07.08.2021 20:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Mario Götze (© AFP)

PSV šokovalo Amsterdam a po jasné výhře 4:0 slaví zisk nizozemského Superpoháru

Letošní ročník nizozemské Eredivisie začal obrovským překvapením v Superpoháru, jelikož PSV potvrdilo vynikající formu z evropských pohárů a bez větších potíží deklasovalo konkurenční Ajax ve vysokém poměru 4:0. Svému rivalovi tak oplatilo dva roky starou prohru a hned v úvodu sezóny se může radovat z první cenné trofeje. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se tak se ztrátou elitního střelce Donyella Malena prozatím vyrovnávají nadmíru dobře.

Naopak výběr vedený koučem Erikem ten Hagem zklamal, v první půlhodině inkasoval dvakrát a pět minut před přestávkou šel do deseti, tento sobotní duel se mu jednoduše nepovedl. Hosté začali s obrovským nasazením a ani ne po dvou minutách vedli. Po několika soubojích ve středu hřiště převzal balón Noni Madueke, krásnou individuální akcí přelstil dva bránící protihráče a míč po zemi parádně uklidil do bližšího spodního rohu.

AFC mohlo bleskově srovnat přesně po deseti minutách hry, když díky parádnímu centru kapitána Tadiče hlavičkovala nová posila Steven Berghuis, nicméně jeho slibný pokus vyrazil jednoruč brankář Drommel a balón se pak odrazil od břevna zpět do pole. Favorit tohoto střetnutí dokázal rozvlnit síť ve 13. minutě, neboť zcela prázdnou branku trefil francouzský forvard Haller, ale jeho trefa nakonec nebyla uznána kvůli předchozímu těsnému ofsajdu.

Poté se chtěl zapsat do střelecké listiny Klaassen, nicméně jeho razantní projektil proplachtil o kousek nad břevnem. Eindhovenský klub nečekaně zvýšil svůj náskok ve 29. minutě a znovu měl přesnou mušku Madueke. Tentokráte si navedl míč do pokutového území protivníka a nekompromisní ranou propálil vše včetně bezmocného brankáře Pasveera. Za dalších jedenáct minut se Ajax dostal do ještě mnohem složitější situace.

Trávník totiž předčasně opustil argentinský obránce Nicolás Tagliafico, jenž si velmi nevybíravým způsobem vyšlápl na Andrého Ramalha a rozhodčí Kuipers mu nekompromisně udělil přímou červenou kartu. Po změně stran dominovalo na trávníku PSV a kvůli parádním zákrokům Pasveera neproměnilo několik slibných příležitostí, ovšem necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem definitivně pojistilo své vítězství.

Teprve dvacetiletý střídající belgický útočník Yorbe Vertessen si nádherně vyměnil balón s Gakpem a nezištnou přízemní střelou zamířil přímo k bližší konstrukci - 0:3. V 89. minutě dokonal zkázu amsterdamského giganta Mario Götze, který po brejku tři na tři napřáhl ze čtrnácti metrů a ukázkově zavěsil do vzdálenější šibenice. PSV tedy ovládlo Superpohár po dlouhých pěti letech, v roce 2016 totiž těsně přehrálo rotterdamský Feyenoord (1:0).

Autor: Viktor Sandev / youtube.com, vi.nl, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Manik...

Gotze .. Jak tam hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

To je debakl..

Reagovat
Akinfeev

Odkdy chytá za Ajax Pasveer Co tak koukám, tak mu je už 37 ... Stekelenburg 38 a Onana asi na odchodu, takže by měli chytat oni dva. Nemají trochu vysoký věk na Ajax O zkušenostech nepochybuju, ale ten věk na GKs jde trochu znát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele