3. kolo
23.05.2021 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Nijmegen díky brance v závěru udolal Bredu a po čtyřech letech se vrací do Eredivisie

NEC zvládlo i závěrečný zápas baráže o nejvyšší nizozemskou soutěž a díky těsnému vítězství v poměru 2:1 se po delší odmlce vrací mezi elitní osmnáctku, ve druhé lize totiž strávilo hned čtyři roky. Nyní na půdě konkurenční Bredy dlouho vedlo, a i když houževnatý soupeř srovnal zhruba pětadvacet minut před závěrečným hvizdem, tak rozhodující slovo měli hosté, neboť v 89. minutě se prosadil Jonathan Okita.

NAC si tak na návrat do Eredivisie musí ještě minimálně rok počkat, letos k němu opravdu mělo poměrně blízko. Do tohoto nedělního utkání vstoupilo o něco aktivněji a úvodní možnost si vypracovalo po necelých dvaceti odehraných minutách, avšak El Allouchi svým pokusem ze střední distance minul levou konstrukci o několik decimetrů. Nijmegen nakročil k vytouženému postupu ve 26. minutě.

Po přímém volném kopu z levé strany v podání Bruijna si seběhl před branku Cas Odenthal a povedenou hlavičkou snadno rozvlnil síť zcela prázdné branky soupeře. Domácí se za žádnou cenu nechtěli vzdát a přesně po odehrané půlhodině mohli srovnat, ale hlavičkující De Rooij nasměroval míč o kousek nad břevno. V poslední minutě úvodního dějství poprvé zahrozil pozdější hrdina Okita, jenže ani on prostor tří tyčí netrefil.

Breda po změně stran postupně zvyšovala svůj tlak a kýženého srovnání se mohla dočkat v 64. minutě, ovšem nepříjemný projektil El Allouchiho brilantně zneškodnil pozorný gólman Branderhorst. Neuběhlo ani dalších šest minut a NAC přeci jen vsítilo důležitý gól, neboť teprve jednadvacetiletý útočník Sydney van Hooijdonk zužitkoval prudké nahrávky z pravé strany od Schoutena a zblízka chladnokrevně skóroval.

Od tohoto okamžiku se hrálo z obou stran mnohem opatrněji a vše nasvědčovalo tomu, že duel dospěje do prodloužení. Minutu před vypršením normální hrací doby to však odmítl čtyřiadvacetiletý belgický kanonýr Okita, jelikož po pasu od El Karouaniho chytře tečoval balón přímo do vzdálenější šibenice a gólman Olij se natahoval marně. Poté už k ničemu zásadnímu nedošlo, a proto mohly vypuknout bouřlivé oslavy hostujícího výběru.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele