02.08.2015 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Nizozemský superpohár podesáté v historii pro PSV

PSV v Nizozemském superpoháru potvrdil roli favorita a vstup do nové sezóny oslavil ziskem cenné trofeje. Groningen, který vyprovodil třemi góly, mu až na pár situací nekladl příliš velký odpor. O dva góly se postaral Luuk de Jong, loni druhý nejlepší střelec Eredivisie, a jeden přidal Adam Maher.

Pro eindhovenský klub byl loňský ročník velmi úspěšný. A hráči jako by na něj před soubojem o Johan Cruijff Schaal zavzpomínali. Evidentně formu neztratili ani přes "prázdniny", proti Groningenu byli na hřišti lepším o něco týmem a ani herní projev nevypadal zle. Byť si mužstvo muselo, a stále ještě musí, zvykat na odchod Memphise Depaye.

Za svým kulatým desátým titulem z domácího superpoháru vykročil PSV nejprve díky první brance de Jonga. Arias z pravé strany poslal jemný oblouček na svého spoluhráče a ten hlavou usměrnil míč přesně ke vzdálenější tyčce. Soupeř zahrozil až v závěru poločasu, nicméně Linssen ani Rusnák brankáře Zoeta nepřekonali.

Do druhého dějství vstoupil mistr ligy náramně. Už v 50. minutě Pröpper sklepl míč pro Mahera, ten prakticky proběhl napříč celým vápnem a svou individuální akci zakončil přesnou přízemní střelou k brankové konstrukci. Gólman Padt ani nestačil pořádně zareagovat. A v 63. minutě pak bylo dílo definitivně dokonáno.

Možná že de Jong by se ale po parádní pumelici z voleje, která skončila pod břevnem Padtovy svatyně, neradoval ze svého druhého gólu, kdyby sudí Nijhuis těsně předtím nařídil pokutový kop pro soupeře. Faul ze strany Hendrixe na Antoniu se zřejmě jevil jako porušení pravidel, ne však pro hlavního arbitra.

Ten ještě v závěru utkání přece ukázal na pokutovou značku, ovšem tentokráte ve prospěch PSV po faulu na pronikajícího Ariase. Exekuce se chopil čerstvý navrátilec z Gold Cupu Andrés Guardado, který se na plac dostal na poslední čtvrthodinku, ale penaltu pokazil. Mířil prakticky doprostřed branky, kde v pohodě zasáhl Padt.

Autor: Patrik Sandev / voetbalcentraal.nl

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat
Manau

Tady bude překvapení. 1:1 a na penalty vyhraje Groningen!

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Manau

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

To by som si pozrel, škoda, že sa to hraje o 18:00. Groningen by mohol prekvapiť

Reagovat
Stiksxx

Jsem zvědavý jaká bude základní jedenáctka a jak bude vypadat předvedená hra. Přál bych si to takhle: Základ by si zasloužil místo de Jonga Locadia. Přípravu měl mnohem lepší, ale de Jong bude kapitán, takže má smůlu...

Pereiro--------de Jong-------Narsingh

Maher--------Guardado------Propper

Poulsen----Isimat---Bruma---Arias

-------------------Zoet-------------------

Reagovat
Stiksxx

Tak Superpohár doma. Zcela zaslouženě. Sice Groningen dal břevno, mohl kopat standardku z hranice vápna i penaltu (to jim rozhodčí odepřeli), ale kromě toho a nějakých první 20 minut prvního poločasu neměli zhola nic. Druhou půli jsme naprosto dominovali. Velmi slušně zahráli Narsingh, Propper, Hendrix a Arias. Ten byl asi nejlepší. Hendrix je v defenzivní činnosti skvělý, ale má mnohdy neštastné momenty. Zmíněná odepřená standardka a penalta byly jeho práce. Naopak nejhorší asi Poulsen. Přes toho to chodilo dost. Ten by na dlouhodobý základ neměl.

Celkově mě ale znepokujuje pořád to bránění. To že hráč doběhne s balonem na hranici vápna do uzavřené obrany aniž by byl atakován to je lehkomyslnost. To se nám v LM nevyplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

ako to vyzerá keď to porovnáš s hrou počas minulej sezóny? Mám na mysli, či bolo viditeľné oslabenie o hráčov ktorí odišli alebo sa to neprejavilo? Inak dosť jednoznačný výsledok a aj priebeh podľa tvojho opisu, to som fakt nečakal.

Reagovat
Stiksxx

Tak oslabení je a není. Byla znát hlavně absence Wijnalduma směrem dozadu. V tom středu bývala okénka, které Hendrix asi neměl šanci všechny eliminovat. Pak vznikali ty situace, kdy protihráč měl dost času táhnout míč až na hranici velkého vápna. Wijnaldum byl v tomhle jedinečný. On byl prostě všude a hodně pomáhal defenzivnímu záložníkovi. Ale i tak jsem s výkonem Proppera spokojen. Směrem dopředu je nebezpečný, má přihrávku i techniku a nebojí se vystřelit. Tam může být výhoda oproti Wijnaldumovi, který většinu akcí tahal do kuchyně. A mile mě překvapilo, že i přes svou vytáhlou postavu má dobrou stabilitu na balonu.

Co se týče Memphise, tak Locadia je mu celkem podobný. Dynamický, silový. Ale je víc těžkopádný. Já věřím tomu, že měl skvělou přípravu a Cocu ho chtěl dát do základu, ale on je spíš centr než křídlo. Na levém křídle bych prostě rád viděl Pereiru. Tomu věřím, že bude fantastický. Určitě nebude silový a výbušný jako Depay, ale zase ho předčí v technice a hbitosti.

Bohužel s hrou na jednoho hrota de Jonga, který bude asi ještě kapitánem, tam není pro Locadiu místo nikde jinde, než na tom levém křídle. Tam se bud adaptuje anebo bude na lávce, když de Jong bude zdráv. A to je velká škoda, protože se mi Locadia líbí a nerad bych, aby odešel. Jsem měl představu, že kapitánem bude někdo jiný. Ještě byl ve hře Guardado. A právě de Jong s Locadiou by se mohli střídat podle soupeře. De Jong jako bijec do vápna na centry a Locadia jako brejkový hráč.

Ale když to shrnu, tak když se Cocu podaří to dobře poskládat a zhustit střed hřiště, tak si myslím, že bude stačit 5 zápasů, aby si vše sedlo a v lize půjdeme za obhajobou.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
bobis21

pořád nechápu, jakto že se Luuk neprosadil v Německu, je to skvělý útočník

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele