Hádám, že kdyby přišla nabídka z Francie, tak jí vezme... Ale prostě to bude hráč, kterého nikdo nekoupí... Akorát zbytečně bude zabírat místo, protože Nagelsmann ho nikdy nepoužije, ví, že v obranných schopnostech je naprosto marný... A dopředu taky nic moc... Jinak nevím, jestli si viděl první zápas Bayernu, ale na mě Stanišič udělal dojem.

Jinak, jsem zvědavý, co ten Sabitzer a Adli, zdali vůbec přijdou... Ale vypadá to blbě, jelikož za Tolissa nikdo nechce dát ani minimálních 10 mega...

Reagovat
Seydou Doumbia

yacide adli z bordo? já myslel že po něm jde ac

Reagovat
Rich

To nevím, ale pleteš si to s Aminem Adlim z Toulouse, po tom Bayern údajně jde.

Reagovat
Seydou Doumbia

Oka

Reagovat
Psy_cho

Tolisso jim zůstane na ocet.

Reagovat
bayern987

Hrozně by mě zajímalo, kdo je za ten jeho přestup primárně odpovědný. Mě bylo hned pří oznámení přestupu jasný, že to bude provar jak kráva. Stejně tak si myslím, že ten Richards z Readingu bude bohužel podobný případ.

Reagovat
Heresy

Reagovat
vladino10

Toto mi príde ako strašne jednoduchý a možno až hlúpy pohľad - Bayern je obrovská firma, o toľkých miliónoch nerozhoduje jeden človek. Nejaki skauti mu toho sarra museli odporuciť, nejakí nadriadení mu museli odklepnúť naňho peniaze. Toto je v zásade výhoda korporatov pre zamestnancov - niečo sa poserie a v zásade nie je nikto zodpovedný a nikto za to nemôže

Ale ten hejt na brazza ako jediného je smiešny, v rukách to má oveľa viac ľudí ako on...

Reagovat
Mass

Tak na někom to konečný rozhodnutí musí být, ten za to nese zodpovědnost. Ale řekl bych, že nějakých 8M € jim rozpočet netrhá.

Reagovat
Bayern +

Ale Sammerovi nesiaha ani po členky, no

Reagovat
irik

Reagovat
db18

Richards je aspoň zadarmo...

Reagovat
Bayern +

A na Instagrame dáva lepšie videjká jak Messi

Reagovat
db18

tak to budu muset dohnat ještě

Reagovat
Bayern +

Jo, akože ukazoval tam nejaké technické kúsky, tak vypadal vážne šikovne.

Inak

Bayern zahájil jednání o Kehrerovi

Bayern Mnichov se zapojil do hry o Thila Kehrera a vedení bavorského klubu začalo jednat. Obránce patří PSG, o jeho služby usiluje také Leverkusen.

Vymazávaš Bayern z obľúbených?

Reagovat
db18

Asi hej...

Reagovat
Psy_cho

Vloni se Hainer dušoval, jak Brazzo levně a dobře doplnil kádr. Také řekl, že o všem diskutují kolektivně. Teď mu to dávají sežrat, co koupil a je na mušce. Nejsou s jeho nákupy spokojeni. Lothar dokonce řekl, že letos mají 4 týmy kádr rovnocenný s Bayernem.

Reagovat
Kily

snad reklama na fotbal

Reagovat
Csaplárova past

BVB tolik absencí a přesto se nedá říct, že je Bayern favorit ....

Ten útok BVB je teda šleha, a to ještě chybí Hazard ...

Reagovat
smazaný uživatel

Šleha byl už loni se Sanchem a nic z toho nebylo.

Reagovat
andrew96

No, vloni s formou Sancha ani ne.

Reagovat
JackDaniels.

sirka kadra Dorrmundu

Reagovat
Mass

2:1

Reagovat
Jardman

Erling nás rozstřílí jak Ali-G

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se.

Reagovat
ACSMan

Nic moc ty poslední zápasy Borussie

Reagovat
PP

Ta bilance posledních 5 let je pro BVB strašidelná..

Skore 45:21 taky nic moc..

Reagovat
Rich

Navíc téměř vždy se prosadí Lewa, v posledním zápase dal hattrick.

Reagovat
PP

On, Neuer a Kimmich jsou na závist no..

Reagovat
Rich

No Neuer se včera několikrát vytáhl. Neber to ve zlém, jsi fanoušek Dortmundu, ale viděl jsi, jak se Haaland rozčiloval, to bylo jak z grotesky, jenom ta klasická hudba k tomu scházela.

Reagovat
Heresy

Rozbijem je 2:4

Reagovat
Frantszek

5:3 (2x Haaland, Witsel, Reyna, Dahoud- 2x Gnabry, Sane)

Reagovat
Salfovic

Nehrajou se tyhle superpoháry ještě před začátkem ligy ?

Reagovat
Freedo

Na čem to dávají?

Reagovat
smazaný uživatel

Nova Sport 1

Reagovat
stas87

Bojkotujes Juventus tuto sezónu?

Reagovat
smazaný uživatel

Juve svým způsobem bojkotuju od příchodu Ronalda. Od léta 2018 poslalo vedení tým totálně do háje a to kvůli jednomu hráči. Letos vidím konečně po třech letech zase trochu posun kupředu, možná už se konečně některým rozsvítilo, že tudy cesta nevede. Vrátil se Allegri, Dybala bude ústřední postavou a druhým kapitánem, Bernardeschimu se vrátil trenér, který mu věří a teď se konečně po měsíci dohadů dokončil příchod Locatelli. K dokonalosti nebo aspoň nějakému uspokojení je ještě dlouhá cesta, ale po Euru jsem nabitý optimismem.

Každopádně díky Nova Sportu teď můžu častěji sledovat BVB, už od příchodu Reuse jsem tichým příznivcem a měl jsem k nim z německých týmů vždy nejblíž. A u Juve mě žene výhled na příští rok, kdy Ronaldo odejde. Hledám pozitiva. A Nova Sport má letos i Serii A, takže se těším, že budu Itálii prokládat Německem.

Jinak mě ohromně baví Haaland, rád se dívám, co předvádí na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala uz je konecne zdravy? Me se zdalo, ze sel posledni sezony hodne dolu.

Reagovat
smazaný uživatel

V sezóně 2019/20 byl MVP ligy, vloni hodně marodil, přes 20 zápasů mimo kvůli vazům. V létě měl ale hodně intenzivní osobní přípravu. Tak uvidíme, jak se to promítne na pevnosti jeho zdraví. Kdykoliv je na hřišti, patří k nejlepším. Už je na čase, aby mu přestali házet klacky pod nohy a on to žezlo převzal naplno. Ten tým se měl kolem něj začít budovat už před 3 lety.

Reagovat
PP

souhlas s tím Haalandem.. Ta kombinace fyzických proporcí, dravosti, píle či zakončení je unikátní. V jeho 22 letech či kolika hotový hráč.

Reagovat
Pharrell

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

Tak snáď Dortmund

Reagovat
Akinfeev

Cejtim v kostech, že to Nagelsmann prosere 3:1

Reagovat
Reggie

Pokud někdo nemá Nova Sport 1, tak tady bude skoro určitě stream přímo z Nova Sport 1

http://www.sport365.live/en/home

Reagovat
Müllered

Neuer – Stanisic , Upamecano, Süle, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski

Reagovat
Bayern +

Coman za Stanisica mohol hrať radšej Chris Richards, ten sa mi páči viac.

Reagovat
Müllered

Ten je na prodej, teď se o něj zajímal Leicester.

Reagovat
Müllered

Kobel – Passlack, Witsel, Akanji, Schulz – Dahoud, Bellingham, Reyna – Reus – Moukoko , Haaland

Reagovat
andrew96

Hazard by se na bránění Daviese asi hodil. Škoda, zranění ho začínají kosit jak bráchu.

Sice jsem po sobotě nebyl moc spokojen s Passlackem, dle čísel ale právě on dost urychloval útok BVB. Dnes ho každopádně Alphonso pořádně prověří i dozadu.

Reagovat
p-e-t-k-o

Ideme!!!

Reagovat
LAM

Nějakej stream?Nova sport 1 fakt nemám.

Reagovat
LAM

Díky

Reagovat
PP

Reagovat
Psy_cho

Sat1

Reagovat
Kincl

Co to je za mega kreténský trend rozehrávat od golmana přihrávkou ve vápně na hráče?

Reagovat
RKBoy

ten Passlack je šialený, už 5 strát a to neubehlo ani 20 minút.

Reagovat
Orlandiiik

proč se bučí na Schulze ?

Reagovat
andrew96

To je kompliment. Schuuuuuulz.

Reagovat
stas87

Skoda, že ma Passlack otrasný prvý dotyk a spracovanie. To je limit, ktorý neprekoná a preto na tu absolútnu špičku nebude mat. Rýchlosť dobrá, fyzická hra dostatočná ale po technickej stránke je to hráč pre Herthu..náhradník do BL dobrý, v top zápasoch lavičkár.

Reagovat
REPLIKATOR

Neuer

Reagovat
Psy_cho

Zase ukázal, proč je nejlepší.

Reagovat
PP

Aaaaa... sakra Marco, toto se musí dávat..

Reagovat
bayern987

Neuer

Reagovat
stas87

Inak si tipnem, že Upamecano bude pre Bayern sklamaním. Momentov, kedy on niečo v zápase podcení, je priveľa. Zle rozohra, takticky prepadne...to všetko v RB už ukázal. A zo svojej hry to neodstránil, skôr sa tie problémy nabaľujú.

Reagovat
Bayern +

Po sezóne príde Ginter bez zmluvy.

Reagovat
bobis21

Reagovat
p-e-t-k-o

Dúfam, že ho Lucas usmerní.

Reagovat
Nickname 9

Je mu stále teprve 22, až nabere zkušenosti, bude z něj jeden z nejlepších stoperů na světě.

Reagovat
Bayern +

v PL by to bola redka pre Reusa ako vyšitá

Reagovat
Kincl

On mu nedá ani žlutou?

Reagovat
Kincl

ok dal mu jí

Reagovat
smazaný uživatel

Sialene, kolko chyb v obrane uz stihol Dortmund vyrobit.

Reagovat
Kincl

Haaland nedal 40 minut gol tak je nervozní a frustrovanej

Reagovat
DieFohlenBMG

Už celou hodinu dohromady

Reagovat
Bayern +

Lewyyy

A nechápem v akom vesmíre Haaland bez karty za dvojnásobné zakopnutie lopty...

Reagovat
Salfovic

Tak ten rozhodčí je od první minuty posranej až za ušima.

Reagovat
bayern987

LEWWYYYYYY

Reagovat
REPLIKATOR

Otázkou času...

Reagovat
DieFohlenBMG

Brat Holand bez žlutý

Reagovat
Salfovic

Lewa

Reagovat
Kincl

Umí hráči v žlutém i něco jiného než faulovat a následně se divit?

Reagovat
Psy_cho

To je přšerný, každé písknutí komentují, pořád se vztekají směrem k rozhodčímu a přitom více faulují.

Reagovat
JackDaniels.

Wistel na stoperovi? Uu tam hra dlho? Prvy krat ho tam vidim a celkom mi to ide. Dortmund zatial vyborny vykon, Haaland u mna vzbudzuje rovnake emocie ako niekedy Ronaldinho, skrqtla sa tesim na kazdy jeho dotyk To ze dal Bayern gol by mohlo druhy polcas posunut este vyssie v intenzite. Osobne prajem vyhru Dortmundu. Zaradenie Moukoka do zakladu chce gule

Reagovat
stas87

Nemajú stoperov, inak by hral klasicky stred zálohy. Na lavičke majú Papadopoulosa, neskúseného hráča.

Reagovat
Mass

Nehraje.

Reagovat
andrew96

O víkendu to od obou bylo ještě lepší.

Reagovat
Kokesh

Tým dorostenců vs. Mistři.

Reagovat
PP

jako poslední dobou vždy. Podobně jsem to měl s Arsenalem, když jsme šli na Mourinhovou Chelsea..

Reagovat
bayern987

THOMAS

Reagovat
Salfovic

Tak to bychom měli.

Reagovat
Mass

Druhej gól z ofsajdu Ten kousek zkušeností ke správnýmu načasování hráčům Dortmundu chybí.

Reagovat
Psy_cho

Takhle Haaland hraje, pohybuje se na hraně a ihned startuje, teď mu to Bohu dík o 5 cm nevyšlo. To není nezkušeností, ale riskem.

Reagovat
Mass

První gól z ofsajdu ale dal Moukoko.

Reagovat
Psy_cho

Však reaguji na jeho poznámku... Druhej

Reagovat
Mass

Btw už teď má Haaland 2x víc interceptions než Messi za celou minulou sezonu

Reagovat
patas92

Tak to by mu měl Messi nechat Zlatý Míč

Reagovat
Kokesh

On už se nějaký uděloval, ťunťo?

Reagovat
patas92

Asi šedesát pět

Reagovat
Kokesh

"Za celou minulou sezónu"

"Zlatý míč" a né Zlaté míče.

Nesnáž se to zachraňovat, paťko trapko

Reagovat
patas92

Nic zachraňovat nemusím. Netuším, kolik interceptions měl dneska Haaland, ale pro tvoje info, minulou sezónu jich měl míň, jak Messi.

Reagovat
Y.N.W.A

ne... Messi se občas plouží po hřišti (jsem zvědavej, jak bude Haaland makat za 13 let), ale při represinku po ztrátě míče se zapojoval, v minulé sezóně snad o to víc, protože měl kolem sebe samý kopyta v Barce, a odebral míčů fakt dost... ale klidně si pod ten tvůj žblebt bez ověření statistik napiš "sdílejte než to smažou"

Reagovat
ttopi

To je paráda, možná nejdůležitější fotbalová statistika

Reagovat
Dr. Admess

Ten Reus je stejně pořád pan fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcooo

Reagovat
p-e-t-k-o

Nádherná petelica.

Reagovat
Frantszek

no, tak a je to. BVB pohár. Teď už se povezou.

Reagovat
ernyyyy

ten řev komeantátorů trhá uši

Reagovat
smazaný uživatel

reus akanji to tedka nekolikrat dobre poslal zezadu

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Jo, Marco

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Bayern +

Tolisso krásna asistencia

Reagovat
REPLIKATOR

Akanji žebrák

Reagovat
p-e-t-k-o

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland uz dobra frustracia

Reagovat
p-e-t-k-o

Mal by sa ukľudniť, lebo keď zbehne dole Kahn z tribúny, tak mu ten copík odhryzne.

Reagovat
Heresy

Ten haaland je tak trosku kokot .. uz mohl mit redku dneska klidne ..

Reagovat
Kokesh

Právě, že ta jeho mentalita je úplně boží.

Reagovat
JackDaniels.

The last dance, tzv. Michael Jordan mentalita

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

To teda nechápu v čem. Doufám, že ho rozhodčí začnou trestat

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
Frantszek

nezaujatej fanoušek

Reagovat
Kily

to zase ne, ale tu srážku s Neuerem si měl odpustit

Reagovat
Heresy

I to zakopavani balonu a rvani po rozhodcim .. trosku me tim stval ..

Reagovat
Kily

to zakopnutí v první půlce mi vypadlo, i když to mám spojené s tím, že tam nebylo nějak nutné pískat mu faul (ale viděl jsem jenom jednu opakovačku)

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Kovi81

Reagovat
hrundy

Co to je ten Schulz? To tam nemaj nekoho min hroznyho?

Reagovat
Mass

Guerreiro a Schmelzer zraněný, takže nikdo lepší na levýho beka.

Reagovat
bayern987

Sané na facku

Reagovat
Psy_cho

Celý druhý poločas si Upamecano maže Haalanda na chleba.

Reagovat
Bayern +

Stoperska dvojica Bayernu dnes vo veľkej pohode

Reagovat
Müllered

Reagovat
johan14

Čo tie dve nevyužité šance, to sa neberie do úvahy?

Reagovat
Müllered

Od toho je tam snad brankář, jako chci vidět tým, který BVB nepustí do šance...

Reagovat
Psy_cho

Ale bere, dnes dokáží i dva hráči vybagovat několik protihráčů. Jde o to, že neměli zmatky v bránění, vždyť polovina obrany je nová.

Reagovat
Psy_cho

Docela jo, očekávám velké zlepšení Süleho, Nagelsmann ho vytáhl do velkého fotbalu, věří mu, to hráči pomáhá. Vloni byl vedením dost kritizován, měl navíc individuální tréninky, takže pohoda nic moc.

Reagovat
Bayern +

* samozrejme mal tam byť

Reagovat
Frantszek

čupo motink. Legenda s další trofejí (možná)

Reagovat
Walter_Sobchak

Haaland hypík trošku premotivivaný.

Reagovat
johan14

Skvelý zápas, škoda tej picoviny, mohlo to byť ešte zaujímavejšie. Bayern si to už potom postrážil. Ale fakt skvelý otvorený futbal.

Reagovat
Müllered

Dnes super výkon celého týmu až na Leroye, nechápu co vždycky vymýšlí za nesmysly.

Reagovat
Bayern +

U Saneho nechápem to sústavné nasadzovanie na RW, keď najlepšie roky kariéry odohral v drese City ako typické LW

Reagovat
johan14

Bayern neznášam, ale beriem to ako trofej pre Gerda na rozlúčku.

Reagovat
Psy_cho

Čím více Bayern nesnášíte, tím máme větší radost. Tak si běž fandit Slovanu Bratislava.

Reagovat
stas87

No ty vole...Sheriff zrejme bude v skupine CL. A to si teraz ani nemusel namazat Slaviu na chleba.

Reagovat
Kily

se na té nejvyšší úrovni málokdy vidí, aby jeden klub připravil pro soupeře víc šancí, než kolik si jich vypracuje sám. Passlack vypadal jako kříženec pěsti na oko a účastníka úplně jiného zápasu

Reagovat
Mass

Asi se Slavia nedá považovat za nejvyšší úroveň, ale ta to dokáže taky. Přijde mi, že podobně jako Dortmund se snaží tvrdohlavě vykombinovat ze svýho malýho vápna, i když na to nemá ty nejlepší hráče.

Reagovat
Kily

na tohle prostě je třeba mít hráče, na tomhle lpěly i Drážďany, kde jsem zažil asi nejlegračnější scénu. Odkop od brány, brankář rozehrál, přišla chyba, tutovka soupeře a ten to zazdil, tohle se pak během dvou minut opakovalo ještě třikrát, než to brankáře přestalo bavit a na pátý odkop poslal míč z první co nejdál od brány, aby konečně byl klid. Fanoušci tehdy pískali víc než při nástupu Lipska k pohárovému zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Plný internet Messiho. Messi tam i onde, Messi na smetaně, atd. Lewandowski - to je současný král fotbalu, Lewa, Neymar, Ronaldo, Griez, Mbape, Lukáš Hernandez a Tomáš Soušek. To jsou současní nejlepší fotbalisté. Leo bude muset hodně předat, když bude chtít vůbec být v první desítce.

Reagovat
Rich

Messi je stále dobrý, ale je fakt, že neskutečně po přestupu do PSG se o něm mluví... Já doufám, že letos zlatý míč dostane Lewa, protože si to zaslouží nejvíce ze všech.

Reagovat
Reggie

Vás fakt překvapuje, že se o nejlepším hráči historie tolik píše, když poprvé v kariéře přestoupil? Mě teda ani moc ne.

Reagovat
Psy_cho

No to je ale blbost. Nejlepší čudličkář možná.

Reagovat
Rich

Mě to nepřekvapuje, ale pořád se to musí řešit, jednou přestoupil, tak přestoupil easy věc... Jak to řekl Kahn: Zdali složení PSG bude fungovat i v zápasech, to ukáže čas... Jinak nevím, jestli nejlepší hráč historie, v Barceloně dost možná, ale až skončí kariéru bude legendou Barcy a fotbalu, připojí se k dalším slavným jménům... Za mě nejde říct, že je nejlepší z těch legend, co hráli... To podle mě nejde, ale připojí se k nim... To samé Ronaldo...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý neznamená nejlepší. A ty neustálé oslavné články o něm mi už lezou na nervy.

Reagovat
Kily

jsi strašně nudný a směšné na tom je snad jen to, že si dokonce ještě připadáš šíleně zajímavý a důležitý

Reagovat
smazaný uživatel

Když tu vy ostatní můžete psát oslavné články na Messiho a nepřipadáte si nudní, tak proč bych já nemohl psát příspěvky proti Messimu ?

Reagovat
Kily

hmm, tudy cesta nepovede

Reagovat
Reggie

Reagovat
Y.N.W.A

protože Messi je hrající legenda a každej kdo má rád fotbal a není sebstřednej hater, tak se raduje z toho, že ho může vidět na vlastní oči.... Lewa neskutečná forma poslední roky, ale sorry, historie tuto epochu bude brát jako neuvěřitelnej souboj Messiho s Ronaldem... a ano, pak byli další dobrý hráči jako Lewa, Ibra, Klose atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Sebestřednej hater ? A když se tu, na těchto stránkách otevřeně lže a nadává ostatním hráčům, že jsou leví a měli by odejít, přičemž Leo už dva roky brzdil hru Barcelony pěším fotbalem, to nejste sebestředný hateři?

Prostě vy si piště co chcete a nadávejte na ostatní a já si taky budu psát co budu chtít a budu nadávat na Messiho.

Reagovat
Ferragamo7

K včerajšiemu finále,čo sa týka Bayernu,samozrejme som rád že sme vyhrali a po hroznom výkone Upamecana v 1.kole BL,podal včera veľmi slušný výkon,keď zoberieme do úvahy,koho bránil.Manuel je neuveriteľný aj v 35rokoch.Naopak Sané ten je už ale brutálne mimo formu a to už od konca minulej sezóny,na Eure najslabší nemecký hráč.To je čistá tragédia,čo on predvádza,dovtedy sa točí s loptou,až mu ju niekto vezme.Smerom dopredu je to v jeho odaní jedno obrovské trápenie.Nagelsman by ho mal na pár zápasov upratať na lavičku.

K Dortmundu-vždy som mal rád ich herný prejav a ich skauting považujem o 3 levely lepší ako náš.Ale včera som zistil,že si nezaslúžia môj rešpekt,pretože kvalitný tím musí dokázať rešpektovať to,že súper je jednoducho v tom zápase lepší.Takú nervozitu a trápne premotivované zákroky ako včera,to len dokumentuje,že nedokážu uniesť prehru.Vždy som tu čítal hejt,ako rozhodcovia nadržiavajú Bayernu,ale keby bol rozhodca včera objektívny,tak by zápas nedohral ani Reus a ani Haaland,Ale to je už jedno,podstatné je to že sme vyhrali.

Reagovat
Rich

Já jsem zvědavý, co bude Bayern dělat... Protože Sané je opravdu strašný, to číslo 10 si nezaslouží, jelikož kvalitám Robbena se neblíží... A jako co když příští sezonu odejde Coman? To jako vážně? Čili odejde lepší křídlo, zadarmo a nakonec zůstane Gnabry a Sané... Musiala potřebuje čas, ale jako chtělo by to přivést dva další hráče na křídlo, pokud Coman odejde... Prostě není to dobré se Saném, ani včera neměl střelu na bránu a jak ho obírali o míč, tak to taky bylo na pováženou...

Souhlasím i s tím, jak chytal Neuer, v současné době nejlepší brankář na světě, nebo patří určitě do top 5. Ale beru to tak, že Bayern vyhrál, to je hlavní a navíc, skvěle uctěná vzpomínka na Gerda.

Reagovat
SaianSupaCrew

Ano. Jeho 25g + 21a v 19/20 vyloženě svědčí o tom, že ten tým brzdí

Mmch. (napsal bych btw, ale nechci, aby ti rupla cévka) takhle vypadá seznam hráčů v tomhle století, kteří v top5 ligách dosáhli na 20+20:

Thierry Henry 2002-2003

Leo Messi 2019-2020

To je vše..

Reagovat
SaianSupaCrew

asty :*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele