30.07.2022 20:30 CET
3 : 5
(0:3)

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Bayern ovládl Superpohár potřetí v řadě. Poprvé skóroval Mané

Bayern Mnichov zvítězil v divokém utkání o Superpokal nad Lipskem 5:3. Na úspěch zadělali Bavoři již v prvním poločase, v němž se dokázali prosadit hned třikrát. Druhou branku Bayernu vstřelil Sadio Mané, pro kterého to byla první soutěžní trefa v dresu německého giganta po přestupu z Anfieldu.

Fotbalovou sezonu u našich západních sousedů tradičně otevřel Superpohár mezi ligovým mistrem, mnichovským Bayernem, a vítězem Německého poháru Lipskem. Oba celky šly do duelu s chutí napravit nezdar z posledního přípravného zápasu. Zatímco Bavoři podlehli Manchesteru City, Býci dostali pětigólový příděl od Liverpoolu.

Utkání hrané v Lipsku začalo zostra. Joshua Kimmich poslal do vápna dobrý centr z přímého kopu, Mané však neměl čas na srovnání mířidel, tudíž první akce Bayernu skončila neúspěšně. O chvíli později vylekal fanoušky bavorského klubu Manuel Neuer, kterému nevyšel jeho tradiční výběh z branky, nebezpečí tak musel zažehnat až Marcel Sabitzer.

Ve 14. minutě se už skóre měnilo, když se přízemní střelou prosadil Jamal Musiala. Náskok úřadujícího německého mistra navýšil premiérovou soutěžní trefou Mané, kterému naservíroval míč na zlatém podnose Serge Gnabry. Střelecký účet prvního poločasu uzavřel Benjamin Pavard po přihrávce Musialy.

"Býkům" z Lipska očividně vlila krev do žil poločasová přestávka. V 56. minutě se dostal k ohrožení branky střídající André Silva, jeho pokus ale rozezvonil pouze břevno. O tři minuty později se už zaplněný stadion v Sasku radoval z gólu. Na rohový kop si naskočil Marcel Halstenberg, který usměrnil hlavou míč za záda Neuera.

Nadechující se Lipsko srazil svým druhým zásahem v zápase Gnabry. Podruhé se mohl zapsat mezi střelce i Mané, nicméně jeho radost mu zkazil zdvižený praporek. Na 2:4 následně upravil z pokutového kopu Christopher Nkunku. Další kontaktní branku vstřelil v 89. minutě z lavičky příchozí Dani Olmo, na vyrovnání se ale domácí již nezmohli.

V osmé minutě nastavení naopak pojistil vítězství Bayernu rovněž střídající Leroy Sané, který zamotal svými kličkami hlavu jak obránci, tak i golmanovi a z úniku stanovil konečnou podobu výsledku.

První německou domácí trofej si tedy zajistil hegemon posledních let z Mnichova. Teď už se oba soupeři budou soustředit na start Bundesligy, 7. srpna totiž "Býci" hrají venku se Stuttgartem a Bayern už o dva dny dříve navštíví Frankfurt.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (41)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern. 1-3.

Reagovat
Ferragamo7

Tak na tento zápas som brutálne zvedavý,či bude Bayern pokračovať v tých trápnych výkonoch z konca minulej sezóny,alebo konečne uvidíme Bayern a lá Flick.Dúfam že tá obrana bude konečne fungovať tak,aby som nemusel zatvárať oči pri každom útoku súpera BTW nerozumiem,prečo sa to hrá v Lipsku a nie niekde na neutrálnom štadióne....

Reagovat
Rich

Je to holt na soupeřově stadionu, jelikož Bayern jsem dlouho neviděl hrát doma, ale taky by mě zajímala ta pravidla... Jinak Mané by měl nastoupit od začátku, stejně tak Coman... Naopak Tel nemůže prej kvůli nějakým pravidlům, že je dost mladý...

Reagovat
vladino10

The match typically is played at the home of the cup holders, or the Bundesliga runners-up in the case a team wins the double, though this is not a rule, as the DFL ultimately decides on the venue.[2]

20 sekúnd hľadania...

Reagovat
Müllered

Pěkný zápas, Lipsku pomohla střídání, Bayernu moc ne. Posily si snad zvyknou, Mané jako jediný byl OK, zaráží mě v jakém je De Ligt stavu. Davies konečně fyzicky zpět, Bambi je zvíře! Lewandovski kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to myslíš "v jakém je De Ligt stavu"?

Reagovat
Rich

Nemá vůbec kondici...

Reagovat
Nuno čomes

Při jeho tělesných proporcích se není čemu divit.

Reagovat
10

to není kondicí, on je takhle neohrabanej a těžkopádnej furt...

Reagovat
Bayern +

To čo ste tam s ním urobili? V Ajaxe taký nebol.

Reagovat
10

Možná to jen nebylo tolik vidět

Reagovat
Bayern +

Takze sme kúpili horšieho Süleho, minuli 67 mega a ešte to ani nie je Nemec. Krásne

Reagovat
10

On si teď v jednom rozhovoru (zase) stěžoval, že přišel do Sarriho Juve, že mu vyhovuje bránit vysoko. To mě upřímně docela překvapilo i rozesmálo, protože to imho ještě víc odhalí ty nedostatky, viz včerejšek. Pokud si myslí, že jeho problém v Juve byl tohle a on sám udělal všechno dobře, tak se to tvoje trefné srovnání vyplní na 100%.

Reagovat
db18

fuck... vždyť tam vypadal jak Kaša.

Reagovat
Rich

Reagovat
Heresy

musiala vcera sileny

Reagovat
JeséRodriguez

vynikající výkon

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rich

Zvíře!

Reagovat
andrew96

Reagovat
Müllered

Reagovat
Mönchengladbach

Odchovanec Chelsea

Reagovat
Salfovic

Podle regulí FIFA a UEFA je to odchovanec Bayernu.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ladas321

To bude zase napínavý boj o titul ale pořád mě Bundesliga baví více než La Liga.

Bayern paráda, přestupově léto měli skvělé a hned se to projevilo.

Reagovat
Bayern +

Zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sa ukázali Julove najväčšie prednosti, v druhom slabiny. Ofenzíva s Manem a bez Lewu zaujímavá, to ešte bude zábava v sezóne. S obranou tiež, len v inom význame

Reagovat
smazaný uživatel

De Ligt jen z lavičky?

Reagovat
db18

Ještě nemá natrénováno...

Reagovat
Rich

Včera ten zápas byl skvělý, zpočátku tedy Bayern měl dost pomalé přihrávky, ale pak se to rozjelo a nutno dodat velikou zásluhu na výkonu v prvním poločase měl Musiala, protože statistika 1 gól a 1 asistence, na tak mladý věk je působivá a doufám v jeho nasazení častěji... Mané výtečný, klidně mohl mít hatrik. Ofenzíva Bayernu fungovala, jak měla... Ale...

Hlavní problém, který se opět ukázal byla obrana... Z toho by měl něco udělat Julian... Předně nepochopil jsem střídání Upamecana, který byl včera jediný, kdo v obraně za něco stál... Hernandez měl jít... Pavard? Škoda hovořit, sice dal gól, ale prostě díky němu soupeř kopal penaltu a docela zbytečně... Hernandez taky včera průměr... De Ligt nechci hodnotit, přišel během zápasu a nemá ještě kondici... Mazraoui dobrý dopředu, horší dozadu...

Reagovat
Ferragamo7

Z môjho pohľadu sa nezmenilo nič,videl som presne to isté čo sa dialo v minulej sezóne-z jasne vyhratého zápasu je nakoniec zbytočná dráma a včera naozaj nechýbalo veľa aby Lipsko vyrovnalo.Ten 2. polčas bol príšerný.Naozaj veľmi divné striedania,Musiala bol náš najlepší hráč a aj Upamecano bol skvelý,práve po striedaní týchto 2 hráčov sa to začalo total kurviť.Bol to len prvý zápas v sezóne,hráči ktorí prišli potrebujú nejaký čas aby sa zohrali,Uvidíme aký bude náš výkon v 1.kole proti ,,obľúbenému" Franfurktu

Reagovat
Bayern +

Jediná zmena bola to, že sme v prvom polčase zaskočili Lipsko variabilitou v ofenzíve a Maném. Inak úplný súhlas.

Reagovat
Csaplárova past

Parádní superpoháry včera, ve všech zápasech padalo hodně gólů

Reagovat
Rich

Všimli jste si, jak včera hrál na nic Laimer? Jeho největší předností je držení míče a tedy hrůza... A toho má Bayern přivést? Nechápu... Z německého tze.de jsou Laimerovi statistiky hodnoceny takto: během 90 minut prohrál 65 % duelů a zvládl pouze 56 % svých přihrávek... Hrůza a ten má přijít a ještě za 30 mega...

Reagovat
Nickname 9

Souhlas

Reagovat
db18

25, víc Bayern dát nechce - RBL buď vyměkne, nebo Laimer přijde zadara po sezoně.

Reagovat
Rich

Četl jsem, že prej Laimer a RBL se dohodli, že tuto nadcházející sezónu bude hrát ještě za ně a pak mu vyprší kontrakt... A bude si moc jít, kam chce... Na druhou stranu, i když trenér ho chce, tak to vypadá, že Kahn je ten, který spíše do něj ty peníze nechce investovat... A nevidím se mu, za 8-10 možná, více ne!

Reagovat
Nickname 9

Včera první poločas naprosto skvělý. Druhý už to bohužel bylo trochu horší. Musiala neuvěřitelný, snad bude hrát častěji. Ta variabilita v útoku je po Lewyho odchodu úžasná. Trochu jsem se bál jeho odchodu, ale vypadá to, že si s tím poradíme skvěle.

Laimer mě teda naopak vůbec nepřesvědčil. Radši bych prošetřil 30 mega a dával šance výbornému Sabitzerovi a talentovanému Gravenberchovi.

Reagovat
pesky passer-by

Sané a Mané. To jak názov nejakej rastlinnej nátierky

Reagovat
eder

Die Saubere Rasse...

Reagovat
Heresy
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele